Bew 2 tegen Ijhorst 3

Zondag morgen 15 oktober werd begonnen met een samenzwering om de aanvoerder niet te laten voetballen. Bew 2 had Sander Kuiper gevraagd om tas nummer 8 mee te nemen. Beginnen met het beste elftal had volgens velen de prioriteit.

Na een goede warming up op lijn vloot Arend Hoekstra voor het begin signaal. De eerste tien minuten was het lastig voetballen voor Bew. Ijhorst was iets sterker zonder echt kansen te creëren. Het eerste wapenfeit van Bew was via Martijn Eenhoorn 2x en 2x remko met het hoofd. Hierna kwam ook ijhorst met mogelijkheden. Na een half uur schoten volgens mij Bram van Koppen en Patrick Prent. Net voor het laatste rustsignaal kreeg de toch nog opgestelde aanvoerder een niet te missen kans. Maar je raad het al MIS .!! Hadden de jongens toch gelijk de tas te verdoezelen. Jammer dat het op het laatste moment niet goed uit pakte. Direct na de grote kans kreeg IJhorst 2x de kans om op voorsprong te komen. Toch de rust in met nul nul.

In de rust werd Remko voor Jeroen gewisseld. Bew begon sterk aan de tweede helft waarin het ontbrak aan de eindpass. Na tien minuten spelen was het IJhorst dat 2x met een afstandsschot een doelpunt maakte. Dit was een zware tegenvallen voor Bew. Maar het team greep een corner van Jeroen aan om de aansluitingstreffer te maken. Het was bram in de rebound die de bal in het doel poeierde. Er was weer geloof in een goed resultaat. Niet veel later was het Jeroen Blum die hard hoog in de hoek wilde scoren. Het mislukte maar een speler ging hard door op Jeroen waardoor Arend een penalty moest geven. De overigens jarige Patrick Prent moet je zo’n kans niet geven. 2 tegen 2. Dit tot grote trots van de inmiddels gewisselde aanvoerder (toeval of niet?).
Het was bew die vanaf dit moment het meeste aanspraak mocht maken op de winst. Dit resulteerde in een doelpunt van weer Patrick Prent. Uit een ingooi van Jeroen speelde Patrick zichzelf goed vrij en schoot in de verre hoek. Bew was net voor tijd op weg naar de winst, echter gooide IJhorst roet in het eten. Moet wel gezegd worden dat ze aardig werden geholpen daar Bew. 3 tegen 3 was de uitslag. Misschien goed om te melden dat het optreden van de scheidsrechter uitmuntend was. Op naar volgende week met een inzet als vandaag moeten we spelen voor de winst.!!

Groet de aanvoerder.