SC Emmeloord 6 - BEW 2

Kansenregen, een scorende debutant en dat allemaal op kunstgras

Zondagmorgen 10 oktober trad de BEW 2 formatie aan tegen het zesde elftal van Sportclub Emmeloord. Gezien de resultaten uit het verleden bleek het altijd lastig om de volle drie punten mee naar Vledder te nemen.

Met een zo goed als complete groep vertrokken we richting de polder. Helaas staat Martijn Schaap een tijd aan de kant vanwege een hamstring blessure, maar door twee fysiotherapeuten te bezoeken (één in een praktijk, en de vrouw des huizes) hoopt hij er snel weer bij te zijn. Verder werd de formatie van het tweede versterkt door Patrick Prent en Nils van der Helm, waarvoor dank!

Aangekomen in Emmeloord werd al snel duidelijk dat de wedstrijd op kunstgras gespeeld moest worden. Een aantal spelers, die het vooral van de duels moeten hebben, zagen hier tegenop. Aan de andere kant, technische wondervoetballers spelen nooit in het tweede van BEW en al helemaal niet in het zesde van Emmeloord. BEW begon goed aan de wedstrijd en dat mensen last hadden van het plastic veld was niet te merken. Er werd aardig gecombineerd en dit resulteerde in de nodige afstandsschoten en kansen. Helaas bleef alles onbenut en kwam juist SC Emmeloord op 1-0. De bal werd door Jeffrey maar half weggewerkt op het middenveld. Na dit balverlies schakelde BEW niet snel genoeg om en in de counter lag de bal in het net. Totaal onnodig en onverdiend.

BEW liet zich niet gek maken en bleef hetzelfde spel spelen. Discutabel moment was een actie van Ruud toen hij met de bal aan de voet de zestien in dribbelde. Onderweg werd hij beetgepakt en uiteindelijk onderuit getrokken. In onze ogen binnen de zestien, maar de scheids gaf een vrije trap. Die vrije trap werd overigens goed genomen, maar evengoed gepakt door de keeper van Emmeloord.

Vervolgens waren er nog dotten van kansen voor Hylke en Patrick kort voor de rust, maar ook die gingen er niet in. Tijdens de thee pauze zeiden we tegen elkaar dat we dit nooit mochten verliezen en dat die gelijkmaker er zo gauw mogelijk in moest. Dat gebeurde gelukkig ook, want BEW kwam goed uit de kleedkamer. Via een aanval over rechts werd de eindpass gegeven naar Patrick, die in één keer koel afrondde (1-1). BEW ging door, want die drie punten moesten mee naar Vledder. Via een terecht gegeven penalty kwamen wij kort na de 1-1 ook op 1-2, want Ruud schoot de bal binnen.

Er leek niet veel meer aan de hand te zijn, maar helaas pindakaas. Emmeloord kwam langszij door wederom een snelle tegenaanval. De BEW defensie was niet scherp genoeg en we lieten Emmeloord terugkomen in de wedstrijd. Er ging op één of andere manier een knop om of een lichtje uit bij BEW. Hoe je het ook wilt noemen, het kwam neer op paniekvoetbal. Het snelle combineren was er niet meer bij en er werd teveel gelopen met de bal. Uiteindelijk kregen we nog wel goede kansen en raakte Hylke de lat en er werd nog een keer op de paal geschoten. Onze midvoor had helaas zijn dag niet en werd gewisseld voor Nils van der Helm.

Nils gaf zijn invalbeurt glans door knap te scoren van afstand (2-3). De goal viel naar schatting een kwartier voor tijd en gezien het wedstrijdverloop hadden we de wedstrijd over de streep moeten trekken.  Emmeloord zette nog één aanval op en je raad het al, 3-3. Kort daarna volgde het eindsignaal. Dit werd overigens wel gegeven op het moment dat Patrick nog in een kansrijke positie voor de goal kon komen. Maar goed, de scheidsrechter floot af en de gifbeker kon leeggedronken worden richting Vledder.

Tot slot: Dit verslag zou geschreven worden door de zwaarste speler in ons team, maar door zijn extreem drukke baan is hem dit ontschoten. Vandaar dat de lichtste speler zo vrij is geweest om dit wedstrijdverslag uit te werken (in de pauze op de vrijdagmiddag…).

Voor diegene die het overigens niet meer weet: De selectie traint op de dinsdag en de vrijdag van 20.00 uur tot 21.30. De laatste weken valt de opkomst behoorlijk tegen en het zou mooi zijn dat we dat weer oppakken met elkaar. Met vijf of zes man trainen is geen donder aan en voor de conditie en scherpte op zondagochtend is het nooit verkeerd!

De volgende wedstrijd zal de inhaalwedstrijd zijn tegen Olyphia 2. Hopelijk dan weer een keer een driepunter voor ons! Om de trend door te zetten zal Remko Rozeboom deze wedstrijd voor jullie verslaan. De ex-voorzitter is terecht in het zonnetje gezet vorige week, maar heeft nu weer tijd over…

Op naar zondag!

Jeffrey Oosterhof