Zandhuizen 2 – BEW 2

Op woensdagavond 7 September 2016 stond de derde bekerwedstrijd voor de blauw en witte brigade uit Vledder op het programma. Ditmaal werd er gespeeld op sportpark “t Bliekein te Zandhuizen.

 

Rond de klok van kwart voor zeven verzamelden de blauw witten zich op sporpark de lange wanden, waar zij een interim leider tegen kwamen. Martijn Schaap nam de honneurs waar voor Gijs van Koppen die vanwege werk deze avond niet aanwezig kon zijn. Om half acht zou er afgetrapt gaan worden in Zandhuizen waardoor er (gelukkig) een niet al te lange warming up gehouden kon worden. De mannen van BEW waren niet helemaal compleet waardoor er ook een beroep werd gedaan op A junior Gijs van de Belt.

 

Na een goed begin van BEW met de nodige kansen kwamen de mannen uit vledder toch enigzins tegen de verhouding in op achterstand. Een goede counter van de thuisploeg werd prima afgemaakt door de spits van Zandhuizen en zo keken we na 25 minuten tegen een achterstand aan 1-0. BEW speelde bij vlagen goed voetbal en liet de bal goed rond gaan. Een sterk spelende Thijs Duiker bediende in de 42 ste minuut de mee opkomende Gerrit en zijn voorzet werd door de voorstopper van Zandhuizen gepromoveerd tot een eigen doelpunt 1-1. Met een goed gevoel zochten de mannen van interim leider Martijn de kleedkamers op. In de pauze werden een aantal wissels doorgevoerd en zo werd er gestart aan de tweede helft. Een aantal goede mogelijkheden voor de spitsen van BEW werden helaas niet omgetoverd tot een doelpunt en halverwege de tweede helft stond nog steeds de -1 op het scorebord.

 

Tot de 75 ste minuut, de mee opgekomende Tjeerd zocht de combinatie met Remko en na een goede combinatie wist laatstgenoemde de bal in de verre hoek te schieten 1-2. Nu was het taak om zo snel mogelijk de genadeklap uit te delen en de 1-3 op het scorebord te zetten, wat je vaak ziet in het voetbal viel de goal aan de andere kant. Een combinatie van BEW werd onderschept en wederom via een vlijmscherpe counter werd de rappe spits van Zandhuizen weggestuurd. Met een bekeken schot zetten de spits van Zandhuizen de 2-2 op het bord.

 

Helaas was er te weinig tijd om de overwinning alsnog mee te nemen naar Vledder waardoor de derde bekerwedstrijd in 2-2 eindigde.

 

Rest mij als verslaggever Martijn te bedanken voor het invallen als leider en als BEW 2 op deze manier blijft voetballen wordt het een mooie competitie.

 

Laten we er met zijn allen een mooi en gezellig seizoen van maken!