BEW 1 – Diever/Wapse 1

Zondag 25 september mocht het eerste van BEW thuis aantreden tegen Diever/Wapse. Na 2 nederlagen had BEW de week ervoor eindelijk de eerste punten van het seizoen gepakt. Vandaag wou BEW tegen het eveneens laagstaande Diever/Wapse hier een vervolg aan geven.

 

In zijn beste Engels sprak Henk de groep toe: “Never change a winning team”, dus Gerrit mocht wederom in de spits beginnen. Ongetwijfeld zou dit het tactisch plan van Jan volledig in de war gooien.

 

Na de aftrap was het BEW dat voornamelijk het balbezit had. Het eerste kansje was dan ook voor BEW maar Ramon Wink schoot naast. Na een klein kwartiertje kreeg BEW een ingooi aan de rechterkant. De bal belande bij Gerrit die met een steekballetje de opkomende Harald bediende. De aanname was niet optimaal maar de bal belande toch in de zestien waar Patrick geheel vrijstaand mocht uithalen. Hij schoof de bal dan ook beheerst binnen.

 

Na dit doelpunt bleef BEW lekker voetballen en Diever/Wapse kwam er in deze fase niet aan te pas. Ramon Wink stoomde op de linkerkant op en gaf een goede voorzet op Gerrit. Deze nam de bal goed aan en kwam 1 op 1 te staan met de keeper. De keeper wist echter met een mooie duik een doelpunt te voorkomen. Een paar minuten later was het Harald die na een afgeslagen bal een doelpoging mocht proberen. Hij schoot echter recht in de handen van de keeper.

 

Hierna ging het voetbal van BEW wat minder en kon Diever/Wapse wat meer in hun spel komen. Net voor de rust leverde hun eerste echte kans dan ook gelijk een doelpunt op. Een hoge voorzet kon door een speler van Diever/Wapse worden binnengekopt. Met deze 1-1 stand werd ook de rust bereikt.

 

Na de rust kwam BEW goed uit de startblokken. Al snel kwam BEW weer op voorsprong. Ramon Wink omspeelde een speler en was net iets sneller dan de uitkomende keeper die ook het nakijken had. Vanaf de achterlijn gaf hij een voorzet op Gerrit die beheerst tussen twee verdedigers binnenschoot. Even later kwam Ramon Wink weer op en gaf een harde voorzet. Eindstation was wederom Gerrit die zijn tweede doelpunt al in gedachten had. Dit werd echter voorkomen door de verdediger van Diever/Wapse die maar in eigen goal schoot.

 

Na deze 3-1 kwam Otman in het veld. Hij mocht in de spits en Gerrit werd terug na de verdediging gedirigeerd. Op het eind van de wedstrijd werd het nog 4-1. Gerrit kwam op met de bal en met een goede combinatie werd Patrick bereikt. Deze gaf een uitstekende steekbal op de doorgelopen Gerrit die met een geplaatst schot de eindstand op het bord zette.

 

Met vriendelijke groet,

Gerrit