Artikelen archief

Rabobank clubactie

De Rabobank Clubactie begint 27-09-2019 weer, als vv BEW worden we erg blij van alle stemmen die we ontvangen dus neem even de tijd om de actie in te vullen.

Alvast bedankt trouwe BEW fan!


 

BEW familiedag 2019

Voor iedereen met een blauw wit hart is op 22 juni de BEW familiedag weer.

Voor jong tot oud activiteiten, een lekkere BBQ met aansluitend een gezellig feest!

Vergeet je niet op te geven voor de gratis BBQ!

BEWfamiliedag2019

 


 

BEW JO17 KAMPIOEN!!

IMG0030---nw


 

Nieuwe dug-outs bij het hoofdveld van vv BEW

Afgelopen zondag zijn de 2 nieuwe dug-outs geopend bij het hoofdveld van BEW.

Dugouts1Dugouts2

 

 

 

 

 

Ondernemersfonds Westerveld en Otten Infra BV WAPSE hebben deze beschikbaar gesteld voor de club.

Henri, Renate en het Ondernemersfonds onwijs bedankt voor de mooie dug-outs!


 

Jeugd bingo en film avond success!

IMG-20190323-WA0024

De opkomst bij de jeugd bingo en film avond was groot en iedereen deed erg fanatiek met de Bingo mee. Later die avond hebben de oudere kinderen een spannende film gekeken. Het was heel gezellig en de supportersvereniging denkt al na over een volgende nieuwe en gezellige activiteit bij BEW.

IMG-20190323-WA0024
IMG-20190323-WA0023
IMG-20190323-WA0022
IMG-20190323-WA0021
IMG-20190323-WA0020
IMG-20190323-WA0019
IMG-20190323-WA0018
IMG-20190323-WA0017
IMG-20190323-WA0016
IMG-20190323-WA0015

 


 

Bert stopt als Fysio bij BEW

Onze fysiotherapeut Bert Jonkers stopt bij BEW met zijn behandelingen.

We willen hem als bestuur en als club hartelijk danken voor alle geleverde diensten en gezelligheid. Er zijn veel spelers die hun snelle herstel aan Bert hebben te danken.


 

Peter Gjaltema blijft nog een jaar!

VLEDDER - Voetbal vereniging BEW en trainer Peter Gjaltema zijn overeengekomen hun samenwerking met één seizoen te verlengen. De trainer is nu tot het eind van het seizoen 2019-2020 aan de club uit Vledder verbonden. Gjaltema bezet met BEW momenteel de vierde plek in de zondag 5e klasse A.
Gjaltema is sinds de start van het hudige seizoen trainer bij de Blauw witten en geeft aan het goed naar zijn zin te hebben: "De spelersgroep is talentvol en de voorzieningen rondom de selectie zijn bij v.v. BEW goed geregeld."
Het bestuur van vv BEW is verheugd te kunnen mededelen dat het contract met de trainer met een jaar is verlengd. Eind december heeft het bestuur een gesprek met Gjaltema gehad en was er een duidelijke wens van beide partijen om het contract te verlengen. Wederzijdse waardering en vertrouwen van zowel selectie als het bestuur hebben de doorslag gegeven Gjaltema ook voor het seizoen 2019-2020 vast te leggen.

 


 

Trainer Bennie stopt bij OF/BEW Dames

Trainer Bennie van ‘t Klooster en Old Forward/BEW Dames gaan na dit seizoen uit elkaar. In goed onderling overleg is besloten om na dit seizoen een einde te maken aan de samenwerking. Met veel plezier en enthousiasme heeft Bennie de afgelopen 3 seizoenen leiding gegeven aan de damesselectie van Old Forward/BEW.

 


 

Kabouters


 

Nieuwjaarsinstuif BEW 6 januari

De jaarlijkse nieuwjaarsinstuif van de BEW supportersvereniging komt er weer aan, na een paar mooie feestdagen gaan we een toernooitje houden op zondag 6 januari.

De in schrijvingen voor het mix toernooi sluiten om 12:00, om 12:30 start het toernooi zelf. Het mix toernooi is voor alle heren en dames senioren elftallen, daarnaast zijn de A's en B's ook van harte welkom. Natuurlijk wordt er niet precies gekeken naar de leeftijd/team maar dit is de richtlijn. Twijfel je of je mee mag doen, laat het de organisatie dan even weten.

Het spellencircuit voor alle jongere jeugd leden start om 15:00 en natuurlijk mag het traditionele Rad van fortuin niet ontbreken.

Kom gezellig voetballen en proosten op het nieuwe jaar!


 

Sinterklaas bij BEW

Beste voetballers van BEW,

Na een jaar wachten is Sinterklaas weer in Vledder aangekomen.  Er is afgesproken met Sinterklaas dat hij vrijdag 30 november in de kantine langs komt. Sinterklaas verwacht dan alle jongens en meisjes van de kabouters, de JO 8 en de JO 9 met hun leiders en trainers. Ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom het begint rond 18:30 uur


 

BEW - Old Forward

De mooiste wedstrijd van het seizoen staat komende zondag op het programma, BEW tegen Old Forward!

Voor deze prachtige wedstrijd komt zelfs RTV Drenthe naar Vledder om verslag te doen van deze mooie derby.

Blijf na de wedstrijd gerust hangen in de kantine, er is gezorgd voor genoeg eten en drinken en met live muziek wordt het een gezellige middag!


 

Ondernemersfair Westerveld

Op zaterdag 3 en zondag 4 November is de Ondernemersfair Westerveld. Deze wordt gehouden in het "Huis van Weldadigheid" te Frederiksoord. Dit jaar is er een extra publiekstrekker: een reuzenrad van 38 meter hoog, de grootste van Nederland. Ongetwijfeld een unieke ervaring. 


 

VV B.E.W. blij verrast met digitaal scorebord

DigitaalScorebord 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Begin november ging een jarenlange wens van voetbalvereniging B.E.W. in vervulling. Want sinds kort siert een digitaal scorebord het hoofdveld van de blauw witte club uit Vledder. Afgelopen zaterdag ontving Doede Simonides een bloemetje als dank voor deze enorme sponsoring. Coop Simonides werd eerder dit jaar benadert door de sponsorcommissie van B.E.W. om mee te denken over de realisatie van een digitaal scorebord op het hoofdveld. Doede was als trouwe sponsor van de voetbalclub direct enthousiast én zo kunnen de spelers én toeschouwers vanaf heden de scores op het moderne led-scorebord bekijken.

 

VV B.E.W. bedankt ook Otten Infra, Riha (RVS) techniek en M. Hogeling Installatietechniek voor het plaatsen en mede mogelijk maken van dit scorebord.

 


 

Algemene Ledenvergadering vv BEW

Alle leden en betrokkenen zijn welkom op de Algemene Leden Vergadering van BEW op woensdag 17 oktober 2018 om 20.00 uur in de kantine.

Agenda:

1.       Opening
2.       Vaststellen agenda
3.       Ingekomen stukken en mededelingen
4.       Notulen vergadering d.d. 10 oktober 2017
5.       Jaarverslag secretaries
6.       Jaarverslag penningmeester
7.       Verslag kascommissie en verkiezing nieuw lid kascommissie
8.       Vaststellen begroting en contributie
9.       Jubilarissen

Pauze

10.   Verlichting 2de veld
11.   Verklaring Omtrend Gedrag (VOG)
12.   Bestuursverkiezing:
Aftredend en herkiesbaar: Tjeerd Winter, Michel Hoogenkamp
Kandidaat bestuurslid: Erwin Idserda en Jeroen Blum
Kandidaten voor een bestuursfunctie kunnen zich tot aanvang van de vergadering melden bij het bestuur.
13.   Commissies
14.   Rondvraag
15.   Sluiting

 


 

Privacy wetgeving

Vanaf 25 mei geldt deze nieuwe privacy wet. Als voetbalvereniging verwerken wij persoonsgegevens om onze vereniging te kunnen organiseren, activiteiten uit te kunnen voeren en contact te hebben met onze leden. De gegevens van leden worden opgenomen in ons ledenadministratiesysteem. Als lid heb je zelf altijd inzicht in je eigen gegevens en heb je de mogelijkheid deze te bewerken of gegevens af te schermen. Hoe we met je gegevens omgaan staat beschreven in ons privacy statement op https://vvbew.nl/diversen/downloads.
Leden en/of hun ouder(s)/verzorger(s) kunnen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aangeven wanneer zij wensen dat een lid niet herkenbaar in beeld (bv. op een teamfoto of op een foto van een wedstrijdverslag/evenement) op de site of op sociale media wordt gebracht.


