BEW 2 – vv Steenwijk 2

Zondag 12 september 2021

Sportpark de Lange Wanden, Vledder

We mogen, we willen en we kunnen weer; voetballen met je teamgenoten ofwel maten op zondagochtend. Althans zo dachten de meesten voor dit weekend, want er waren toch iets minder spelers om 09:15 aanwezig dan verwacht en helaas was dit ook bij ons derde elftal het geval. Grotendeels hetzelfde elftal als vorig jaar staat op papier, een enkele uitschrijving en met een paar afmeldingen, maar ook enkele verrassende afwezigen waren we toch genoodzaakt om hulp in te roepen. Joeri stond op papier om met het eerste elftal mee te gaan in de middag, maar werd met toestemming van de trainer bereid gevonden om ingevlogen te worden vanuit Vledderveen (Joeri dank hiervoor en het snelle aanwezig zijn).

Een beetje dikker, een beetje kaler, de shirtjes wat gekrompen en de kousen te strak was wat opviel bij het betreden van het hoofdveld (wat er overigens zeer goed bij lag deze ochtend). En voor deze ingrediënten was veel belangstelling, het nodige publiek zocht zijn plek en moet toch hier en daar gelachen hebben. Gelachen dat werd ook snel in de wedstrijd, want na 6 minuten voetballen lag de bal er aan de juiste kant in; Een prima aanval waarbij de bal bij Efraïm terecht kwam, deze kon hem klaar leggen voor Richard (Zwarts red.) welke hem heerlijk in de verre hoek achter de keeper van Steenwijk legde.

Een snelle 1-0 en toch was het wennen, voor zowel Steenwijk als BEW om weer een beetje wedstrijdgevoel te krijgen. Veel ballen die bij de aanname net te ver van de voeten springen, passes die net niet aankomen en soms helemaal niet. Wel was het BEW wat meer in de aanval was.

In de 28e minuut was dan daar ook het moment dat er een doelpunt uit één van de BEW-aanvallen kwam. Ruud werd de hoek ingestuurd en met een voorzet op maat kon Efraïm via de onderkant van de lat als een ervaren  kopper de bal binnen werken, 2-0. VV Steenwijk had wel een buitenspelmoment gezien (of een stuk of drie), echter de grensrechter van vv Steenwijk was afwachtend en niet duidelijk in zijn besluit wat geen overtuigende situatie opleverde, maar wel een goedgekeurd doelpunt.

Het thuispubliek werd vermaakt met doelpunten, een zonnetje en klagende Steenwijk-spelers. En het vermaak van het publiek werd groter toen een niet al te beste corner op een rommelige manier op de achterlijn terecht kwam waar de razendsnelle spits Hylke ineens opdook, deze kon de bal terugleggen op de inlopende Bram welke af kon werken op het Steenwijk-doel, 3-0 na 34 minuten! Opnieuw hadden vv Steenwijk spelers buitenspel geconstateerd, maar hier was zeker geen sprake van concludeerden zowel grens- als scheidsrechter ook. Steenwijk werd iets minder vriendelijk in de duels en BEW besloot om even geen risico’s te nemen, het stond tenslotte 3-0, geen reden voor rare acties en op naar de rust.

In de rust was het moment daar om twee verse krachten in te brengen, Pascal Pannenborg en Joeri Veldhuizen waren warm en mochten de plaatsen van Efraïm en Martijn innemen, met de afspraak dat de vervangen spelers halverwege de tweede helft er weer in mochten of ballen mochten zoeken. Efraïm mocht er in voor Martin en Martijn mocht ballen zoeken, zoals afgesproken. De tweede helft had van alles in petto; De nodige kansen maar geen doelpunten, buitenspel of ruimere shirts waarna besloten werd om de derde helft te laten starten.

Voordat het cholesterol weer op pijl werd gebracht ontstond er nog een bidon-enquete, ingezet door onze vaste grensrechter, waar uiteraard geen duidelijk besluit op werd genomen. Een eigen bidon voor de wedstrijd vullen is het advies voor diegene die nog op duidelijkheid wacht.

Onze sponsor zal na de afgelopen derde helft volgende week  weer net zo goed uitgedrukt op het shirt te zien zijn als deze week, in een thuiswedstrijd tegen Havelte 3. Laten we hopen dat er een speler van Havelte niet in de rol van Lewis Hamilton terecht komt, onder de bandjes van de tegenstander.

Tot volgende week en groet,

De aanvoerder van deze week

PS: De aanvoerder van volgende week zal het volgende verslag schrijven, voorkeur kandidaat is Jeffrey Oosterhof.