BEW 2 - Wacker 2 (10-11)

Zaterdag 9 november was een deel van ons tweede aanwezig ter inspiratie bij  de wedstrijd SC Heerenveen – Sparta. Veel meer dan gesprekken over een opvallende paniek-piet, gure wind, kouwe klauwen en een warme FeanPlaza met koude bieren leverde dit niet op. Hierna nog maar even het balgevoel testen bij de plaatselijke bowling, ook dit niveau was niet om over naar huis te schrijven en ook hier waren de koude bieren het genot en vermaak. Dan maar gauw naar bed en op tijd Wacker worden, wakker worden natuurlijk.

09:15 uur en bij sportcomplex de Lange Wanden is het druk, de klootschieters bereiden zich voor met een historische touringcar, het derde elftal bereid zich voor op hun reis naar Wapse en de mannen van het tweede zien dat hun tegenstander Wacker ook al vroeg wakker was.

Na wat sterke koffie en verhalen mogen we het veld op, hier zien we een tegenstander een iets andere warming up doen dan de meeste ploegen in de spreekwoordelijke ‘Kelderklasse’. Waar het kratje voor de waterflessen en de alcohollucht om enkele spelers heen nog wel Kelderklasse doet vermoeden lijkt de warming-up veelbelovend. Waarschijnlijk was dit nodig om BEW 2 ook Wacker, shit wakker te maken. Wacker 2 stond namelijk stijf onderaan in onze competitie, dat zou wel te doen zijn was de eerste gedachte.

Met Stefan schoongeveegd van stikstof terug op de bank, Efraïm en Martijn terug van een blessure en door een ATV dag Tim terug op het veld beloofde het een swingende ochtend te worden. Geen verrassingen in de opstelling, Jens speelde alweer zijn vierde wedstrijd bij het tweede onder de lat waardoor het potige spitsenduo Hylke en Pascal opnieuw in de punt mocht aantreden. Dit spitsenduo mist dan misschien wel wat snelheid en diepgang, binnen een minuut was het al raak! Pascal stak de bal tussen de verdediging door en Hylke kon in koele bloede (dat kan door de BEW 2 warming-up nog niet warm geweest zijn) afronden onder-kantje-lat, 1-0. Goed voetbal van BEW volgde, Wacker was iets minder wakker en het leek zelfs een beetje te gaan swingen, de 2-0 van Hylke bleef dan ook niet lang uit.

Daar waar een bank met vier wisselspelers een luxe lijkt, is dit soms eerder noodzaak dan luxe. Tussen de 9e  en 11e  minuut moesten helaas 3 spelers van BEW vanwege blessureleed het veld verlaten. Paul die zijn haar beter in elkaar had steken dan zijn hamstring, Gerrit waarvan zijn kuit zich meer uitsprak dan Gerrit zelf en Martijn die helaas zijn knie en niet zijn fysio gelijkt moest geven verlieten het veld en werden vervangen door Efraïm, Stefan Stikstof en onze tank Michel. Dit betekende dat onze voor-/nazitter als enige verse kracht over bleef op de bank, het zal toch niet?

BEW bleef frivool voetballen en gaf Wacker meermaals het nakijken. Nog voor het halve uur verstreken was gaf Erwin een mooie steekpass tussen de verdediging door en zelf kon ik door een ietwat afgeknepen linkerarm (de reden dat ik dit verslag mag schrijven) nog een tandje versnellen om tussen de laatste verdediger en de eerste keeper te komen, hierna snel voorbij deze keeper schuiven en de 3-0 was een feit gezien er niet nog een tweede keeper was. Niet veel later een vrije trap voor BEW op zo’n 20 meter afstand van het Wacker-doel, Tim ging achter de bal staan, de keeper van Wacker koos voor een muur, om hier vervolgens uit de wind achter te gaan staan waardoor Tim de bal uiterst rechts in de hoek kon plaatsen, 4-0 en het is nog geen rust! Voor rust wordt ook nog Efraïm doorgestuurd en deze komt één op één met de stand-in keeper van Wacker en laat deze met een perfect geplaatst schot de keeper volkomen kansloos, althans daar houden ze het bij Wacker op denk ik.

Met een 5-0 ruststand de kleedkamer in, koppie thee en vol goede moed de tweede helft in. Hierin bleek nog het een en ander naar voren te komen; Wacker was wel wakker, wij werden wat slordiger en vermoeider, kregen nog wel wat kansen maar deze vielen er ondanks dat het er leuk uit zag net niet in. Tot de bal over links doorkwam bij Efraïm en er nog wat tijd en ruimte was voor een speler om vanaf rechtsback positie door te stomen met een afgeknepen linkeram, flink aangemoedigd door de bank en zijkant kwam deze speler aan in de zestien om de bal binnen te werken. Op dat moment wordt de bal precies op tijd voorgezet en de doorgestoomde speler was ook nog eens precies op tijd, om mee te juichen met doelpuntenmaker Hylke die de bal voor zijn neus binnen werkte (6-0). Verder valt nog te vermelden dat de voor-/nazitter Remko in het veld kwam voor Pascal om ook nog de nodige aanvallen en zijn nodige kansjes mee te pakken, of zoals ze bij het turnen zeggen, voor de afsprong een 8 en voor de landing een… 

De kantine bracht warmte, opnieuw koude bieren, verhalen over ‘Hoe wordt Stefan Stikstof vader’ en wat heeft Lijanne moeten doorstaan. Verder bleek de te gebruiken beker voor de pot te klein te zijn voor onze gezellige zondagen. Een grotere beker zit er met bowlen waarschijnlijk niet in, Heerenveen zal hem ten eerste niet gaan behalen en dan ten tweede niet afstaan, dus moeten we zelf maar eens kijken hoe we dit gaan realiseren. Op tijd wacker zijn en het plezier en voetbal houden zoals de eerste 45 minuten van zondag 10 november helpen altijd.