Ditzelfde geldt ook voor bezoekers aan sportpark “De Lange Wanden”: op het sportpark kunnen er foto’s gemaakt worden bij wedstrijden en/of evenementen. Mocht u hier bezwaar tegen maken, dan kunt u dit kenbaar maken bij de bestuursleden.


Een lid van v.v. BEW kan in de voetbal.nl app het zichtbaarheidsniveau van zijn/haar gegevens beheren.
Persoonsgegevens worden niet aan derden verstrekt.


v.v. BEW heeft in haar privacy statement beschreven hoe zij handelt wat betreft de persoonsgegevens van haar leden.


 

Vrijwilligers

Onze voetbalvereniging zoekt per direct nieuwe vrijwilligers. Wij zoeken mensen voor onze vereniging die gedurende een voetbalseizoen bereid zijn, eventueel gezamenlijk met anderen, een vrijwilligerstaak te vervullen. Het bestaan van een vereniging is gebaseerd op vrijwilligerswerk.
Om te voorkomen dat er te veel werk bij dezelfde personen belandt zoeken wij nieuwe enthousiaste vrijwilligers die een deel van hun vrije tijd willen investeren in onze voetbalclub.
Voor onze voetbalvereniging zoeken wij o.a. vrijwilligers voor:

Begeleiding senioren elftallen;
Kantinediensten (zondag);
Onderhoud van de groenvoorzieningen en voetbalvelden.

Vele handen maken licht werk. Al heb je maar eens in de twee weken een paar uurtjes over, dan nog maken wij u graag lid van een leuke groep van vrijwilligers. Wie een vrijwilligerstaak op zich wil nemen, kan zich melden bij een van de bestuursleden.


 

Voetbalkamp 2018-2019

Voetballers & voetbalsters opgelet !! Het voetbalkamp 2019 is bekend.

24 , 25 & 26 mei.

 

Noteer het allemaal alvast in jullie agenda, meer informatie volgt!

 

Hebben jullie er net zoveel zin in in als ons?

 

Roelenka, Daphne en Moniek


 

21 september 7 tegen 7 35 + voetbal

Komende vrijdag op 21 September is weer het 35 + voetbal, 6 teams strijden voor de eerste plek in het 7 tegen 7 toernooi.

Het is een spectakel en erg gezellig tijdens en na het toernooi, kom gerust kijken!


 

ALV vergadering

De Algemene Leden Vergadering van het seizoen 2017 - 2018 is gepland op 17 oktober, noteer het alvast in uw agenda.


 

Rabobank Clubactie

De jaarlijkse clubactie van de Rabobank begint binnenkort weer, we hopen dat u ook aan vv BEW denkt.

We zijn altijd erg blij met uw stem!

 


 

Enthousiaste leiders gezocht

Voor de senioren teams zijn we nog op zoek naar charismatisch leiders voor een groep enthousiaste voetballers. Heb je een beetje kennis van voetbal of weet je hoe een hecht team te vormen, meld je bij een bestuurslid of een leider zodat we kunnen kijken of er een mooi team voor jou beschikbaar is!

Het tweede en het derde team zoekt nog een leider en ook voor de dames is er nog een leidersfunctie vrij.


 

BEW familiedag

Familiedag2018


 

De Tippe steekt 3de in het nieuw!

2018-3de

Al jaren speelt het derde elftal met tenue’s gesponsord door Jeroen en Heleen Kiewiet van Restaurant de Tippe uit Vledder. Vandaag reikten zij een compleet nieuw tenue uit aan de mannen.

Jeroen, Heleen, Ben en Tygo dank voor het mooie tenue! Er werd direct een klinkende overwinning mee behaald, 1-0 winst op Uffelte.


 

Trainer Old Forward/BEW vrouwen 1 blijft

 

Na twee seizoenen bevalt de samenwerking tussen de dames van Old Forward/BEW en trainer Bennie van 't Klooster nog steeds uitstekend. De besturen van beide verenigingen zijn verheugd dat dit heeft geleid tot een verlenging van het contract met Van't Klooster voor nog een seizoen. Dat het vrouwenteam wederom mee doet in de bovenste regionen op de ranglijst doet blijken dat de samenwerking ook sportief een succes is. Van't Klooster liet zelf ook weten zeer content te zijn met de voortzetting van zijn trainerschap.


 

Nieuwe trainer voor vv BEW 1

Peter Gjaltema (52) wordt met ingang van het seizoen 2018-2019 trainer bij vv BEW. Op 1 juli 2018 volgt hij Henk Akkerman op, die dan vertrekt na drie seizoenen in dienst van de Vleddernaren. Het bestuur van de voetbalclub uit Vledder is verheugd een samenwerking met de trainer uit Steenwijk aan te mogen gaan voor minimaal een seizoen. Gjaltema is momenteel bezig aan zijn derde jaar als trainer bij vv De Blesse. Daarnaast heeft hij reeds een jarenlange ervaring in het trainersvak en was hij onder andere trainer bij Vledderveen, DVSV, FC Wolvega zaterdag, Old Forward (interim-trainer) en d’Olde Veste.

BEW hoopt zich de aankomende jaren te kunnen ontwikkelen tot een stabiele vierdeklasser en verwacht hiervoor met Gjaltema de ideale man in huis te hebben gehaald. Het trainerschap voor de trainer van de club uit Vledder staat voornamelijk in het teken van de doorontwikkeling van de selectie en de doorstroming van de A junioren.


 

VendeV steekt JO-11 in het nieuw!

Shirts-vendev

 

 

De JO-11 heeft van sponsor VendeV een compleet nieuw tenue ontvangen. Het tenue werd direct in gebruik genomen tijdens de uitwedstrijd in en tegen Willemsoord. Rémon bedankt!

VendeV is dé partner in de woning-, zorg/food/laboratoriumsector, renovatie en utiliteitsbouw.


 

supportersvereniging


 

Zaal kampioenen 2018

BEW heeft het goed gedaan met 4 zaal teams die kampioen zijn geworden!

Dit zijn de JO13-1, JO13-2 en JO11-2.

Van harte gefeliciteerd!

IMG-20180129-WA0005IMG-20180129-WA0004IMG-20180129-WA0006Zaalkampioenen


 

Schema grens- en scheidsrechters

Het schema voor de jeugd grens- en scheidsrechters voor de maand februari:

 

Datum

Aanvangstijd

Thuis team

Uit team

Scheidsrechter

Grensrechter

10-2-2018

9:00

BEW JO11-2G

Olde Veste'54 JO11-6

Joeri Veldhuizen

 

10-2-2018

9:00

BEW JO9-2

Olde Veste'54 JO9-8

Tijn Betten

 

17-2-2018

14:00

BEW JO19-1

ST VHK/SVBS'77 JO19-2

Michel Hoogenkamp

Mark Hoekstra

17-2-2018

9:00

BEW JO17-1

Urk JO17-5

Joris Zijlstra

Teun Nauta

17-2-2018

11:00

BEW JO15-1G

Dwingeloo JO15-2

Lennart van der Schaaf

Sam Jongebloed

17-2-2018

9:00

BEW JO13-1G

Steenwijk JO13-2

Max Veldman

Bjorn Trompetter

17-2-2018

11:00

BEW JO11-1G

Aengwirden JO11-1G

Marije Doeleman

 

17-2-2018

11:00

BEW JO9-1

Dwingeloo JO9-2

Hessel Zijlstra

 

17-2-2018

14:00

ST Old Forward/ BEW VR1

FC Oldemarkt VR1

Sjors Heyman

André Tazelaar


 

Nieuwsjaarsinstuif 2018

Zondag 7 januari organiseert de supportersvereniging de jaarlijkse nieuwjaarsinstuif in Sporthal de Spronk in Vledder.

 

De in schrijvingen voor het mix toernooi sluiten om 12:00, om 12:30 start het toernooi zelf. Het mix toernooi is voor alle heren en dames senioren elftallen, daarnaast zijn de A's en B's ook van harte welkom. Natuurlijk wordt er niet precies gekeken naar de leeftijd/team maar dit is de richtlijn. Twijfel je of je mee mag doen, laat het de organisatie dan even weten.

 

Het spellencircuit voor alle jongere jeugd leden start om 15:00 en natuurlijk mag het traditionele Rad van fortuin niet ontbreken.

 

Prettige jaarwisseling en tot 7 januari!


 

Zaalcompetitie

De zaal competitie begint weer voor de jeugd, de jongens en meiden kunnen er ook dit jaar weer tegenaan! Het programma en alle randzaken zijn inmiddels bekend en zijn samengebracht in een boekje.


