TLC1 - BEW1 (6-11)

Zondag 6 november was het zo ver, BEW moest aantreden Tegen TLC. TLC is goed aan het seizoen begonnen en nam voorafgaand aan de wedstrijd de eerste plek in op de ranglijst, BEW echter had al punten laten liggen en was onderaan de middenmoot beland.  De mannen van BEW moesten al om kwart over twaalf aanwezig zijn aangezien Leek zeker drie kwartier rijden is. Het was even zoeken maar uiteindelijk werd het sportpark Rodenburg van TLC gevonden.  Na het uitpakken van de auto’s bleek al gauw dat de zak met ballen en waterzak in Vledder achtergebleven was, gelukkig was TLC zo sportief om de spullen van het derde elftal uit te lenen waardoor een goede warming up gewaarborgd werd. BEW begon de wedstrijd op het natgeregende veld in de vertrouwde opstelling van de laatste weken, alleen de geblesseerde Richard Zwarts werd op het middenveld vervangen door Robin Bouwhuis.

 

In de eerste helft ging het in eerste instantie redelijk gelijk op tussen de twee teams. BEW probeerde via de zijkanten de ruimte achter de verdediging te benutten en dat lukte af en toe aardig, echter kwam hier geen echt gevaar uit voort. Aan de andere kant was TLC halverwege de eerste helft wel doeltreffend na een korte steekbal kon Frank Driessen de thuisploeg op voorsprong brengen door de bal in de rechterhoek te schieten.  BEW moest nu in de achtervolging maar kon voor rust geen grote kansen meer creëren.

 

Na de rust met een bakje thee ging BEW met meer strijdlust de tweede helft in dit resulteerde in een aantal goede kansen voor uitploeg. Ramon Wink kwam na een lange bal vanaf de zijkant één op één met de keeper maar kon de bal niet om de keeper krijgen. De intussen ingevallen Martin Rozeboom die Othman verving in de spitspositie kreeg een zelfde soort kans maar ook hij kreeg de bal niet in de verre hoek en schoot net voorlangs. Aan de andere kans had TLC een paar gevaarlijke schoten maar Keeper Hylke Kemkers had de handschoenen goed aangetrokken en hield het doel  leeg de tweede helft, ook de paal en de lat hielden TLC van de twee nul af. Uit een door Robin Bouwhuis goed genomen corner vanaf de rechterkant had Patrick Prent de bal voor het inkoppen bij de tweede paal, echter ging deze bal net naast. In het verloop van de tweede helft viel Stefan Worst nog in voor Bart de Bruin Jasper bleef op de bank, hij had s ochtends de drie punten al gehaald in de derby tegen Old forward.

 

Al met al had BEW gezien het vertoonde veldspel zeker een puntje verdient, maar zoals dit seizoen al vaak gebleken is scoren het probleem bij de ploeg uit Vledder. Aankomende zondag zal BEW opnieuw een poging wagen om de drie punten te pakken ditmaal thuis tegen Sport Vereent.