BEW 2 - Wacker 2 (10-11)

Zaterdag 9 november was een deel van ons tweede aanwezig ter inspiratie bij  de wedstrijd SC Heerenveen – Sparta. Veel meer dan gesprekken over een opvallende paniek-piet, gure wind, kouwe klauwen en een warme FeanPlaza met koude bieren leverde dit niet op. Hierna nog maar even het balgevoel testen bij de plaatselijke bowling, ook dit niveau was niet om over naar huis te schrijven en ook hier waren de koude bieren het genot en vermaak. Dan maar gauw naar bed en op tijd Wacker worden, wakker worden natuurlijk.

09:15 uur en bij sportcomplex de Lange Wanden is het druk, de klootschieters bereiden zich voor met een historische touringcar, het derde elftal bereid zich voor op hun reis naar Wapse en de mannen van het tweede zien dat hun tegenstander Wacker ook al vroeg wakker was.

Na wat sterke koffie en verhalen mogen we het veld op, hier zien we een tegenstander een iets andere warming up doen dan de meeste ploegen in de spreekwoordelijke ‘Kelderklasse’. Waar het kratje voor de waterflessen en de alcohollucht om enkele spelers heen nog wel Kelderklasse doet vermoeden lijkt de warming-up veelbelovend. Waarschijnlijk was dit nodig om BEW 2 ook Wacker, shit wakker te maken. Wacker 2 stond namelijk stijf onderaan in onze competitie, dat zou wel te doen zijn was de eerste gedachte.

Met Stefan schoongeveegd van stikstof terug op de bank, Efraïm en Martijn terug van een blessure en door een ATV dag Tim terug op het veld beloofde het een swingende ochtend te worden. Geen verrassingen in de opstelling, Jens speelde alweer zijn vierde wedstrijd bij het tweede onder de lat waardoor het potige spitsenduo Hylke en Pascal opnieuw in de punt mocht aantreden. Dit spitsenduo mist dan misschien wel wat snelheid en diepgang, binnen een minuut was het al raak! Pascal stak de bal tussen de verdediging door en Hylke kon in koele bloede (dat kan door de BEW 2 warming-up nog niet warm geweest zijn) afronden onder-kantje-lat, 1-0. Goed voetbal van BEW volgde, Wacker was iets minder wakker en het leek zelfs een beetje te gaan swingen, de 2-0 van Hylke bleef dan ook niet lang uit.

Daar waar een bank met vier wisselspelers een luxe lijkt, is dit soms eerder noodzaak dan luxe. Tussen de 9e  en 11e  minuut moesten helaas 3 spelers van BEW vanwege blessureleed het veld verlaten. Paul die zijn haar beter in elkaar had steken dan zijn hamstring, Gerrit waarvan zijn kuit zich meer uitsprak dan Gerrit zelf en Martijn die helaas zijn knie en niet zijn fysio gelijkt moest geven verlieten het veld en werden vervangen door Efraïm, Stefan Stikstof en onze tank Michel. Dit betekende dat onze voor-/nazitter als enige verse kracht over bleef op de bank, het zal toch niet?

BEW bleef frivool voetballen en gaf Wacker meermaals het nakijken. Nog voor het halve uur verstreken was gaf Erwin een mooie steekpass tussen de verdediging door en zelf kon ik door een ietwat afgeknepen linkerarm (de reden dat ik dit verslag mag schrijven) nog een tandje versnellen om tussen de laatste verdediger en de eerste keeper te komen, hierna snel voorbij deze keeper schuiven en de 3-0 was een feit gezien er niet nog een tweede keeper was. Niet veel later een vrije trap voor BEW op zo’n 20 meter afstand van het Wacker-doel, Tim ging achter de bal staan, de keeper van Wacker koos voor een muur, om hier vervolgens uit de wind achter te gaan staan waardoor Tim de bal uiterst rechts in de hoek kon plaatsen, 4-0 en het is nog geen rust! Voor rust wordt ook nog Efraïm doorgestuurd en deze komt één op één met de stand-in keeper van Wacker en laat deze met een perfect geplaatst schot de keeper volkomen kansloos, althans daar houden ze het bij Wacker op denk ik.

