Onze vereniging is door het COA en de gemeente benaderd om te kijken of er een samenwerking mogelijk is tussen onze voetbal vereniging en het AZC. Een aantal AZC bewoners zouden graag trainingen volgen bij BEW, de bewoners zijn gedreven voetballers en voetballen als het kan elke dag.

Er zijn 6 AZC bewoners die graag bij ons komen om de test training bij te wonen. In eerste instantie zal er door een test training gekeken worden of het de bewoners bevalt om bij BEW te trainen. Als het bevalt en BEW heeft er ook een goed gevoel bij dan worden ze lid van onze vereniging, bekostigd door de gemeente. Omdat ze lid zijn mogen ze mee trainen, als het goed gaat kunnen we in een latere fase ook bekijken of het mogelijk is om de nieuwe leden ook wedstrijden te laten spelen maar in eerste instantie gaat het om de trainingen.

Op 2 augustus zal de test training plaatsvinden, dit zal gebeuren met Henk Akkerman tijdens een training van de selectie. We hopen dat iedereen de nieuwe leden met open armen ontvangt.