Wedstrijdverslag BEW 2 – Havelte 3                                                                

Uiteindelijk 13 spelers, lekker voetbalweer en een grensrechter op klompen

Op zondag 19 september stond de tweede competitiewedstrijd op het programma voor BEW 2, maar de voorbereiding er naar toe begon op de vrijdagavond al. Onze leider Matthijs de Haan was niet al te vrolijk, omdat het een behoorlijk gepuzzel was in de bestuurskamer om een elftal bij elkaar te krijgen. Een aantal die niet konden en helaas ook al een aantal geblesseerde spelers. Op papier zijn de teams groot genoeg, maar als het weekend voor de deur staat blijkt dit toch tegen te vallen.

Laten we hopen dat het de rest van het seizoen wat makkelijker zal gaan om de teams vol te krijgen, want daar doen we alle leiders en onszelf een groot plezier mee! Maar goed, eind goed al goed.  Uiteindelijk stonden er op zondag een aantal jonge honden, gretige tijgers en (knuffel)beren in het veld. Patrick Prent, Ronald Bosma, Alfred Have en Richard Haveman (alias ‘’De Zaag’’) kwamen het tweede ondersteunen, waarvoor dank!

BEW begon net als vorige week in een 4-3-3 formatie en dit pakte wederom goed uit. Matthijs had de boel in tactisch opzicht erg goed op orde. In de eerste helft kwam BEW al redelijk snel op voorsprong via Patrick na een fraai afstandsschot. Vlak daarna werden er een aantal kansen gecreëerd, maar die bleven onbenut. Aanvallen door het midden en over de flanken, maar de score werd niet uitgebreid. De beste kansen waren voor Martin en Patrick, maar de keeper stond goed op zijn post.

Het spel golfde mooi op en neer en ook Havelte kreeg de nodige kansen. Ze waren dichtbij de gelijkmaker na een schot op de paal en gevaarlijke corners. Net voor rust kwam de gelijke stand op het scorebord te staan, doordat BEW na een eigen aanval niet snel en fel genoeg omschakelde. Door een fraai afstandsschot lag de 1-1 in het net en was het tijd voor de thee.

In de rust voerde Matthijs de wissels door. Ronald kwam erin op de laatste man positie en Richard kwam op linksbuiten te staan. BEW kwam goed uit de kleedkamer en kwam via een goede aanval weer op voorsprong. De bal werd van achteruit naar voren gebracht en Patrick gaf de eindpass op Martin, die de bal langs de keeper schoof. Lang kon BEW niet van de voorsprong genieten. Jens mag naast keepen ook graag naar volleybal kijken en hij haalde beide sporten door elkaar. Met een mooie achterwaartse opslag lag de bal in zijn eigen doel, 2-2.

Beide ploegen bleven mooi aan elkaar gewaagd. Het tempo lag gedurende de hele wedstrijd niet hoog, want de grensrechter van de tegenpartij kon het spel op zijn klompen prima belopen. Toch was het BEW die wederom op voorsprong kwam. Een strakke voorzet van Martin werd knap binnengekopt door Richard. Vervolgens was BEW nog een aantal keren gevaarlijk. Na een paar lange ballen van Ronald op Jeffrey en Efraïm kwam er gevaar voor de goal, maar de voorzetten werden niet binnen gewerkt door de voorhoede van BEW. Havelte kwam toch weer gelijk door een zondagsschot vanuit een corner waar veel geluk bij kwam kijken, maar ja die goals tellen ook!

In de laatste secondes van de wedstrijd trok BEW bijna aan het langste eind, maar een scrimmage voor de goal van Havelte werd niet afgerond door Pascal of Patrick. Er was enige twijfel tussen beide wie er af zou werken en bovendien waren de krachten op na het vele gesjouw. Het bleef 3-3 en toen de keeper de bal in de handen had werd er afgefloten door Arend Hoekstra, die de wedstrijd prima leidde.

Het duel eindigde dan wel onbeslist, maar de derde helft was voor BEW. In Havelte houden ze op zondag zeker niet zo van gezelligheid, want ze zaten gauw weer in de auto richting huis. Na een lekkere biertraktatie van Jens, een snack inclusief hartkleppenvet en nog een aantal goudgele vrienden werd een sportieve dag afgesloten door de BEW atleten. Volgende week staat de uitwedstrijd naar Steenwijkerwold op het programma. Jens van der Helm zal deze wedstrijd voor jullie verslaan.

Op naar volgende week!

Jeffrey Oosterhof