Met een 5-0 ruststand de kleedkamer in, koppie thee en vol goede moed de tweede helft in. Hierin bleek nog het een en ander naar voren te komen; Wacker was wel wakker, wij werden wat slordiger en vermoeider, kregen nog wel wat kansen maar deze vielen er ondanks dat het er leuk uit zag net niet in. Tot de bal over links doorkwam bij Efraïm en er nog wat tijd en ruimte was voor een speler om vanaf rechtsback positie door te stomen met een afgeknepen linkeram, flink aangemoedigd door de bank en zijkant kwam deze speler aan in de zestien om de bal binnen te werken. Op dat moment wordt de bal precies op tijd voorgezet en de doorgestoomde speler was ook nog eens precies op tijd, om mee te juichen met doelpuntenmaker Hylke die de bal voor zijn neus binnen werkte (6-0). Verder valt nog te vermelden dat de voor-/nazitter Remko in het veld kwam voor Pascal om ook nog de nodige aanvallen en zijn nodige kansjes mee te pakken, of zoals ze bij het turnen zeggen, voor de afsprong een 8 en voor de landing een… 

De kantine bracht warmte, opnieuw koude bieren, verhalen over ‘Hoe wordt Stefan Stikstof vader’ en wat heeft Lijanne moeten doorstaan. Verder bleek de te gebruiken beker voor de pot te klein te zijn voor onze gezellige zondagen. Een grotere beker zit er met bowlen waarschijnlijk niet in, Heerenveen zal hem ten eerste niet gaan behalen en dan ten tweede niet afstaan, dus moeten we zelf maar eens kijken hoe we dit gaan realiseren. Op tijd wacker zijn en het plezier en voetbal houden zoals de eerste 45 minuten van zondag 10 november helpen altijd.

Havelte 3 – vv BEW 2 (27-10)

 

Na een avondje halve liters Grolsch achterover gooien werd ik verrassend fit wakker, of dit nu kwam door het uurtje extra of door de motivatie wist ik niet maar ik werd wakker als een gelukkig man.

 

Met de wedstrijd van vorig jaar nog in gedachte was er geen gebrek aan motivatie, het zal ons niet weer over komen dat we in de laatste minuut verliezen door een verzonnen penalty door de scheids. Tot mijn vreugde was er een plekje op het middenveld vrij gekomen omdat Tok met het eerste mee ging, daarna kreeg ik ook nog een bandje met “spielführer” toe geworpen door Chicken.

 

Na een veel te lange warming up begon de wedstrijd gelijk goed, na een aanval schoot Tjoekel vlak langs de goede kant van de paal en de keeper was verslagen, 0-1. 10 minuten later viel de 2de goal ook al door een bal van Tjoekel, 0-2. De combinaties liepen goed en de spitsen werden vaak bereikt. Ook Havelte had er af en toe een leuke aanval tussen zitten, zo scoorden ze ook de 1-2. Door steekballen en diepteballen kwamen ze nog een paar keer gevaarlijk door maar onze laatste man Idsi met onze voorstopper Koppuhs wist nog veel weg te werken.

 

De dominante stijl konden we redelijk volhouden, na een aanval werd er door Marv een voorzet gegeven bij de 2de paal kon Tjoekel de bal terugkoppen en Passie kon vanaf 1 meter de bal binnen koppen 1-3. Verdedigend was Havelte niet heel scherp, daar was ik erg blij mee maar dit was ook onze verdedigers opgevallen en deze begonnen tot mijn spijt medeleven te tonen. De zwijger kopte een voorzet strak in onze eigen kruising welke onze Lange slungel kansloos liet om er nog iets aan te doen, 2-3.

 

Na een pauze waar we onze voorsprong en speelstijl nog even lieten beschrijven door Ko, Opa en Chicken, kwamen onze Soul en Kuipertje binnen de lijnen voor Marv en de Tank.

 

De 2de helft begonnen we minder doordat Havelte continu een man naar voren schoof, dat betkende flink wat extra meters voor het middenveld. Idsi wist niet meer waar hij het moest zoeken met al die opkomende tegenstanders dus hebben wij een spits terug getrokken op het moment dat Havelte de bal had. Met een oneindig loopvermogen kon Soul wel 2 of 3 plekken tegelijk belopen en daarmee ook 3 tegenstanders achter elkaar passeren. Tot veel goals leidde dit niet maar het was een genot om naar te mogen kijken.