 

Sinterklaas komt langs bij BEW

Na een jaar wachten is de goed heilig man weer in Nederland, zo ook in Vledder.
Hij kan natuurlijk de voetbal verenging B.E.W. niet over slaan. Daarom is er met Sinterklaas afgesproken dat hij vrijdag 1 december in de kantine langs komt.

Sinterklaas verwacht dan ook alle jonge sterspelers van de F1 en de kabouters rond 18.30 in de kantine. 
Natuurlijk zijn alle ouders ook welkom, hoe meer zielen hoe meer vreugd! :)

 

Noteer het goed in jullie agenda, en dan zien we jullie graag 1 december in de kantine van B.E.W.

 

Groetjes, 
Zwarte Piet & de Sinterklaas commissie

 

 

 


 

Hoofdtrainer Henk Akkerman vertrekt bij BEW

VLEDDER – Henk Akkerman vertrekt aan het einde van het seizoen als hoofdtrainer bij v.v. BEW in Vledder. 

De in Oldeberkoop woonachtige Akkerman is momenteel bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van vv BEW. De 45-jarige oefenmeester wist vorig seizoen voor het eerst in 13 jaar te promoveren met de club uit Vledder. Het bestuur kijkt met bijzondere tevredenheid terug op de prestaties die Henk met vv BEW tot op heden heeft neergezet. 

In goed onderling overleg is er besloten na drie goede jaren er geen vierde achteraan te plakken. Henk Akkerman is toe aan een nieuwe uitdaging en voor de club is er de mogelijkheid voor nieuw elan.

Het bestuur van vv BEW is Henk zeer dankbaar voor zijn inzet en wenst hem alvast het allerbeste toe voor de toekomst.

Het bestuur gaat de komende maanden op zoek gaan naar een nieuwe trainer voor het aankomende seizoen. 

 

 

 

 


 

BEW maatschappelijk betrokken

Vv BEW doet mee met een intitiatief van de gemeente, "Schoon belonen". Dit houd in dat we als vv BEW 9 KM aan weg en bermen schoon houden voor een beloning in euro's die we kunnen spenderen voor een uitbreiding aan ons clubgebouw. We hebben gekozen voor zonnepanelen om een mooi start bedrag te hebben, er komt een onderzoek naar de geschiktheid van zonnepanelen op ons gebouw of onze grond.

Uiteraard moet er eerst gezwoegd worden voordat we de beloning in ontvangst mogen nemen, eens per maand wordt van ons verwacht dat we de route lopen/fietsen om het vuil langs de route op te halen. De straten in Vledder zelf zijn verdeeld maar de route richting wapse via het fietspad langs de AA en de Vledderlanden tot aan de Helomaweg zal met regelmaat gecontroleerd moeten worden.

Laat je van je goede kant zien en meldt je aan bij 0629555450 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., als een aantal personen eens per jaar lopen is het zo gedaan.

Zwerfvuil

 


 

Greenfixx nieuwe sponsor BEW JO-11

 
 

BEW JO-11 heeft een nieuwe sponsor die het tenue beschikbaar gesteld heeft: GreenFixx! Joost en Jolanda hebben gisteren het tenue uitgereikt. In het nieuwe tenue wisten deze toppers direct een goede overwinning te behalen: 12-0! Joost en Jolanda bedankt voor het mooie tenue!


 

Algemene Ledenvergadering Agenda

Noteer het alvast in uw agenda, 11 oktober 2017 is de algemene ledenvergadering van vv BEW.

De agenda komt spoedig in dit bericht te staan.

 

 

Algemene Ledenvergadering vv BEW Agenda

Op woensdag 11 oktober 2017 om 20.00 uur in de kantine.

Agenda:

 1. Opening

 2. Vaststellen agenda

 3. Ingekomen stukken en mededelingen

 4. Notulen vergadering d.d. 21 september 2016

 5. Jaarverslag secretaris

 6. Jaarverslag penningmeester

 7. Verslag kascommissie en verkiezing nieuw lid kascommissie

 8. Vaststellen begroting en contributie

 9. Jubilarissen

   

  Pauze

   

 10. Verlichting 2de veld

 11. Verklaring Omtrend Gedrag (VOG)

 12. Bestuursverkiezing:

  Aftredend en herkiesbaar: Jasper Sybrandy,

  Aftredend en niet herkiesbaar: Paul van Buuren en Klaas Schaap

  Kandidaat bestuurslid: Erwin Idserda en Jeroen Blum

  Kandidaten voor een bestuursfunctie kunnen zich tot aanvang van de vergadering melden bij het bestuur.

 13. Commissies

 14. Rondvraag

 15. Sluiting

   

   

   

   

   

 

 


 

Jeugdsport- en jeugdcultuurfonds

Woont u in de gemeente Westerveld en heeft u minderjarige kinderen? Dan biedt de gemeente een aantal regelingen waar u als ouder gebruik van kunt maken als u een lager inkomen heeft. Twee van deze regelingen zijn het jeugdsport- en jeugdcultuurfonds. 

 

Het jeugdsportfonds betaalt de contributie, kleding en eventuele attributen voor uw kind. Hiervoor is in het jeugdsportfonds een bedrag van maximaal €225,- per kind per jaar beschikbaar. Het jeugdcultuurfonds vergoed op jaarbasis maximaal €425,- U kunt dit bedrag aanvragen via een tussenpersoon. Kim ten Klooster-Dijkstra, beweegcoach van de gemeente Westerveld is één van die tussenpersonen. U kunt contact met haar opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 


 

Nationale sportweek 2017

Van 11 tot 17 september is de Nationale sportweek 2017, dit houd in dat bij alle verenigingen die mee doen vrij mee gedaan kan worden om te kijken of de vereniging iets is voor de persoon. Op 11 september is de opening bij het legerkamp Entre Nous (in Frederiksoord richting Wapserveen), hier zal ook een stand staan van BEW.

 

Bij BEW kan er de hele week mee getraind worden, aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom dus probeer eens een balletje te trappen en als het bevalt bent u van harte welkom bij onze club.

 

6 tot 7 jaar maandag 18:15 – 19:00

8 tot 9 jaar maandag 18:15 – 19:15

10 tot 11 jaar maandag 18:15 – 19:15 woensdag 18:15 – 19:15

12 tot 13 jaar maandag 18:15 – 19:15 donderdag 18:45 – 19:45

14 tot 15 jaar dinsdag 18:30 – 19:45 donderdag 18:30 – 20:00

16 tot 17 jaar dinsdag 18:30 – 19:45 donderdag 20:00 – 21:15

18 tot 19 jaar donderdag 20:00 – 21:15

19+ recreatief donderdag 20:00 – 21:15

19+ getraind vrijdag 20:00 – 21:15


 

Denk aan BEW met de Rabobank Clubkas Campagne

bannerliggend 1

De jaarlijke Rabobank Clubkas Campagne komt er weer aan, bewaar het ledenboekje "Dichterbij" en maak gebruik van je stemrecht om BEW een steuntje te geven in de clubkas. Het loont echt!

 

Zamel geld in voor uw vereniging of stichting

Ook in 2017 kan uw vereniging of stichting een donatie ontvangen via de Rabobank Clubkas Campagne. Rabobank Zuidwest-Drenthe draagt het rijke verenigingsleven een warm hart toe. Jaarlijks stelt onze bank een deel van de winst, het coöperatief dividend, beschikbaar als ondersteuning van de lokale samenleving.

Door middel van stemmen bepalen de leden van Rabobank Zuidwest-Drenthe de hoogte van de donatie voor uw vereniging/stichting.

Leden bepalen de hoogte van het bedrag

De Rabobank Clubkas Campagne stelt uw vereniging of stichting in staat een donatie te verdienen. Dit jaar stellen we een bedrag van € 50.000,- beschikbaar. We vinden het belangrijk dat leden van de bank invloed hebben op de hoogte van de donaties. Hoe meer stemmen uw vereniging/stichting haalt, hoe hoger de donatie. Er geldt een maximum opbrengst van € 1.000,- per vereniging/stichting.

Stemperiode

Van 1 september t/m 14 oktober mogen alle leden hun stem uitbrengen op hun favoriete verenigingen of stichtingen. Bij de derde editie van ledenmagazine Dichterbij ontvangen deze leden vijf stemmen per adres. Ieder huishouden mag maximaal twee stemmen op eenzelfde vereniging uitbrengen.


 

Nieuw kantine personeel

De kantine commissie is weer op zoek naar nieuw kantine personeel voor zowel op de zaterdag als op de zondag. Heb je zin om af en toe gezellig achter de bar in de kanine te komen staan kunt u contact opnemen met een van de bestuurders of kantinecommissie leden.

