BEW1 - Sport Vereent1 (13-11)

Er zijn kerstdagen, verjaardagen, paasdagen, Koningsdag enzovoort, maar ook ZONDAGEN waarin BEW als tegenstander Sport Vereent treft. Voor sommige bewoners uit het mooie Oldeberkoop (bijna) de belangrijkste dag van het jaar. Een wedstrijd die je vooraf toch bezig houdt…want verliezen wil je niet.

 

Afijn, het begon al goed, want normaal gesproken rijdt je ‘met de ogen dicht’ van Oldeberkoop naar Vledder, maar op deze stervenskoude zondag kwam ik in gedachten verzonken voor een omleiding in Vledder terecht met als gevolg dat ik  dwars door de nieuwbouw van Vledder werden geleid en daardoor te laat kwam op het veld, terwijl ik  normaal gesproken altijd bij Wilhelminaoord al links af sla, binnendoor. Was ik nou ook zenuwachtig????

 

Eens even gekeken waar ik het best kon staan en besloten een neutraal plekje te zoeken tussen de supporters van beide ploegen.

 

En daar sta je dan: oei, een schot op de paal door Sport Vereent, jammer dat ie er niet in gaat en oei een kans voor BEW, wat een gemiste kans! En zo had ik het 90 minuten druk!  Met beide ploegen meelevend werd ik, althans zo voelde ik het, door sommige fanatieke aanhangers soms met medelijden aangekeken en ja, er waren er ook toeschouwers die nieuwsgierig waren en persoonlijk informeerden hoe het nou in elkaar stak.

 

Nul nul in de pauze, opgelucht  liep ik richting kantine, want ik hoopte op gelijk spel en tot nu toe leek het daar op. En dan nu het verhaal van de paraplu’s: in de kantine stonden blauw-witte en zwart-witte paraplu’s. Van diverse kanten kreeg ik vragen en adviezen om een kleur te kiezen, er werd gewed welke kleur ik bij mij zou hebben en waarom, schijnbaar hield het de gemoederen bezig haha. Op dat moment heb ik de discussies in stand gehouden en het antwoord in het midden gelaten, maar bij deze dames en heren: ik had een grote groene Heineken paraplu bij me en deze past volgens mij heel goed bij beide ploegen! Geleerden hebben mij trouwens ingefluisterd dat Hertog Jan lekkerder is..nou ja, komt op hetzelfde neer.

 

Op naar de tweede helft, een doelpunt voor Sport Vereent, wel of niet terecht, laat ik in het midden, ik was blij, maar de aanhangers van Vledder slingerden vreemde woorden naar de scheidsrechter. Kansen te over voor Sport Vereent waardoor ik woorden  als nee, aaah, hoe is het mogelijk enzovoort riep en toen ‘je zal zien dat ze dadelijk aan de ander kant het doel raken’. Hoe vooruitziend kan je zijn. BEW schoot nog drie keer raak en ook toen klapte ik in mijn handen, terwijl de aanhang van Sport Vereent toen in de mineur waren en minder fraaie woorden de lucht in slingerden.

 

Gelukkig geen of weinig tumult tijdens de wedstrijd, daar was ik vooraf wel een beetje bang voor en tsja, na de wedstrijd en een aantal biertjes kwamen mijn mannen gezamenlijk, rijdend met zijn allen in 1 auto weer naar Oldeberkoop. Ook nog op de terugweg een mooie jongedame teruggebracht naar huis, want ook al zijn 90 minuten elkaars tegenstanders, galant blijven ze!

 

Een neutrale supporter.