 

Bij een van de aanvallen draaide Passie zich mooi vrij en toen iedereen plots bij hem weg liep werd de bal rustig in een hoekje gelegd, 2-4. Toen ook hij zich schuldig begon te voelen tikte hij met een corner even later de bal in eigen doel, 3-4.

 

Toen Havelte er weer wat in begon te geloven dacht Passie toch maar een goal erbij te prikken want de 3 punten moeten natuurlijk wel mee naar Vledder.

 

Met deze wedstrijd kunnen we weer 7 dagen met een goed gevoel naar de volgende wedstrijd toeleven.

 

Moraal van het verhaal, toch maar eens vaker aan de Grolsch beugels…

 

Groeten,

De spielführer

IJhorst 2 - BEW 2 13-10-2019

Zondagochtend half negen, de ogen gaan open en eerst maar eens kijken of het voetbal wel door
kan gaan met al die regen het hele weekend. Hmm, nog geen appje. Snel uit bed en een bakkie
koffie. Lekker weer een balletje trappen zo. Onderweg naar de voetbal Jasper inhalen. Die heeft
waarschijnlijk niet geslapen en wel veel gezopen. Dan snap je meteen weer waarom je altijd ruim
om fietsers heen moet rijden. Top dat hij er is! Gelukkig moeten we naar IJhorst dus kan Jasper nog
een half uurtje slapen onderweg.


Bij aankomst nog maar een bakkie, voor de liefhebber een peukie en snel de kleren aan. De
tactische bespreking doornemen, puntjes op de i noemen ze dat. De staf en selectie hadden de
koppies dezelfde kant op, vooral richting het eigen doel. Je zou zeggen dat dit niet mis kon gaan.
Een ruime selectie, sterke bank en de beste 11 in het veld. Toch ergens, waarschijnlijk tijdens de
warming up, kwam het “Jasper” niveau naar boven of zoiets. Pudding in de benen, een slappe hap
en “ik kon er wel elf wisselen”, waren enkele van de uitspraken die gekscherend werden
uitgewisseld door de staf op de bank. In het veld was het wat tam. Of het leek zo, we hadden
natuurlijk ook een hele goede tegenstander. Moet gezegd worden dat ze dan ook een paar prima
doelpunten wisten te maken. En 1 niet zo`n mooie. Maar daar wist vlagger Zijlstra een stokje voor
te steken. Een eeuwenoud cliche, een goede vlagger pakt 9 punten per seizoen! Bedankt Rene! De
eerste helft bracht ook nog een tactische wissel, Martijn werd gewisseld voor Pascal. En om het nog
maar iets te laten lijken, werd er een blessure gefaked. Misschien dat een kopje thee wat extra
kracht geeft voor de tweede helft.


Nog 2 wissels voor de tweede helft, even wat verse kracht. Paul werd vervangen door Ruud en
Martin werd vervangen door Raymond. Tactisch plan werd omgegooid en in een nieuwe 4-4-2
formatie werd IJhorst vast gezet. Begin tweede helft gaf een paar kansen en uiteindelijk leverde het
een penalty op. Deze werd onberispelijk door Hylke binnen geschoten. Het opportunisme was
helaas van korte duur. Ondanks dat de eerste van BEW een mooie was, kwam de mooiste van deze
middag op naam van Bram. Hij promoveerde een matige voorzet van IJhorst tot een mooie goal.
Helaas is Bram vaker in de buurt van zijn eigen goal te vinden dan bij die van de tegenstander.
Helaas luide dit het einde in van het “haags kwartiertje” van BEW en kon IJhorst een aantal keer
aanleggen voor een paar mooie doelpunten. Een lobje, een droge knal en een keurig afstand schot in
de kruising zijn wel weer genoeg veren in de kontjes van de IJhorstenaren.


Gelukkige hadden we de derde helft nog. Alle aandacht ging uit naar de bijzondere verhalen van
Steef Stikstof. Ook werden de balletjes van IJhorst nog even gekeurd en bleven er een groot aantal
hangen om het 1ste smiddags nog even aan te moedigen! Bedankt mannen, we waren er weer een
zondag op uit! Tot gauw.