Old-Forward 2 – B.E.W. 2 (12-03)

Afgelopen zondag mochten we weer voetballen. Dit keer tegen onze gereformeerde buren, Old Forward. De thuiswedstrijd hadden we gewonnen met 2-1. Aangekomen in Willuminasoord kwam Gijsie erachter dat onze vriendelijke schapenboer nog afwezig was. Iedereen dacht dat hij nog bij zijn vrouwtje in bed lag, maar na één telefoontje werd het al gauw duidelijk dat hij al onderweg was. Zoals elke boer had hij er al een halve dag opzitten en al van alles gedaan op de boerderij. Koeien melken, voeren, kuilen, uitmesten en insemineren.  Oké nu de wedstrijd.

 

De eerste helft begonnen we met Marcel, Floris en Martijn op de bank. De wedstrijd was de eerste 20 minuten aardig gelijkwaardig en echte kansen werden er niet gecreëerd. B.E.W kwam wel op voorsprong door een afstandschot van onze laatste man Jeroen, die achterin de bal kreeg en over de middellijn dribbelde en van zo’n veertig meter de keeper verraste. 0-1.  Deze stand bleef nog een tijd zo. Kansen kregen beide teams nog steeds niet. Maar eigenlijk vanuit het niets werd er vanuit een verdekt schot toch nog gescoord door de gasten. 1-1. Dit gebeurde ongeveer in de 35e minuut. In de  laatste tien minuten hadden we nog een penalty moeten krijgen, Joris slalomde met de bal het 16 meter gebied in en kreeg hierbij een beuk van de laatste man. Waardoor Joris ten val kwam en hem een kans tot schieten werd ontnomen. De scheidsrechter zag dit meer als een schouderduw en dus geen strafschop. Dus gingen we met 1-1 de rust in.

 

De tweede helft werden Martijn en Floris gewisseld voor Paul en Peter. De gasten begonnen de tweede helft met een vier mans middenveld en twee spitsen. Hier hadden wij het eerste kwartier wat moeite mee. Echte kansen kregen ze trouwens niet. Uiteindelijk kon je merken dat het tweede (zoals elke wedstrijd) van B.E.W. over een prima conditie beschikt, want het laatste halfuur  kwam Old Forward niet meer in het spel voor. We hadden ze helemaal kapot gespeeld. Grote kansen kwamen nu dan ook, maar helaas werden deze niet benut. Of toch nog wel…….. Hands in de zestien, dat is toch een penalty? Nee zei de scheids, de speler had zijn hand langs/naast zijn lichaam(zo legde hij uit). Dus weer geen penalty.

 

De bal kwam uit een voorzet die 30 meter onderweg was, dus hoe kun je dat nou uitleggen? Volgens mij had hij een groen/witte bril op. Als de wedstrijd nog vijf minuutjes langer had geduurd hadden we zeker de winnende treffer gescoord. Maar dit wist onze scheids natuurlijk ook en floot daarom maar gauw af. Eindstand 1-1. We staan nu 5e en volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen Kuinre.