6

VLEDDER/HARLINGEN/MIDSLAND - Zondag 4 september 2016 startte de competitie voor vv BEW 1. De eerste selectie komt dit jaar uit in de 5e klasse C. Een onbekende competitie met enkel Oosterstreek, Sport Vereent en Diever/Wapse als tegenstanders waar vorig jaar ook tegen gespeeld zou worden. De competitie moest geopend worden met een uitwedstrijd op en tegen Terschelling. Al voor dat het programma bekend werd gemaakt was de selectie het meest blij met de uitwedstrijd naar het eiland waar veel spelers enkele jaren terug nog stonden de swingen in de rijke dansgelegenheden van hetzelfde eiland. Aangezien het de eerste wedstrijd was en deze in september gespeeld zou worden, kon het ook nog wel eens heerlijk weer zijn. Dat zou kunnen, helaas was niets minder waar.

 

Zondagochtend 08:00 uur werd er verzameld bij sportcomplex 'de Lange Wanden'. Voor supporters, spelers en staf was tegen een eigen bijdrage het complete vervoer geregeld; Bus naar haven Harlingen, boot overtocht Harlingen-Terschelling, busvervoer haven Terschelling naar sportcomplex Midsland Terschelling en in omgekeerde volgorde ook retour. Even voor half tien arriveerde de bus in de haven van Harlingen, waar Martijn Schaap en Remko Rozeboom het voortouw namen nadat deze vooraf al het nodige geregeld hadden samen met Roelenka Hoekstra. Na een kop koffie konden we al snel aan boord en kwamen we als 'blauw en witte trein' aan in het restaurant voor een gezellig potje kaarten, ouwehoeren en wat eten. De een ging naar het winderige dek, de ander was niet uit het restaurant te slaan en weer een ander gooide nog maar eens een troef op tafel. Zo tegen 12:00 uur was de boot aangemeerd, was 'de blauw en witte trein' van boord overgestap in blauw en witte bus van Arriva en gearriveerd bij het sportcomplex in Midsland. Aangezien de wedstrijd pas om 14:30 uur van start zou gaan werd er besloten om nog maar even het dorp in te gaan waar het Rock en Roll weekend gaande was. Een drukte van jewelste en de nodige gezelligheid al op de terrasjes. Waar de eerste supporters al een voorzichtige borrel in konden laten schenken keek de selectie jaloers toe naar alle gezelligheid rondom het rock & roll weekend van Midsland. De focus lag op de wedstrijd.

 

Er zijn maar weinig elftallen die van Terschelling punten mee weten te nemen naar het vaste land. De ene ploeg zal last hebben van het weekendje Terschelling, een ander van de lange dag, weer een ander van de zoute lucht of misschien heeft hoofdsponsor rederij Doeksen wel geen plek voor 3 punten aan boord. BEW uit Vledder wou laten zien dat het wel degelijk mogelijk was (of er nu plek op de volgeboekte boot was of niet). Omstreeks 13:00 kwam de gehele selectie terug bij het sportcomplex en een klein half uurtje later startte de wedstrijd bespreking en warming-up. Er werd gestart Hylke Kemkers, Otman, Richard Wolthof, Gerrit Huigen, Harald Janson, Martin Rozeboom, Richard Zwarts, Patrick Prent, Bart de Bruin, Erwin Idserda en Pascal Prent. Op de bank namen Abdullah, Jasper Sybrandy en Remko Rozeboom plaats naast de technische staf bestaande uit Henk Akkerman, Arend Hoekstra, Roelof Wink en Martijn Schaap (Krijn Nieuwenburg ontbrak). Op een zeer net complex met een prachtig hoofdveld werd om 14:30 uur afgetrapt door Terschelling. De eerste helft zag er goed uit, prima voetbal op een goede mat met twee gelijkwaardige elftallen. BEW zag mogelijkheden maar vlak voor rust was het toch een zeer fit ogend Terschelling dat voor 1-0 zorgde. Een prima steekbal die meerdere malen door BEW onderschept werd was dit maal perfect op maat en de eilander in de spits bleef koel.

 

In de pauze was de stemming gematigd positief, een enkeling had al veel moeten geven in de eerste helft tegen de erg fitte eilanders, maar er zat zeker meer in. Erwin Idserda werd in de pauze vervangen door Jasper Sybrandy en met enkele omzettingen ontstond er een frisse linker kant (Jasper en Otman) en schoof Martin door naar de spits. Helaas werd het redelijk vlot in de tweede helft 2-0 voor Terschelling, een communicatiefout in de achterhoede gaf de nodige ruimte en er werd eenvoudig afgewerkt. Martin werd vervangen door Abdullah en nadat de 3-0 viel leek de moed en energie verloren bij de Drenten. Later werd het 4-0 en kreeg Terschelling ook nog een penalty, penalty-killer Hylke Kemkers pakte deze en de eindstand was dan ook 4-0 in het voordeel van de eilanders. Helaas bleek het dus ook voor BEW niet mogelijk de punten mee te nemen. Nu kwam er nog een uitdaging, de bus en boot halen. Snel douchen, klein biertje en de bus in, ook de scheidsrechter reed mee om de veerboot naar het vaste land te halen.

 

De selectie van BEW stond samen met haar fans te popelen om de nederlaag weg te spoelen in de alom bekende kroeg van de 'Friesland' retour richting het vaste land. Na de heenreis en een 4-0 nederlaag ging het geheel voor de derde keer het schip in deze zondag. Laten we het er op houden dat het een zeer gezellige dag was welke lichtelijk gevierd werd op de terugweg. Ondanks het wat mindere weer en de nederlaag hoopt het grootste gedeelte van de aanwezigen toch dat er ooit nog eens weer een herhaling komt op een eiland, wat een aanrader is voor iedereen die deze memorabele voetbalzondag gemist heeft.

 

Gelukkig hebben we de foto's nog en dank aan de organisatie van het vervoer Roelenka, Remko en Martijn.

25616