BEW 2 - Dwingeloo 4 (27-12)

Op zondag 27 november moest het tweede van BEW aantreden tegen de mannen uit Dwingeloo. Het verschil op de ranglijst vooraf was 1 punt in het voordeel van Dwingeloo, die ook een wedstrijd minder gespeeld hebben; het zou geen makkelijke pot worden dus.

 

We begonnen best aardig aan de wedstrijd en vooral Nick was met zijn snelheid een plaag voor zijn directe tegenstander, die binnen 10 minuten twee keer aan de noodrem moest trekken. Helaas bleef dit zonder consequenties, maar werd hij uiteindelijk door zijn trainer na zo'n 20 minuten naar de kant gehaald.

Beide ploegen zijn nog niet echt gevaarlijk geweest als Nick weer eens wordt diep gestuurd en de achterlijn haalt, waarna hij hem teruglegt op de inlopende Pascal die de bal keurig langs de keeper schiet; een aanval uit het boekje. Vrij snel na de 1-0 krijgt Dwingeloo een vrije trap op een meter of 25 van het doel; hoewel Sander er nog aanzit, valt de bal toch in de kruising; 1-1.

 

Blijkbaar werd Sinterklaas vroeg gevierd in Vledder, want in het laatste kwartier voor rust geven we nog twee doelpunten weg. Een slecht genomen vrije trap vanaf de eigen zestien wordt door een middenvelder van Dwingeloo naar de spits gekopt, die in zijn eentje op het doel af kan lopen en de 1-2 binnenschiet. Daarna schiet Sander een terugspeelbal ongelukkig tegen de rug van de spits aan, waarna de bal precies voor een medespeler belandt die kan binnentikken; 1-3. Vlak voor rust krijgen wij nog een grote kans op de 2-3 als Pascal wordt aangespeeld op de rand van de zestienmeter en na wat kappen en draaien een mooie steekbal geeft op Matthijs die onder druk van een verdediger de bal helaas net naast puntert.

 

In de rust komen Remko, Martijn en Henk erin voor Pascal, Jelle en Tjeerd.

 

In de tweede helft gebeurd eigenlijk vrij weinig. BEW dat meer balbezit heeft maar geen echte kansen kan creëren en Dwingeloo dat vooral op de counter loert. De spaarzame kansen die we creëren weten we helaas niet te verzilveren. Zo krijgen wij op een gegeven moment een reeks vrije trappen omdat Dwingeloo steeds vaker de botte bijl hanteert. Uit een aantal van die vrije trappen worden wij enigszins gevaarlijk; zo is er bijvoorbeeld een vrije trap van Remko die via de lat over gaat, daarna kan de Remko de bal net niet goed raken na een indraaiende vrije trap van Tim.

 

Als 10 minuten voor tijd een schot van Richard via de scheenbeschermer van Remko tegen de paal beland en de rebound van Jelle wordt door de keeper, die de bal waarschijnlijk nooit gezien heeft, gestopt, daalt het besef bij de spelers dat het er vandaag niet inzit. In de laatste minuten gebeurd dan niks noemenswaardig meer, behalve dat de linksback nog een gele kaart krijgt na 3 harde overtredingen in korte tijd waarna hij na de laatste overtreding ook nog een duw meent te moeten uitdelen. Uiteindelijk een 1-3 nederlaag dus. Onnodig helaas, maar volgende week gaan we weer voor de drie punten tegen Oranje Zwart.

 

Il Capitano