BEW 2 – v.v. Heerenveen 7 (23-10)

Na de winst van vorige week was ik zo van streek dat ik de halve week ziek ben geweest, na volledig schoon te zijn gespoeld voelde het weer vertrouwd om het veld op te stappen. Om het vertrouwen ook weer op pijl te brengen gaf de Führers de aanvoerdersband ook nog aan de zwakste speler.

 

Omdat het lijkt dat onze massale aantreding met 16 man van vorige week indruk heeft gemaakt doen we het vandaag met 15 spelers. Dit leek gelijk al te helpen gezien de tegenstander maar 11 man had en zonder grensrechter de wedstrijd moest spelen. Het bleek dat ze net als ons een aantal nieuwe Nederlanders in het team hadden maar bij hun kwamen ze vaak niet opdagen, zo ook vandaag. Onze 3 toppers waren er vandaag als altijd wel bij, netjes op tijd en top fit voor een mooie pot voetbal.

 

Iedereen heeft goed uit kunnen slapen gezien het om 13:00 de scheids voor de aftrap floot. Na wat voorzichtig aftasten begonnen we wat in het spel te komen en dat vertaalde zich na 15 minuten spelen in een schot van Tim die tot zijn eigen verbazing over de keeper en onder de lat vloog, 1-0. Met de voorsprong begonnen we steeds lekkerder te tikken en kwam Heerenveen weinig in het spel voor. Na wat rond tikken in en rond de 16 kwam de bal voor de voeten van Pascal, hij wist de bal langs de keeper te tikken en voor de 2-0 te zorgen. We vonden een voorsprong van 2 mooi genoeg en wisten dit goed vol te houden tot de rust.

 

In de rust speelde op het veld naast ons sc Heerenveen tegen Heracles, hier stond het andere Heerenveen team ook ruim achter. "Onsere rote Führer" had hier geen oog voor en bedacht een meesterplan met alle 4 de wissels die we nodig hadden om de 3 punten mee naar Vledder te kunnen nemen. Zelfs de aanvoerder moest eraan geloven maar ik kreeg wel de belangrijke taak om met de stok in de hand BEW naar de overwinning te dirigeren.

 

In de 2de helft stonden we binnen de kortste keren met 4-0 voor door Pascal die 2 keer met het hoofd de bal in de netten wist te werken. Met deze riante voorsprong welke we niet gewend waren zijn we rustig verder gaan tikken, Robin was inmiddels in het middenveld gekomen en was daar samen met Paul heer en meester, met Tjeerd achterin was het een getik welke in het 2de ongekend was. Heerenveen liet ons maar lekker tikken want alle pogingen om te jagen werden krachtig omgetoverd tot counters en kansen.

 

Helaas was Tjeerd door een ongelukkige botsing wat geblesseerd geraakt en werd hij vervangen, door de verschuivingen stond het even niet goed en waren de taken niet duidelijk, dit resulteerde gelijk in een aanval van Heerenveen welke door de aanvoerder van Heerenveen gelijk werd afgestraft tot een doelpunt. We beseften ons dat we weer aan onze effectiviteit moesten werken en in de eerste aanval vanaf de aftrap wist Thijs gelijk weer te scoren, 5-1, weg hoop en welkom 3 punten!

 

Bij de 15de corner kwam de bal hoog achter onze Remko. Hij bedacht zich geen moment en met de rug naar de goal gooide hij het lichaam in de lucht en zwaaide zijn beruchte linker been naar de bal, raakte deze volop en de bal vloog in de verre kruising. Een goal zo geniaal, zoals hij die op z’n 18de maakte, onze jonge god (in gedachten) kan het nog steeds!

 

Na het douchen in de kantine waar Ajax - Feijenoord op de TV aan stond hebben we even met sc Heerenveen en Heracles een biertje genomen maar zijn natuurlijk als laatst overgebleven. Pas toen de hooligans van Heracles voor de deur stonden zijn we de kant van Vledder weer op gegaan.

 

Vannacht zal ik nog wel een aantal keren dromen van de 3 punten, het dirigeren van het spel, de overmacht die we hadden en natuurlijk de ongelofelijke goal van onze jonge goddelijke voorzitter.

 

Der Spiel Führer