BEW 1 - Kraggenburg 1

Zondag 22 februari was het zover, de wedstrijd BEW – Kraggenburg gaat vandaag gespeeld worden. Het was droog, het zonnetje was er soms even bij, prima voetbalweer. Kraggenburg is de nummer één in de competitie, dat betekend dat het een pittige wedstrijd zal worden. Ik heb uit betrouwbare bron begrepen dat Kraggenburg 'niet helemaal in zijn doen' is. Afijn, eerst terug naar het begin, de spelers van BEW kwamen aan bij het sportcomplex, ik denk maar ik benadruk denk dat iedereen wel een beetje gespannen was voor deze wedstrijd (goede spanning is gezond). De domper van de uitwedstrijd tegen Kraggenburg is denk ik niet vergeten en de trainer plus spelers wilden laten zien wat BEW nou eigenlijk waard is.
Er zal voor de wedstrijd besproken zijn wat de tactiek zal gaan worden, iedereen even opfrissen en elkaar pushen om zo gemotiveerd mogelijk aan de wedstrijd te gaan beginnen. In ieder geval de schouders eronder en voor de winst gaan. De spelers die waren opgesteld zijn: Hylke, Nick, Bart, Tim, Gerrit, Martijn, Pascal, Patrick, Harald, Richard S en Ramon. De reserve spelers waren: Robin, Richard H en Paul. Ik weet niet wie waar staat, dus heb de namen gewoon opgenoemd. Ja, Hylke weet ik te staan, die is keeper.
De wedstrijd begon en het was meteen volle bak ervoor gaan, dit gold voor beide partijen. Het was spannend, de bal ging van de ene kant van het veld naar de andere kant van het veld. Beide partijen kwamen voor het doel, maar kansen werden niet afgerond. Een mooie bal op Pascal die net naast ging, een schot van Tim die over ging. Maar er waren ook hele mooie combinaties en goed voetbal te zien, bijvoorbeeld een hakje van Patrick die precies aankomt, Ramon die een speler uit dolde. Wanneer je je ogen iets te lang dicht hield, waren Harold en Nick alweer aan de andere kant van het veld. Ik verbaas mij nog elke keer over de longinhoud en de conditie van deze twee spelers. Hoe verder de wedstrijd zich vorderde hoe beter BEW werd. Er groeide steeds meer vertrouwen in de groep. De trainer hield zich aardig rustig aan de kant, dit is meestal een goed teken. BEW bleef goed voetballen en hield het hoofd koel in tegenstelling tot de tegenstander die begon te vloeken en te tieren (vooral op elka
ar). De scheidsrechter bleef wat lang doorspelen maar dit was in het voordeel van BEW. In de laatste minuut kreeg BEW een vrije trap, deze werd door Martijn genomen, belandde op het hoofd van Ramon en die kopte hem mooi in het doel. Daarna floot de scheids af voor de rust, met een 1-0 voorsprong de rust in gaan is altijd prettig. Aan de kant is mij verteld dat de trainer van Kraggenburg voor de wedstrijd in de kantine kwam voor suikerklontjes, dit was niet voor in de koffie maar voor de spelers, als die wat 'slapjes' werden. Nou die zullen tijdens de rust het glazuur van hun tanden gegeten hebben.
In de rust zullen er nog wat dingen besproken zijn, maar ik denk dat de trainer tevreden was over het spel van BEW. Maar de winst was natuurlijk nog niet binnen, dus de concentratie moest niet verslappen, maar dit vul ik zelf in. Er heeft één wissel plaatsgevonden, Robin kwam in het veld voor Pascal.
De tweede helft begon en BEW pakte de wedstrijd op net zoals ze geëindigd waren, fanatiek. Maar het bleef echter nu ook bij kansen die helaas niet benut werden. Maar het was goed en leuk om te zien dat iedereen zich voor 100 procent in zette. Op een gegeven moment kreeg Kraggenburg een beetje een opleving en ze begonnen druk te zetten op BEW, maar gelukkig liet BEW zich niet kennen , Martijn riep nog: 'we moeten uitstralen dat we willen winnen'. Dus niet verslappen, concentreren en blijven voetballen. De eindstand is uiteindelijk 1-0 gebleven, terecht, BEW was de betere ploeg. De spelers liepen het veld af met een glimlach, er werd een blaker bier gehaald voor in de kleedkamer, verdiend jongens, ik hoop dat het jullie gesmaakt heeft.
Daarnaast heeft de scheidsrechter een goede wedstrijd gefloten. Deze man blijkt ziek te zijn, longkanker en hij is ook al geopereerd. Het gaat niet super goed met deze man, maar hij wil graag zijn hobby zolang mogelijk blijven uitoefenen, dit is toch mooi, daar draait voetbal ook om!
En Bart, iedereen heeft wel eens zijn mindere dag, dat het gewoon niet gaat. Maar wees niet te streng voor jezelf, je bent een prima voetballer en volgende week sta je er gewoon weer! Volgende week moet BEW uit tegen DVSV, dit belooft een hele andere wedstrijd te worden. Zet hem op jongens! Wie het verslag de volgende keer moet gaan schrijven zoeken jullie zelf maar uit, ik heb namelijk geen flauw benul wie hem al eens geschreven heeft of niet. Dit verslag is in opdracht van de trainer geschreven. Met vriendelijke groet, Malou, voor wie mij niet kent, de dochter van de trainer.