RKO 3 – BEW2: Driepunter en te koop aangeboden Fiat Bravo!

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen RKO 3 op het programma. Voor de mannen van BEW2 was het op voorhand onzeker of ze wel strijdbaar konden zijn. Pascal, Matthijs, Ruud, Martijn en Roy waren namelijk afwezig vanwege werk en blessures. Echter, de tegenstander van BEW3 had te weinig dus konden enkele parels ons team versterken. Waarvoor dank!

Opstelling BEW 2, tijdstip: 12.00 uur


Doel: Hylke Kemkers. Achterin: Peter Kuiper, Erwin Idserda, Bram van Koppen, Raymond Griekspoor (tot 12:03 uur).
Middenveld: Gerrit Huigen, Patrick Prent, Jeffrey Oosterhof, Efraïm van der Berg
Voorin: Pieter Pals en Martin Rozeboom


De wedstrijd was inderdaad nog maar een paar minuten bezig toen de eerste wissel aan blauwwitte kant al doorgevoerd moest worden. Raymond verrekte na een duel om de bal zijn lies en werd vervangen door Gijs van Koppen. Onze Gijs kon erg snel schakelen en ruilde zijn storingsdienst om voor een lekkere pot voetbal. Het is wat, moest ie toch nog aan het werk in het weekend. Storingen in het weekend worden bij de gemeente altijd op maandag pas opgelost. Komt maandag wel hoor, zegt Gijssie dan…
 
Gijs zat wel direct goed in de wedstrijd! Hij had zijn directe tegenstander in de tang net als de anderen achterin. De eerste 20 min waren voor BEW en grote kansen voor RKO kwamen er niet. Na een goed uitgespeelde aanval zorgde Gerrit verdiend voor de 0 – 1. Kort daarna kreeg BEW een corner die genomen werd door trucker Pieter. Onze vrachtwagenchauffeur gaf de bal mooi strak voor en daardoor kon Bram de 0 – 2 binnen werken.


Na de 0 – 2 werd het helaas wat minder met het spel van BEW. Er werd te gehaast gespeeld en ballen werden onnodig ingeleverd. Op een gegeven moment liepen we wat teveel achter de tegenstander aan en RKO kreeg enkele kansen. Deze werden allemaal gepareerd door Hylke middels knappe reddingen. De ruststand bleef dan ook 0 – 2.
 
Tijdens de theepauze werd besloten om de opstelling zo te laten. We hadden ook weinig achter de hand qua wissels. Dit was wel jammer aangezien er nog wel wat spelers in het veld liepen met pijntjes. BEW begon goed aan de tweede helft, want we lieten de bal het werk doen en creëerden aardig wat kansen. Pieter, Gerrit en Martin hadden de bal voor het inschieten en Jeffrey en Patrick waren gevaarlijk via afstandsschoten. Helaas werd er verzuimd om de score uit te breiden.


Een kwartier voor tijd was het op met de krachten en toen gingen de blauwwitten teveel over op paniekvoetbal. RKO kreeg meer balbezit en kansen waardoor Hylke aan de bak moest. Helaas voor hem scoorde RKO kort voor tijd de 1 – 2 en werd het dus nog even billen knijpen. Dit hebben we over onszelf afgeroepen aangezien we de eerdere kansen niet benut hebben. Gelukkig floot de scheidsrechter op de juiste tijd af en konden de 3 punten mee naar Vledder.

Ja, dat terug naar Vledder. Dat liet ook nog even op zich wachten. Na een heerlijke douche, op het prachtige / luxe sportpark te Rutten, kon bijna iedereen de auto starten. Helaas deed de Fiat van Peter het niet meer waardoor we het met startkabels moesten proberen. De auto kregen we met geen mogelijkheid aan de praat en ook aanduwen lukte niet. Hylke dacht dat het aan de massa lag.


Na contact te hebben gehad met Bovenkamp hebben we de auto laten staan. Hij wordt als het goed is vandaag opgehaald met een autoambulance en hopelijk is dat nog nodig. Doordat hij helemaal geen stroom had kon Peter hem namelijk ook niet op slot doen. Waarschijnlijk komt het allemaal wel goed en kan Peter morgen een nieuwe auto uitzoeken. Top sponsor hoor, Bovenkamp!

Op naar volgende week, 4 oktober Oldeholtpade 3 – BEW 2

Jeffrey Oosterhof