BEW – Diever/Wapse (19-2)

Zondag 19 februari, de eerste wedstrijd na de winterstop. Uit zijn we weg gecounterd door een effectief Diever/Wapse. We waren dus gewaarschuwd.

 

Het centrale duo was afwezig, daarom namen Jeroen en Harmen de honneurs centraal achterin waar. Daarnaast was verloren zoon Thomas Schwarzenegger weer terug. BEW begon sterker aan de wedstrijd, maar tot hele grote kansen leidde dit niet direct. Na ongeveer 20 minuten spelen onderschepte Harmen Een pass op het middenveld. Voor hem was veel ruimte en hij kon tot 25 meter ongestoord doorlopen. Daarna haalde hij verwoestend uit en met een beetje hulp van het veld en de keeper hobbelde de bal tegen de touwen aan. 1-0.

 

Diever/Wapse probeerde wat terug te doen en was vooral met de corners erg gevaarlijk. Zowel Jeroen als Mathijs moesten een keer redding brengen op de doellijn. Toch was het BEW die zich hier uiteindelijk onderuit voetbalde en prachtig scoorde. Martin was degene die het laatste zetje gaf.

 

Vlak voor rust was Sander de held. Rene Leerling van Diever/Wapse draaide handig bij zijn bewaker weg en schoot verwoestend in de kruising. Hij rekende al op een doelpunt, maar had niet op de katachtige reflexen van Sander gerekend. Met een uiterste krachtsinspanning wist hij de bal over te tikken.

 

Na de rust 2 debutanten in het veld. Thom Venema (was vlak voor rust ingebracht) en Teun Nauta  mochten met de grote mannen meedoen. Onder de indruk waren ze niet, want beiden speelden een goede pot. Stefan was er in de rust ingekomen. Hij wilde graag het ongelijk van de trainer zien en na een mooie rush verschalkte hij de keeper. 3-0

 

Een vrije bal van Diever/Wapse bracht de spanning weer terug in de wedstrijd. Martijn Wilting, de Ronald Koeman uit Diever schoot onhoudbaar op de brede borstkas van Sander. Toen hij hem niet klem kreeg was er een Diever speler die hier gretig gebruik van maakte.

 

Tim bediende in de tweede helft Thom op links. Op zijn beurt speelde hij de bal cross op Martin. Martin bediende vervolgens Teun die bij zijn debuut mocht scoren. Ook Tim pakte zijn doelpuntje mee. Hij wist een mooie voorzet van Stefan op de eerste paal achter de keeper te werken.

 

De andere debutant tekende voor het slot stuk. Zoals altijd was het mooiste voor het laatst bewaard. Tom kwam alleen op de keeper af en met een instormende verdediger in zijn rug besloot hij hem a la Bergkamp over de keeper heen te stiften. 

 

Eind uitslag 6-1.

 

P.s. Ligt het aan mij of scoren we altijd veel als ik het verslag moet schrijven. En nee das geen verzoek om het vaker te mogen doen ;-)