 

Hilco Jonker
 

Roelie Kuiper
 

Jannes en Harmke van Dijk
 

Liefert Ekkels

 

0521-381057

0521-382737

0521-382509
 

06-50854407


 

KNVB wedstrijdzaken app

Vanaf komend seizoen worden de wedstrijdzaken via de KNVB wedstrijdzaken app ingevoerd. De SportLink functionaliteit vervalt en alles moet via de app geregeld worden.

 

Alle leiders en scheidsrechters zullen hier informatie van krijgen maar hieronder alvast een kort filmpje over de app:

https://www.youtube.com/watch?v=Fj5luxBcLCg&feature=youtu.be

 

Zie de onderstaande link voor meer filmpjes hoe je de app gebruikt:

http://www.knvb.nl/assist/assist-bestuurders/wedstrijdzaken/wedstrijdbepalingen/digitaal-wedstrijdformulier-veld--en-zaalvoetbal/mobiel-dwf-veldvoetbal/ondersteuning


 

BEW familiedag & foto's

De BEW familiedag was weer een groot succes, met meer bezoekers met een blauw wit hart dan vorig jaar. Dit komt mede door alle leuke activiteiten die werden georganiseerd voor jeugd, fanatieke volwassenden en de supporters/geblesseerden.

 

Na de gezellige middag kwam iedereen samen voor een heerlijke barbeque gevolgd door een gezellig feest die door ging tot in de late uurtjes.

 

Er zijn vele foto's gemaakt, op de onderstaande link kunt u deze bekijken:

http://vvbew.nl/diversen/foto-album#2017

 

IMG 9522 MediumIMG 9545 Medium

Ouder / kind toernooi voor de jeugd    |    Toernooi voor de sportievelingen    

IMG 9554 MediumIMG 9559 Medium

Gezelligheid bij BEW tijdens de BBQ


 

Competitie indeling bekend

De competitie indeling voor BEW 1 is bekend, we mogen ons bewijzen tegen de onderstaande ploegen:

Balkbrug
BEW
De Blesse
Kraggenburg
Old Forward
Oldeholtpade
Oranje Zwart
Pesse
Ruinen
RKO
Steenwijk
Steenwijkerwold
VENO
Wacker


 

Nieuw terras bij rook hok

OttenInfraDat de woensdagmorgen ploeg nog steeds vol goede ideeën zit wat betreft het up to date proberen te maken van de accommodatie en die ook probeert uit te voeren is niet nieuw maar soms stijgen de werkzaamheden boven het kunnen van de groep uit en hebben we de hulp nodig van mensen en materieel om een en ander te realiseren. Dit was ook het geval met de aanleg van het terras onder het zogenaamde rook hok.

 

Wij willen dan ook als groep degenen die ons geholpen hebben heel graag bedanken. We noemen onder meer Rick de Vries en Sjaakie die met materieel van Otten infra bv een heel belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het realiseren van dit terras. Ook de firma Otten die het materieel gratis ter beschikking heeft gesteld heel erg bedankt. Verder alle mensen die hun steentje hebben bij gedragen om dit project af te krijgen voor de geplande familie dag. Ook snackbar Bartje bedankt voor de hapjes die we mochten ontvangen bij het afsluiten van deze werkzaamheden.

 

Het resultaat mag er zijn en met de familiedag is het terras feestelijk in gebruik genomen.

 

Nogmaals bedankt en we hopen nog eens een beroep op jullie te mogen doen.

 

De woensdagmorgen ploeg


 

Overlijden Harko Kaijzer

 

Wij hebben het trieste bericht gekregen dat afgelopen vrijdag, 23 juni, ons lid Harko Kaijzer is overleden.

 

Harko was lid van BEW sinds 1976 en heeft zich niet alleen sportief ingezet voor de club maar is ook tweemaal in het bestuur als voorzitter actief geweest en heeft zich jaren lang ingezet voor de kantine commissie. Ook was hij vaak te vinden bij activiteiten zoals de viswedstrijden.

 

We leven mee met alle familie en vrienden en wensen allen sterkte toe in deze moeilijke tijd.


 

JO-11-1 kampioen

Op 20 mei is JO-11-1 kampioen geworden. Het was een spannende dag. Eerst moesten we zelf winnen en aan ons doelsaldo werken. Dit is gelukt, wij wonnen met 10-0 van Alcides. Daarna moest onze concurrent nog spelen in Zwartsluis. Trea is als spion daar heen geweest om live verslag te doen en ons direct op de hoogte te kunnen brengen. Nadat Trea DEZS had omgekocht met chips, ging het goed. Onze concurrent voor de titel verloor de wedstrijd, waardoor wij gewoon op punten kampioen zijn geworden. Een geweldige prestatie!
 
We willen JO-13 en JO-11-2 bedanken voor hun hulp!

InDoelOpVrachtwagen


 

De promotie naar de 4de klasse door de ogen van Henk Akkerman

Een prachtige dag………..

Het eerste elftal won afgelopen donderdag met 0-3 van SVMH en speelt hierdoor komend seizoen na lange tijd weer in de vierde klasse.

 

Een goede tweede seizoenshelft leverde de derde periode op, hierdoor mocht BEW meedoen aan de nacompetitie. Te beginnen met een tweeluik tegen SVMH.

 

Bij de thuiswedstrijd bleek na een lastige eerste twintig minuten dat we absoluut een goede kans hadden om te promoveren. De eindstand van 2-2 gaf het krachtsverschil helaas niet juist weer.

 

Afgelopen donderdag reisden we dan ook vol vertrouwen richten Niebert, de zon deed zijn best om er een prachtige dag van te maken. Bij de bespreking en de warming-up merkte je al snel dat het geen normale wedstrijd was. Is dat wat ze noemen gezonde spanning?
Vanaf het begin van de wedstrijd was van spanning weinig te merken. BEW liet gelijk zien dat ze de dag wel heel graag wilden afsluiten met promotie. Onze supporters deden dit via de trommel, de sirene en de oe’s en aa’s. Met zelfs in Niebert de blauw witte vlag in top kon het vandaag bijna niet misgaan.
 

SVMH had wat aanpassingen moeten doen door afwezigheid van een aantal spelers, maar de grootste aanpassing was de speelwijze. Waar ze de thuiswedstrijd vooral het eerste kwartier veel op onze helft waren, zijn ze deze wedstrijd  sporadisch op onze helft geweest. Die enkele keer dat ze er wel waren, stond de verdediging zijn mannetje.
 

Na een aantal gevaarlijke corners, mooie aanvallen en een afgekeurde goal maakte Bart de 0-1. Toen Ramon halverwege de tweede helft de 0-2 maakte begon het geloof in een goede afloop bij de spelers en het in grote getale meegekomen publiek helemaal te groeien. Na de 0-3, wederom door Bart, was na het eindsignaal van de goed fluitende scheidsrechter de promotie een feit. Spelers en supporters die elkaar in de armen vallen blijft dan altijd een mooi gezicht, er waren zelfs vreugdetranen te zien.

 

Alhoewel de flesjes bier in Niebert prima smaakten wilden we toch wel heel graag naar de eigen kantine, hier werden we opgewacht door onze enthousiaste supporters. Tussen de prima muziek van de DJ en de speech van de voorzitter door, kon onze eigen Billy Joël Hylke met zijn geweldige uitvoering van The Pianoman op zo’n dag niet achterblijven. Het bleek dat alle spelers nog goed bij stem waren want na de prachtige rit met de platte kar kan het niemand in Vledder (en omstreken) ontgaan zijn dat BEW gepromoveerd is. Deze prachtige dag werd tot in de late uurtjes afgesloten in het café.

 

Op zo’n dag merk je de betrokkenheid van velen bij BEW. De vreugde van de promotie dat is dan prachtig  om te zien.

 

Het is een geweldige afsluiting van een wisselvallig seizoen, toen we in de winterstop ergens in de middenmoot stonden durfden we niet te denken aan zo’n afloop. Door diverse redenen (motivatie, stage, blessures etc…) was tevens het aantal beschikbare spelers niet groot. Maar zoals altijd  “wanneer de nood het hoogst is, is de redding nabij”, en lukte het toch nog om elke zondag een goede selectie te hebben. De goede trainingsopkomst, de wil om zich  verder individueel en als team te ontwikkelen begon langzamerhand zijn vruchten af te werpen. Tegen de bovenste ploegen konden we uitstekend partij bieden, wat ons vertrouwen gaf dat we op de goede weg bezig waren. Na verliespartijen tegen Oldeholpade en TLC bleven we heel lang ongeslagen wat uiteindelijk de periodetitel opleverde.

