Steenwijkerwold 3 – BEW 2

Zondag 26 september 2021

Anders dan anders speelden we deze keer om 14:00, voor velen iets wat alweer een tijdje geleden was. Met een paar uur meer slaap voor de meeste verzamelden we ons om 12:45 op sportpark de Lange Wanden, uiteindelijk met 14 man op papier dankzij Dennis en de weer opnieuw ingeschreven Soul. We vertrokken met 13 man want Jappie moest nog snel even voor de wedstrijd een nieuw paar schoenen halen, voor maar €24 kan hij er weer een seizoen tegenaan. Door een appje van Peter werd Hessel op het laatste moment nog meegevraagd om mee te doen met het eerste omdat er een geblesseerde was, dus uiteindelijk gingen we op pad met maar liefst drie verdedigers. Remko moest nog even langs Het Meer om de voetbalkleding op te halen snel door naar Steenwijkerwold, tenminste dat dacht hij. De medeweggebruikers hadden niet zo’n haast dus werd al snel de sportstand in de auto aangezet en net zoals Max Verstappen die later op de middag moest racen maximaal gebruik gemaakt van elke moment dat er ingehaald kon worden. Nog even een stukje snelweg met 165 km/h meepakken en we waren gearriveerd. Daar kwamen we er alleen achter dat dit niet nodig was geweest aangezien we onze kleedkamer nog niet in konden.

In de kleedkamer was het redelijk krap met zo’n grote selectie. Er waren een paar die het zweet al op hun voorhoofd hadden staan na het aantrekken van de sokken. Nadat er even was gekeken in de kleedkamer of de tegenstanders net zoals gezegd een jong team hadden kwamen we erachter dat dus ook het geval was. Toen iedereen de kostbare spullen in het tasje had gedaan en de Rolex horloges aan Jappie had gegeven konden we het lang gemaaide hoofveld betreden.

De scheid blaaste op zijn fluitje en de wedstrijd kon beginnen, Steenwijkerwold begon meteen met hoogdruk zetten en kwamen al snel met een paar grote kansen. Na ongeveer 10 minuten kwam hierdoor ook de 1-0 door een scherpe voorzet die bij de 2e paal ingetikt kon worden. Nadat Soul eerder een bal net langs de paal schoot mocht hij aantekenen voor de 1-1 door een schot over de grond. Toen soul even later een diepte bal van Hylke kreeg gaf hij deze voor en kon Ruud hem rustig in de verre hoek. BEW ging verder en Steenwijkerwold had steeds minder te vertellen. Toen Efraïm de bal ingespeeld kreeg en onze vaste grensrechter aan de zijlijn aan het schreeuwen was dat hij moest schieten legde hij de bal goed opzij waardoor Hylke de bal mooi in de verre kruising kon krullen, waarna de reactie van René was dat Efraïm dit uitstekend had gedaan. Ondertussen werd de bank van Steenwijkerwold steeds beter gevuld met spelers die aan kwamen lopen. Toen de scheidrechter afvlood voor de eerste helft kon iedereen weer even bijkomen in de kleedkamer met de warme thee.

De tweede helft kon weer beginnen met een enkele wissel aan de kant van BEW, Erwin moest eruit en werd vervangen door Dennis. Aangezien Dennis een aanvaller is werd Hylke in overleg met de leider en de rest van het team op de laatste man positie gezet. Steenwijkerwold deed het iets minder aan met de wissels en er stonden 4 ‘verse’ krachten in het veld. Het meest opvallende was dat de aanvoerder en spits er af was, wie overigens niks te vertellen had omdat hij in de broekzak zat bij Gerrit. Steenwijkerwold begon weer sterk en liet zien dat ze er geloof in hadden om nog te kunnen winnen. Steenwijkerwold kreeg een hoekschop en deze werd door de langste aan de kant van de rood-zwarte met een boogje in de kruising over Jens heen gekopt. BEW nam de aftrap en al gauw was te zien dat we het zwaar hadden. Niet veel later werd een speler van Steenwijkerwold 1 op 1 gezet deze inzet kon nog in eerste instantie gestopt worden met de voet maar bij het tweede schot was Jens kansloos. Aan de andere kant van het veld werd er een overtreding gemaakt door de keeper van Steenwijkerwold in de 16 meter. De scheidsrechter gaf hierom ook een penalty alleen de grens was het hier niet mee eens en stak de vlag de lucht in, na een kort gesprek tussen de scheid en grens werd de penalty geannuleerd en werd de wedstrijd hervat door de keeper. Na een voorzet vanaf de linkerkant kreeg de linksbuiten van Steenwijkerwold vrij voor het doel gezet en schoot zo hard de 3-4 binnen. Nadat BEW besloot om achterin 1 op 1 te gaan spelen in de hoop om te scoren werd er gescoord alleen aan de verkeerde kant hierdoor eindigde de wedstrijd met een stand van 5-3.

Na de wedstrijd ging Patrick even langs de scheidsrechter om te vragen waarom het geen penalty was, tot heden hebben we hier nog geen duidelijk antwoord op. In de kleedkamer werd er ook verteld dat het eerste met 4-1 achterstond tegen RKO en dat er een rooie kaart was gevallen voor BEW. Al snel werden kwamen we tot de conclusie dat het Joris of Tim moest zijn geweest, al moesten we Hessel ook niet onderschatten was het antwoord van René. Al snel werd bekend dat inderdaad Joris was die een directe rooie kaart had ontvangen.

Hopen dat we volgende week het niveau van het laatste half uur van de eerste helft kunnen doorzetten. De volgende tegenstander is het tweede van Olyphia om 10:00 op sportpark de Lange Wanden. Wat overigens niet ver weg is van de plek waar veel te vinden zijn op de zaterdag avond, dan alleen met een ander pakje aan en in plaats van een bidon een pul bier.

Tot volgende week,

De aanvoerder van volgende week is onze spits en laatste man: Hylke Kemkers