BEW 2 – Scheerwolde 1

De wedstrijd van aanvullen, afvallen en tegenvallers

Zondag 20 september stond voor het tweede elftal de wedstrijd tegen Scheerwolde (1!) op het programma. Bij het eerste elftal van het Scheerwolde verdwenen aan het einde van vorig seizoen de nodige spelers waardoor de vereniging geen twee elftallen meer op de been kon houden. Het halve eerste elftal en het tweede elftal werden samengevoegd om als één elftal verder te gaan in de reserve-klassen.

Genoeg over de tegenstander; Bij BEW 2 was er dit weekend schaarste. Daar waar het normaliter om conditie, slanke medespelers en snelheid gaat was het dit weekend überhaupt een schaarste aan spelers. Gelukkig waren daar Patrick vanuit het derde en Björn en Hessel vanuit de A’s aangesloten. Verder was dit weekend na een veel te lange tijd ook Jeffrey weer te zien in het blauw-witte tenue op onze velden.

De mannen die het mochten doen deze zondag; Hylke, Roy, Erwin, Martijn, Michel, Efraim, Patrick, Jeffrey, Ricardo, Pascal en Martin. Op de bank begonnen Remko, Matthijs, Hessel en Bjorn en uiteraard strak aan de lijn met zijn sterke arm, onze vlaggenist Rene.
Super aanvulling, een heerlijke zonnetje en een strakke mat beloofden een mooie zondag-ochtend.

De vaste aanvallers van Scheerwolde 1 kwamen als een speer uit de startblokken en al snel keek BEW 2 tegen een achterstand van 0-2 aan. Even hiervoor had BEW ook al het nodige te lijden gehad door het snelle uitvallen van Jeffrey en Martijn. Jeffrey kwam ongelukkig op zijn hoofd terecht en moest na het een en ander achter laten op het tweede veld, duizelig het veld verlaten. Martijn kwam bij het uitverdedigen vervelend terecht waardoor zijn enkel het lichtgewicht niet kon houden. Niet veel na de 0-2 moest ook Pascal het veld verlaten met scheenbeenklachten. Het positieve leek even verdwenen en er moest heel wat geschoven worden. Hessel, Bjorn en Matthijs waren ingebracht en enkel Remko bleef nog paraat op de bank. Niet veel na deze consternatie kwam er een voorzet van Hessel welke verkeerd werd ingeschat door een Scheerwolde-verdediger waardoor deze prompt bij Martin terecht kwam, deze nam hem aan en schoof de bal rustig binnen (1-2). Op naar de rust, maar vlak voordat scheidsrechter Richard Wolthof het rustsignaal kon laten klinken viel helaas nog wel de 1-3, wat waren die mannen voorin bij Scheerwolde rap.

Net na rust werd het snel 1-4, waarop BEW weer antwoorde met een mooie steekbal van Efraim die Martin wegstuurde. Martin kon de bal meenemen en met een schot de keeper in de korte hoek verschalken (2-4). BEW voetbalde goed in de tweede helft en Patrick liet zien klaar te zijn voor zijn vaste rentree in het tweede. Ondanks dat BEW sterker werd kon Scheerwolde op 2-5 komen opnieuw door een snelle aanval. BEW toonde wel veerkracht maar kon er niet overheen komen. Tot overmaat van ramp was er ook nóg een uitvaller te betreuren bij BEW 2, daar waar Roy met alle macht een doelpunt probeerde te voorkomen, raakt hij geblesseerd aan zijn hamstring en moest vervangen worden door Remko.

In een redelijk snelle aanval kwam de bal voorin bij Martin terecht welke met zijn rug naar het doel stond, de keeper kwam uit en Martin bedacht het eens anders te proberen, met een hakbal schoot Martin de bal tussen de benen van de keeper door het doel in (3-5).

Of hierna de 4-5 of de 3-6 eerst viel kan deze verslaggever zich niet herinneren, waarschijnlijk is het de vermoeidheid in de wedstrijd geweest die de volgorde in zijn macht heeft genomen.
Wat vast staat is dat Scheerwolde haar sterke middenvelders en aanvallers behouden heeft, het uiteindelijk 4-6 geworden is en het vierde doelpunt uit opnieuw (relatief) snel combinatie-spel (voor het tweede) via Patrick bij Martin kwam, welke 1-op-1 met de keeper geen fout maakte. In de tweede helft werd Erwin nog vervangen, welke moegestreden was na de nodige dagen voetbal.

Een pijnlijke ochtend met veel uitvallers en een iets sterkere tegenstander dan verwacht. Hopelijk hebben we genoeg spelers tot de beschikking volgende week in en tegen Rutten. Dank aan de ondersteunde A’s en wees welkom de volgende weken. Gelukkig zal kersverse vader Jasper misschien ook terug zijn, namens de spelers van BEW 2 gefeliciteerd met de geboorte van Mayra!