 

We willen met name onze (vaste) supporters bedanken, naast de thuiswedstrijden konden we ook bij de uitwedstrijden vaak veel supporters verwelkomen. Soms waren er meer supporters met een blauw-wit hart dan supporters van de thuisclub. De selectie waardeert dit enorm en dit geeft toch elke wedstrijd een extra motivatie.

 

Naast het bestuur, de technische staf willen we ook de vele vrijwilligers bedanken. Die toch elke keer er voor zorgen dat we kunnen trainen, wedstrijden kunnen spelen en een leuke en gezellige derde helft hebben.

 

Wij wensen ieder een prachtige vakantie toen en hopen een ieder volgend seizoen in de vierde klasse weer te ontmoeten.
 

Henk Akkerman & staff


 

BEW Jonger dan 11-2 kampioen

Afgelopen zaterdag is BEW JO11-2 kampioen geworden. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd Vitesse ‘63 JO11-3 uit Koekange met 14-2 verslagen.  Het team wacht aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen SVN’69 JO11-2. Omdat de voorsprong op de nummer twee meer dan drie punten bedroeg kon afgelopen zaterdag de vlag in top. Het team, wist al haar wedstrijden winnend af te sluiten. Daarin werd er 84 keer gescoord en kreeg men 16 doelpunten tegen. Na dat de scheidsrechter voor de laatste keer had gefloten kon het feest losbarsten. Voor alle spelers en begeleiding was er een roos en een mooie medaille. Daarnaast ontvingen de kinderen uit handen van shirtsponsor Stef Groen van v.o.f. Hoveniersbedrijf S.B. Groen een leuke attentie.

 

Toen de spelers en begeleiding vervolgens het veld verlieten stond de vrachtwagen van Otten Infra B.V. uit Wapse al klaar voor de traditionele rondrit door het dorp. Omdat ook BEW JO11-1 eerder op de ochtend het kampioenschap wist binnen te halen werd er door beide teams gezamenlijk een rondrit gemaakt. Daarna werd er bij Snackbar Bartje afgesloten met patat en drinken welke door de supportersvereniging van vv BEW werd aangeboden.

bew-kampioen-E


 

Jeugdkamp BEW

 

Vrijdag middag vertrokken we vanaf de kantine naar Appelscha. Bij aankomst heeft iedereen een bed gezocht en opgemaakt. Daarna werden de kinderen verwend met een heerlijk broodje kroket of frikandel. Daarna werd er natuurlijk gevoetbald, gespeelt en geschommeld. Rond half 10 gingen de eerste bek af op bed. De oudere speelde nog wat spelletjes en ook die vonden snel hun bed.

 

Zaterdagmorgen begon JO15 en begeleiding met corvee. Rond half 10 arriveerde de kabouters. Per team vertrokken we naar de kleine kale duinen, maar dan wel klootvoetbalend. Eenmaal aangekomen hadden we allemaal leuke spelletjes uit gezet zoals; touwtrekken, spijker poepen, spijkerbroek hangen en een gigantische jenga toren. Op de kale duinen hebben we ook met elkaar geluncht. Eenmaal weer aangekomen bij onze boerderij begon het helaas te regenen. Om verveling te voorkomen zijn we een Bingo gaan doen. Gelukkig knapte het weer op en kwam de Supporters Vereneging met een heerlijke BBQ. In de avond werd een bonte avond georganiseerd, gepresenteerd door Saskia en Robin. Elk team had super leuke stukjes in gestudeerd! Kortom, dit was een groot succes.

 

Zo als altijd sloten we de zondag af met een voetbal tournooi. Rond 13.00 kwamen de ouders de kinderen weer ophalen.

 

Namens de organisatie willen wij alle kinderen, begeleiders, ouders en de Supporters vereneging bedanken.

 

Mede dankzij jullie was het weer een GESLAAGD WEEKEND!

Groetjes, Daphne, Roelenka & Moniek


 

Greenfixx helpt bij plaatsen lichtmasten

De woensdag morgen groep is wekelijks in de weer om de accommodatie van de vereniging netje en in goede staat te houden. Ook ontluiken vaak nieuwe initiatieven om verbeteringen aan te brengen, zo ook is het plan opgevat om verlichting aan te brengen bij het fietspad wat loopt vanaf de kantine naar de langewandenweg en nog een lichtmast te plaatsen aan het A Wanderspad.
De lichtmasten hebben we weten te verkrijgen uit de renovatie van de Dorpstraat, maar de masten met de bekabeling moesten ook nog in de grond gebracht worden.


De kabel er in spitten vonden we geen optie met al die boomwortels maar deze keer is het ons gelukt om de kabel in de grond te krijgen zonder te spitten. Joost Ottink van onze sponsor Greenfixx is afgelopen woensdagmorgen bij ons geweest en heeft er met zijn minikraan er voor gezorgd dat het kabel leggen een fluitje van een cent was. Met dit soort van sponsering is de vereniging uiteraard zeer blij. We hebben nu de hele zomer de tijd om alles, voor dat het s avonds weer vroeg donker word, klaar te krijgen. 

Joost namens de woensdagmorgen groep en ik denk dat ik namens de hele vereniging mag spreken HEEL HARTELIJK BEDANKT.
 
Namens de woensdagmorgen Jac.Dolsma.


 

Varekamp notariaat wijzigt statuten BEW en wordt sponsor

Voor het doorvoeren van een verandering in de statuten moeten deze langs een notaris, we hebben Varekamp notariaat gevraagd om dit voor ons door te voeren. Dit was natuurlijk geen probleem en ook op ons aanbod om bordsponsor te worden werd positief gereageerd en daar waren we uiteraard weer erg blij mee.

Afgelopen week is een delegatie van het bestuur naar Dwingeloo geweest om de statuten officieel te tekenen en bij de Kamer van Koophandel in te dienen.

Als je nog eens een notaris nodig hebt, denk dan eens aan Varekamp notariaat, een notaris met een blauw wit randje.

 


 

Nieuw bij Autobedrijf Bovenkamp:

Sparen voor extra inkomsten voor BEW!

Hoe werkt het?
Op de balie van de shop kun je een Total Club card meenemen en thuis registeren. Vermeld BEW als je favoriete voetbalclub en bij elke tankbeurt spaar je naast leuke cadeaus voor jezelf, voor extra inkomsten voor BEW! Neem dus snel een Total Club card mee en registreer deze online op www.total.nl.


 

Vertrek Paul van Buuren uit bestuur

Helaas heeft Paul van Buuren bekend gemaakt zijn bestuursfuncties niet meer te kunnen combineren met zijn prive leven. Paul heeft zich bijna een jaar ingezet voor het algemeen bestuur en de technische zaken van BEW. We vinden het vertrek van Paul erg jammer maar begrijpen zijn keuze. We willen Paul hartelijk danken voor al het werk wat hij voor de club heeft gedaan en we weten dat Paul altijd betrokken blijft bij onze mooie club.

Door het opstappen van Paul is er een vacature vrij gekomen in het bestuur welke weer opgevuld kan worden, bij deze roepen we iedereen op die belangstelling heeft om de bestuurs- en technischecommissie functie in te vullen. Het liefst weer beide functies gezien het goed beviel maar het kunnen ook 2 losse functies worden.

U kunt een van de bestuursleden aanspreken of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 


 

Harald Janson winnaar Wellegiestrofee

Op 12 april tijdens de leden vergadering van Dorpsbelang Vledder is de Wellegiestrofee uitgereikt en zoals we als BEW gehoopt hadden is de winnaar Harald Janson geworden. Harald doet veel vrijwilligerswerk bij de Oudejaarsvereniging de Oliebol en natuurlijk bij vv BEW.

We zijn trots op onze Harald en hopen nog lang op zijn bijdrages aan onze mooie club.

Door afstuderen kon Harald niet bij de uitreiking zijn maar Jeffrey Oosterhof heeft de prijs voor hem in ontvangst genomen (vorig jaar was dit andersom het geval).


 

Kabouters 1ste wedstrijd, 11 maart 2017

kaboutersNa een lange winterse voorbereiding is de voorjaarscompetitie eindelijk begonnen voor onze mini’s. De spanning van de spelers en de leiding was om te snijden. De hele afgelopen week konden ze niet slapen en eindelijk was het zover. Afgelopen zaterdag om 9 uur vertrokken ze in de spelersbus van Brinkzicht naar Steenwijkerwold. Zwaar afgetraind, maar wel moe van de weinige nachtrust begonnen ze aan de wedstrijd.

