Zandhuizen 2 - BEW 2 (22-10)

De wedstrijd waarin alles tegen zat

Op zondagochtend 22 oktober moesten wij een bekerduel in en tegen Zandhuizen inhalen, waarbij de winnaar door zou gaan in de beker. Helaas verliep deze wedstrijd niet zoals wij hadden gehoopt en dit resulteerde in een geflatteerde 4-0 nederlaag.

 

De twee Friezen in de selectie, Michel en ondergetekende, hadden al aangegeven rechtstreeks naar Zandhuizen te rijden. Onderweg hiernaartoe kreeg ik de eerste tegenslag al te verwerken: na de afrit bij Wolvega word ik ingehaald door mede-Fries Michel in zijn Volkswagen en waar ik nog de navigatie nodig had, haalde Michel mij met een dusdanige snelheid in dat ik het vermoeden kreeg dat hij wel bekend was in deze omgeving, dus navigatie uit en in de achtervolging. Na een voorspoedige achtervolging van ongeveer 10 minuten bleek echter dat Michel nog eerst langs zijn schoonouders in Noordwolde moest.. dus de navigatie werd maar weer aangezet en 10 minuten later arriveerde ik, dit keer met Michel in mijn kielzog, bij de velden van Zandhuizen.

 

Dan de wedstrijd. We begonnen in een 4-4-2 opstelling waarbij Mark op doel stond, de verdedigende linie bestond uit Michel, Bram, René en Peter, op het middenveld stonden Matthijs, Stefan, Richard en Jasper en de doelpunten moesten verzorgd worden door Remko en Jelle van P. Het werd al vrij snel duidelijk dat het een zware wedstrijd zou worden; ten eerste vanwege het drassige veld, maar goed, daar hebben beide teams last van en ten tweede, Zandhuizen heeft een degelijke ploeg waarbij het gevaar moet komen van twee dynamische centrale middenvelders en een snelle spits. Na een zeer slordig begin van BEW krijgen we helaas net een doelpunt tegen op het moment dat wij iets beter in het spel komen; de spits krijgt een steekbal aan de rechterkant van het strafschopgebied en schiet hem strak in de verre hoek. Hierna gaat het spel op en neer, waarbij Zandhuizen iets makkelijker voetbalt, maar beide teams creëren geen grote kansen meer tot aan de rust.

 

In de rust worden er wissels doorgevoerd: Ronald komt erin voor René en komt op de laatste man te spelen en Jeroen komt erin voor Remko. Naast deze wissels wordt er ook een nieuw tactisch meesterplan gemaakt; we schakelen over naar 4-3-3 waarbij Jappie en Bram in de mandekking komen tegenover de twee centrale middenvelders. Jelle B., die al na een kwartier is ingevallen na een blessure van Peter, komt in de mandekking tegenover de spits. Daarnaast gaan we nu druk zetten op hun verdediging zodat het middenveld niet ingespeeld kan worden. Het vertrouwen in dit plan is zo groot dat de spelers zich al zorgen maken over hun vrije weekend die ze moeten opgeven voor de volgende ronde van de beker. Maar Führer Gijs zou geen Führer zijn geweest als hij hier geen oplossing voor had: ‘Als jullie zorgen dat we winnen, zorg ik wel dat we op papier verliezen.’

 

Deze omzetting resulteert in een goed eerste kwartier van BEW waarbij we ook enkele kansen krijgen. Bij één van de kansen gaat het echter fout voor Jeroen, bij een uiterste poging de bal te raken overstrekt hij zich raakt geblesseerd aan zijn hamstring. Omdat René eruit moest vanwege een familiedag en Remko vanwege last aan de knie hadden we helaas geen fitte spelers meer langs de kant, dus moest Peter er weer in. Zoals eerder genoemd was Peter in de eerste helft al geblesseerd geraakt aan zijn kuit, is het bewonderingswaardig dat hij het toch nog wil proberen, maar we kunnen natuurlijk niet verwachten hij nu 30 minuten vol gas druk gaat zetten. Hierdoor raken wij de grip ook wat kwijt en komt Zandhuizen toch af en toe aan voetballen toe. Wanneer Bram in een duel om de bal ook nog geblesseerd eraf moet met een knieblessure en wij met 10, eigenlijk dus 9,5, man verder moeten is de wedstrijd gelopen. Zandhuizen scoort uiteindelijk nog drie keer, maar dat deed er eigenlijk al niet meer toe. Al met al een verdiende overwinning voor Zandhuizen, maar het had nog best spannend kunnen worden als we met 11 man door hadden kunnen spelen.

 

Zoals genoemd raken er in deze wedstrijd maar liefst vier spelers geblesseerd. Het is te hopen dat de blessures niet ernstig zijn, aangezien volgende week de derby tegen Old Forward op het programma staat. Buiten dat is het helaas sowieso al een hele toer om zondags drie teams te kunnen laten spelen,  dus laten we hopen dat de blessuregolf die de seniorenteams van BEW op het moment teistert snel over is.

 

Der Kapitän