 

Het spel ging heen en weer en opgejaagd door de onze fanatieke supporters, ook wel Blue White Army genoemd, speelden onze kleinsten de sterren van de hemel. Nolan wist in zijn debuut als keeper meteen zijn talenten te laten zien door het doel lang schoon te houden, echter  1 klein misverstand tussen de veldspelers en de keeper resulteerde in een achterstand van 1-0.

 

Meteen zag de leiding de enorme veerkracht van hun team want ze lieten zich niet uit het veld slaan. Nick en Twan bleven geroutineerd ver van hun eigen doel spelen. Dilano verdeelde het spel als een orkestmeester zodat de onze voorhoede Geert en Judith de ene aanvalsgolf na de andere op Steenwijkerwoldse doel afvuurden. Het kon ook niet uitblijven, Judith maakte op miraculeuze wijze haar eerste BEW doelpunt en daarmee haalden we een punt binnen en behielden onze leidsters Tamara en Saskia hun ongelsagen status.

 

De volgende wedstrijd zal het team aangevuld worden met Luuk, Nowelle en Ben, wat een fantastische toekomst heeft BEW.

kabouters


 

Harald Janson genomineerd voor de Wellegies trofee

Tot ons groot genoegen is onze Harald Janson genomineerd voor de jaarlijkse Wellegies trofee. Harald is al jaren lang met veel succes actief bij de jeugd als trainer, leider en scheidsrechter. Naast de vaste taken hoef je maar te bellen als er sprake is van ziekte, als het even kan komt Harald er aan gefietst om de taken over te nemen.

 

Een gouden vrijwilliger voor onze club die deze prijs dubbel en dwars verdiend. Kom allen op 12 april om 19:30 naar de Tippe om te stemmen zodat we onze waardering voor Harald in een prachtige trofee kunnen omzetten.

 

Groeten van het trotse bestuur van vv BEW

 

Bericht van Dorpsbelang Vledder:

Beste mensen,

Harald Janson is genomineerd voor de Wellegies-Trofee  door z’n jarenlange inzet voor v.v. BEW en de Oudejaarsvereniging “de Oliebol”.

Op woensdag áanvang 12 april 2017 aanvang 19:30 uur tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelang in de Tippe, zal de Trofee uitgereikt worden en het zou mooi zijn als vele leden, vrienden, kennissen en familieleden van Harald daarbij aanwezig zijn.

Deze brief kan  als uitnodiging gezien worden.

Dorpsbelang Vledder.


 

BEW familiedag

Vorig jaar zijn we een nieuwe traditie gestart voor een afsluitend feest op het einde van het seizoen. Dit feest moet voor iedereen zijn die bij BEW betrokken is, van jong tot oud en van sportief tot supporter zodat het een evenement word voor heel de BEW familie.

 

De organisatie is inmiddels bij elkaar gekomen en heeft op hoofdlijnen de dag ingedeeld. Het belangrijkste is de dag, dit zal 1 juli worden. Als het goed is een dag zonder grote feesten zodat iedereen aanwezig kan zijn.

 

Verder gaan we 4 activiteiten organiseren, 3 in de middag voor de jeugd, spelers en supporters/ouders en in de avond komen we met z'n allen bij elkaar om de dag af te sluiten met eten, drinken en een gezellig feest!

 

We hopen dat iedereen aanwezig is en dat het een groot feest word.


 

Inbraak vv BEW met goed nieuws

2logos

Op dinsdag nacht 28 februari hebben we ongewild bezoek gekregen in onze kantine, er is een raam ingegooid en er zijn spullen uit de kantine, keuken en klushok meegenomen. Woensdag ochtend is de inbraak ondekt en de politie en recherche is er bij geweest om te onderzoeken.

 

 

 

 

Ondanks dit slechte nieuws is er ook goed nieuws te melden, Dick de Rooij en Natasja Luijmes vonden de inbraak dusdanig laf dat ze vv BEW een nieuwe smart TV hebben geschonken vanuit hun bedrijven Sesan en LCMC. Het bestuur is zeer dankbaar voor deze gulle gift en het is een mooi gebaar na een trieste inbraak.

 

2logosgroot


 

B.E.W. en Zorgweb starten samenwerking

zorgweb2De komende drie jaar heeft B.E.W. zich verzekerd van een mooie sponsorovereenkomst met Zorgweb uit Zwolle. Het ICT bedrijf heeft met de sponsoring direct de leiders van alle jeugd- en seniorenteams in het nieuw gestoken.
De overhandiging door Dennis van der Laan, oprichter Zorgweb, vond plaats bij de jeugdleidersvergadering in de kantine. Vanuit de voetbalclub wordt er zeer positief gereageerd op de samenwerking tussen beide partijen.
 
Zorgweb maakt de zorgsector transparent en helpt zorgvraagstukken op te lossen door het onafhankelijk ontsluiten van informatie over financiering, kwaliteit en toegankelijkheid van zorg. Zorgweb doet dit voor alle betrokkenen zoals: overheden, verzekeraars, zorgaanbieders en consumenten. Hierdoor kunnen zowel professionals als consumenten gerichte keuzes maken.

 

zorgweb1zorgweb2


 

Jeugdsport- en jeugdcultuurfonds

Woont u in de gemeente Westerveld en heeft u minderjarige kinderen? Dan biedt de gemeente een aantal regelingen waar u als ouder gebruik van kunt maken als u een lager inkomen heeft. Twee van deze regelingen zijn het jeugdsport- en jeugdcultuurfonds.

 

Het jeugdsportfonds betaalt de contributie, kleding en eventuele attributen voor uw kind. Hiervoor is in het jeugdsportfonds een bedrag van maximaal €225,- per kind per jaar beschikbaar. Het jeugdcultuurfonds vergoed op jaarbasis maximaal €425,- U kunt dit bedrag aanvragen via een tussenpersoon. Kim ten Klooster-Dijkstra, beweegcoach van de gemeente Westerveld is één van die tussenpersonen. U kunt contact met haar opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met vriendelijke groet,

 

Kim ten Klooster - Dijkstra | Beweegcoach en projectleider GIDS | Team Maatschappelijk Welzijn
GEMEENTE WESTERVELD |  Postbus 50, 7970 AB  Havelte | Raadhuislaan 1, 7981 EL  Diever
T 14 0521 | F (0521) 349 499 | M 06-27394015 | E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | I www.gemeentewesterveld.nl | @gem_westerveld


 

BEW/OldForward vrouwen koploper

De eerste wedstrijd van 2017 is flitsend gestart voor het combi team Old Forward/ BEW. Met een juiste instelling van een ieder: scherp en 100% inzet kon Kraggenburg weinig inbrengen tegen de trefzekerheid van de vrouwen.

Overleg

Onder het genot van een kop koffie bespraken trainer Bennie en leidster Gioia de opstelling.

 

De diverse mogelijkheden afgewogen stond er een juiste opstelling.

Tijdens de 1e helft waren de dames in evenwicht. De trefzekerheid van Hilde resulteerde in een ruststand van 0-2.

Na rust en met een deels nieuwe opstelling bleek al snel dat de wedstrijd gespeeld was.

Duels waren scherp, op het middenveld waren de teams gelijk.

Damesactie 

 

Marit verdiende een pluim voor haar coaching achterin. De gehele verdediging kende een linie waar niet doorheen te breken was. Op 1 aanval na waar de bal terugsprong van de paal en net nog kon worden ingetikt. (1-3)

 

Lyanne en Rosanne scoorden beide en samen met Hilde zorgden zij voor een klinkende overwinning: 1-6

Als gevolg van deze overwinning staat het combi team nu als 1e op de ranglijst met 2 punten meer dan de nr 2, Steenwijkerwold.

 Damesnawedstrijd

Vrouwenvoetbal is een onmisbaar onderdeel geworden van een voetbalvereniging. Kijkende naar de wedstrijd van vanmiddag zie je ook duidelijk dat er vooruitgang in zit. Mooie aanvallen en scherpe duels, kortom laat u overtuigen en bezoek eens een wedstrijd.

 


 

De KOGEL is door de kerk voor het pupillenvoetbal

jeugdAmateurvoetbal kiest voor vernieuwing pupillenvoetbal
Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017/’18 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillenvoetballers. Kinderen van 7 en 8 jaar gaan wedstrijden spelen op kleinere veldjes in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen, meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Dit draagt bij aan het spelplezier en de ontwikkeling van ieder kind op elk niveau. De nieuwe wedstrijdvormen worden in twee jaar, stapsgewijs ingevoerd. Deze fasering is tot stand gekomen na zorgvuldig overleg met de verenigingen. De KNVB gaat de komende periode verenigingen intensief ondersteunen om de nieuwe  wedstrijdvormen succesvol in de praktijk te brengen.

 

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “Kinderen meer voetbalplezier geven en ze nog meer bij het spel betrekken. Dat is waar we het voor doen. Voetballertjes van deze leeftijd moeten vrijuit kunnen spelen, acties maken en veel scoren. Met kleine partijtjes, kleinere teams en zonder scheidsrechter vind je de cultuur van het pleintjesvoetbal, terug op het voetbalveld. We nemen de komende twee jaar de tijd om de vernieuwingen zorgvuldig in te voeren. Dat doen we samen met onze verenigingen. Zij zijn de sleutel om dit voor de kinderen tot een succes te maken.”

 

Kinderen meer aan de bal
In de vernieuwde opzet voetballen vanaf het seizoen 2017/’18 pupillen onder 8 en onder 9 jaar, op een kwart voetbalveld partijtjes van 6-tegen-6. Spelen op een kleiner veld sluit beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd. Ingooien wordt dribbelen en de rol van scheidsrechters wordt ingevuld door spelbegeleiders, om het spel voor kinderen in goede banen te leiden. In het huidige seizoen spelen deze leeftijdscategorieën nog 7-tegen-7 op een half veld.

 

Overgang
In het seizoen 2018/'19 starten de teams van onder 10, onder 11 en onder 12 jaar met de nieuwe wedstrijdvormen. Door dit overgangsjaar krijgen verenigingen en voetballers de ruimte de nieuwe opzet te leren kennen en gedegen in te voeren.

jeugdvoetbal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kleinste voetballers –onder 6 en onder 7 jaar- blijven onderling, bij voorkeur binnen de eigen vereniging, kleine partijtjes spelen. Het advies is kinderen onder de zes jaar 2-tegen-2 te laten spelen, en onder zeven jaar 4-tegen-4. Kennismaken met het spelen van voetbal en spelplezier staan hier centraal.
 
Verenigingen omarmen de vernieuwingen
In het amateurvoetbal is door het merendeel van de verenigingen positief gereageerd op de vernieuwingen in het pupillenvoetbal. Uit een enquête onder de verenigingen die pupillenvoetbal organiseren, blijkt dat 82% van de clubs positief is over de nieuwewedstrijdvormen. De KNVB organiseerde het afgelopen jaar in totaal 20 praktijkbijeenkomsten, waar 671 verenigingen en voetballers kennismaakte met de nieuwe wedstrijdvormen. Uit die bijeenkomsten en het verenigingsonderzoek kwam naar voren dat de voorkeur van de clubs uitgaat naar een invoering binnen twee jaar, en aankomend seizoen te starten met de jongste leeftijdscategorieën. De KNVB begrijpt dit en geeft hier gehoor aan.

Vandaag heeft de ledenraad van de KNVB –het hoogste besluitorgaan in het amateurvoetbal- aangeven voorstander van de vernieuwingen te zijn. Na de positieve geluiden van verenigingen en het groene licht van de Ledenraad is de KNVB verheugd dat Nederland hiermee het voorbeeld van Engeland, Duitsland, Spanje en België opvolgt. In deze landen wordt al langer op kleinere veldjes, en in kleinere teams gevoetbald. Medio 2017/'18 volgt een evaluatiemoment waarin samen met de verenigingen wordt besproken hoe de wijzigingen in de praktijk uitwerken en of er nog verbeteringen kunnen worden aangebracht.

Samen invoeren, samen uitvoeren
Om de nieuwe wedstrijdvormen succesvol in de praktijk te brengen, kunnen de clubs rekenen op begeleiding van de KNVB. De begeleiding bestaat uit opleidingen voor trainers en scheidsrechters, het

faciliteren van de collectieve inkoop van o.a. doeltjes en hulp bij het vrijwilligersbeleid. Er is ook een speciale rekentool ontwikkeld, waarmee clubs eenvoudig kunnen uitrekenen wat er voor hen in praktische zin verandert. Voor verenigingen die steun nodig hebben bij de aanschaf van materiaal heeft KNVB-hoofdsponsor ING ter ondersteuning een crowdfunding-platform opgezet. Ook is er extra KNVB-personeel beschikbaar gesteld om de clubs te helpen bij de invoering. Via de website van KNVB Assist kan iedere vereniging een beroep doen op ondersteuning van de KNVB.

Donderdag 26 januari is er een interactief magazine gelanceerd rondom de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Dit magazine is toegankelijk zijn via de website www.knvb.nl/pupillenvoetbal en bevat informatie (filmpjes, infographics etc.) over de nieuwe wedstrijdvormen, de begeleiding van de KNVB en over thema’s als voetbaltechnische aspecten, competitiezaken, accommodatie en sportiviteit en respect.

Sportiviteit en respect inbedden in de voetbalcultuur
Als onderdeel van de studie naar vernieuwingen van het pupillenvoetbal, is er ook aandacht besteed aan andere waarden die kinderen meer voetbalplezier geven. Een element daarvan is de ranglijst. Bij pupillen onder 8 en onder 9 jaar worden vanaf volgend seizoen geen klassementen meer bijgehouden. Voor kinderen van die leeftijd staat de uitslag op zaterdag centraal. Hiermee voorkomen we onnodige spanningen en onplezierige situaties. Wedstrijden winnen blijft van belang en de uitslagen worden gebruikt om teams van dezelfde sterkte tegen elkaar te laten spelen, zodat kinderen iedere week op hun niveau kunnen voetballen. Ook het bijhouden van ranglijsten door de KNVB is onderdeel van de evaluatie met de verenigingen.

Aanvullend was het voorstel van de verenigingen om de jeugdvoetballers te laten opgroeien met sportieve handelingen, zoals het schudden van de hand van de tegenstander voor en na de wedstrijd. De KNVB neemt dit initiatief van de clubs graag over, aangezien dit bijdraagt aan een sportieve voetbalcultuur op langere termijn.

Hier vind je meer informatie over de invoering van de nieuwe wedstrijdvormen.

Indien je als vereniging vragen hebt omtrent de nieuwe vormen, dan kun je altijd contact opnemen met een KNVB-medewerker in je regio. Kijk op www.knvb.nl/assist voor een medewerker in je regio en de contactgegevens.

Op naar nog meer voetbalplezier voor kinderen!

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Jan Dirk van der Zee
Directeur amateurvoetbal

 

Op de onderstaande link staat het in een presentatie vorm uitgelegd:

http://knvb.h5mag.com/pupillenvoetbal/cover

 


 

Trainer dames Old Forward/BEW verlengd contract

De 50 jarige Van't Klooster startte zijn trainersloopbaan in september 2016. De Westerveldse, sportieve samenwerking, tussen de vrouwenteams van vv Old Forward en vv BEW heeft in Bennie een trainer gevonden die de balans tussen plezier en resultaat uitstekend heeft weten te benutten. Momenteel staat het vrouwenteam op een keurige 2e plaats op de ranglijst.

 

Zowel Patrick Prent (BEW) als Jan Puper (Old Forward) hebben de samenwerking tussen beide verenigingen alleen maar zien groeien dankzij de inzet van trainer Van't Klooster.

 

Het vrouwen en meisjesvoetbal is een groeiende sport bij beide verenigingen. Voor nadere informatie of aanmeldingen kunt u terecht bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

Nieuwjaarsinstuif

De jaarlijkse nieuwjaarsinstuif komt er weer aan, 8 januari trekt heel BEW de zaal schoenen weer aan. De teams die mee mogen doen zijn het 1ste, het 2de en het 3de, natuurlijk ook de dames en meiden die oud genoeg zijn. Verder zijn de A en B junioren van harte welkom!

 

Om 11:30 word iedereen verwacht om aanwezig te zijn en om 12:00 zal de eerste wedstrijd afgetrapt worden. het zal een spannende strijd worden om de eerste plek in de poule.

 

Het toernooi zal tot 14:15 duren en dan zal de zaal vol stromen met de jeugd die om 14:15 een spellen circuit gaat volgen.

 

Na de tijd is er ruim de tijd om het gezellig te maken en ook het het legendarische "Rad van Fortuin" zal gaan draaien.

 


 

Oliebollenactie vv BEW

oliebollenOp zaterdag 31 december wordt er door BEW haar jaarlijkse oliebollenactie gehouden. In Vledder, Doldersum en Vledderveen. wordt er weer traditiegetrouw langs de deuren gegaan met deze over heerlijke oliebollen, krentenbollen en appelbeignets.

 

Vanaf 9.30 kunt u de leden van voetbalvereniging Blauw en Wit bij u aan de deur verwachten. Ook zal er op oudejaarsdag een kraampje staan bij COOP Simonides waar deze lekkernijen verkrijgbaar zijn.


 

VV BEW verlengt contract trainer Henk Akkerman

Henk Akkerman blijft ook volgend seizoen trainer bij vv BEW. Het bestuur van de voetbalclub is blij het contract van de trainer uit Oldeberkoop te mogen verlengen met een seizoen. Akkerman is bezig aan zijn tweede seizoen als trainer bij vv BEW. Zowel vanuit het bestuur als vanuit de gehele selectie is er volop vertrouwen in de werkwijze van Henk Akkerman. 

Het eerste team dat uitkomt in de 5e klasse C staat momenteel op de zevende plek in de competitie die voor de helft is gespeeld. De weg die ingeslagen is, bevalt van beide kanten goed en staat in het teken van doorontwikkeling van de selectie van de club uit Vledder.


 

Sinterklaas bij vv BEW

Vol verwachting kloppen de voetbalhartjes van de E en Fjes van voetbalvereniging BEW. Het is zover Sinterklaas komt in de voetbalkantine van hun geliefde voetbal club BEW. Bij mijn binnenkomst zitten alle kinderen al netjes in de kring en Sinterklaas zit op zijn stoel. Sinterklaas heeft een Voetbalpiet meegenomen die mooie trucjes leert aan de E en Fjes. Ook mogen de kinderen aan sinterklaas laten zien wat voor trucjes ze allemaal geleerd hebben en voetbal piet mocht ze nadoen wat een talentjes! De kantine ligt vol met pepernoten. En ooh wat is het moeilijk voor de kinderen om die toch niet stiekem kapot te trappen als Sinterklaas, Piet of natuurlijk papa en mama even niet kijken. Sinterklaas had iets leuks bedacht: Om de beurt mogen de kinderen aan het rad draaien en wie zijn naam dan bij stilstaan van het rad aangewezen staat daar heeft sinterklaas iets over te vertellen. Het ene kind loopt vrolijk naar voren en de ander vind het toch nog wel erg spannend. Sinterklaas slaat zijn grote boek open waar alle verhalen over de kinderen instaan. Wat een talentjes allemaal zijn ze lief geweest dit jaar, en “ wie zoet is krijgt lekkers” zegt sinterklaas altijd.  Dus kregen de kinderen en de trainers ook nog een cadeautje van sinterklaas.

 

Maar voor die cadeautjes moesten ze wel wat doen. Doormiddel van een Raadsel op te lossen vonden ze het cadeau. De oudste kinderen renden gelijk naar buiten “ IK WEET HET AL” riepen ze! Met een grote zak vol cadeaus kwamen ze terug. Iedereen kreeg een etui en een lekkere chocoladeletter wat een verwennerij! Als slot werden er nog mooie liedjes voor sinterklaas gezongen door de kinderen en mochten de kinderen die wilden nog even met sinterklaas op de foto. Een top avond was het met Sinterklaas en zijn pieten.

 

Tot volgend jaar lieve Sint!!!

 


 

Oliebollen actie 31 december

De leden van voetbal vereniging BEW komt ook dit jaar weer op 31 december langs de deuren in Vledder en Doldersum om heerlijke oliebollen te verkopen.

Steun onze club en verwen jezelf en geliefden met een heerlijke oliebol!
 


 

Sinterklaas

Beste f-pupillen en kabouters,
 
Ook dit jaar komt ik weer naar voetbalvereniging BEW in Vledder.
Vrijdagavond 2 december om 18:30 vier ik mijn FEEST.
 
Komen jullie ook? Papa en mama mogen mee.
 
Tot dan!
 
groeten Sint en Zwarte Piet.
 
 


 

De supportverenging van B.E.W.

Al sinds 1991 is de supportersvereniging actief binnen B.E.W.
Binnen B.E.W. worden er verschillende activiteiten georganiseerd door de verenging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de klaverjas avonden – de jaarlijkse bingo en ook de nieuwjaarsinstuif mag zeker niet ontbreken in dit rijtje. Aan het begin van het seizoen ontvangt elke inwoner van Vledder het programma boekje van de supporters verenging.

 

Ook wordt er elke thuis wedstrijd een voetballer of voetbalster gevraagd om pupil van de week te zijn.
Een middagje meelopen met het eerste van B.e.w. De jonge voetballers worden dan ook mee genomen vanaf het begin tot het einde van deze wedstrijd.

 

Aan het einde van het seizoen word er een heuse ‘’speler van het jaar’’ bekend gemaakt. Een wel begeerde titel binnen B.E.W. begrippen.

 

Helaas hebben we door te weinig deelnemers afscheid moeten nemen van de viswedstrijd en de fietstocht, maar hier komt nog een mooi evenement voor terug tijdens de nieuwe BEW familiedag. Ook de supportersvereniging vernieuwd waar het nodig is!

 

Met een verfrissend en enthousiast bestuur gaan zij er ook dit jaar weer tegen aan.
Mocht u graag lid willen worden van de supporters verenging, neem dan contact op met één van onze bestuursleden!

 

Voorzitter
Secretaris
Penningmeester
Bestuursleden

Tinus Kuiper
Roelenka Hoekstra
Peter Renier
Moniek de Rooij
Peter Groen
Ramon Wink
Richard Zwarts
Miranda Nijenbanning
06-20080251
0521-382543
06-51467480
06-45008699
06-13212091
06-48021437
06-13619196
06-29496382


 

Voetbalkamp 2017

Het is weer zover, we mogen eindelijk weer een datum bekend maken voor het voetbalkamp namelijk; 12 t/m 14 mei.

 

Noteer dit alvast in jullie agenda zo dat je er sowieso dit jaar ook weer bij bent!
De pupillen F tot en met A krijgen allemaal nog een uitnodiging.
Ook worden de kabouters weer een dag uitgenodigd (13 mei)
Waar we heen gaan houden we nog even voor ons zelf.

 

Meer informatie volgt!

 

Groetjes,

Roelenka
Daphne
Moniek


 

Grote club actie 2016

Ook dit jaar doet BEW weer mee met de grote
clubactie. De spelers en speelsters van het dames- en derde elftal dragen dit
jaar zorg voor de verkoop van de loten. Wilt u de club ook steunen en een
steentje bijdragen koop dan een lot bij een van deze spelers/speelsters.

Alvast bedankt!


 

ST Old Forward/BEW VR1 hoe het begon...

Voor de zomerstop van 2014 kwam er ter sprake
dat BEW te weinig dames over zou houden om het volgende seizoen iedere
wedstrijd met een elftal op het veld te verschijnen. Door studie, werk en zwangerschappen
werd de spoeling te dun om zo verder te gaan. De dames van Old Forward kampten
precies met hetzelfde probleem.

 

Maar ja een samenwerking tussen vv BEW en Old Forward lag wat gevoelig tussen
de twee clubs. Voor de dames van BEW was de keuze makkelijk, want het was of
uitschrijven en op zoek naar een andere club of lid blijven van het blauw-wit
in samenwerking met Old Forward. Voorafgaand aan het seizoen was er de
mogelijkheid om te Bootcampen in de Hoeve. Door vakanties en werk was de
opkomst niet zo groot, maar er werd wel hard getraind.

 

René Verlaat zou op woensdagavond training geven en Marinka van der Helm en
Rika Roffelsen waren de leidsters.

 

In het begin moesten de dames nog wel aan elkaar wennen en ook het opstellen
van het elftal was iedere week weer een leuke puzzel. Maar de sfeer was goed en
dan volgt al snel het resultaat. Old Forward was al een keer kampioen geweest
en BEW was er meerdere malen dichtbij dus ze zouden goed mee moeten kunnen
draaien in de top. De dames eindigden dan ook boven in het rijtje, maar de 1e
plaats was niet voor hen weggelegd. Op naar het volgende seizoen!

 

René wilde zich meer op zijn studie richten vandaar dat er een andere trainer
moest komen. Deze werd gevonden in Jaap Strik. Het eerste jaar trainden de
dames altijd op de velden van Old Forward en de wedstrijden werden over de twee
clubs verdeeld, dit jaar zouden ze het anders aanpakken. Er werd begonnen met
trainen bij BEW en de wedstrijden bij OF en na de winterstop werd het
omgedraaid. Het elftal draaide goed en het team speelde aardig wat punten bij
elkaar. Maar ze eindigden een aantal plaatsen lager dan het seizoen 2014-2015.

 

Voor het seizoen 2016-2017 hebben de dames een nieuwe trainer gevonden in Bennie van 't Klooster, vader van Myrna. Helaas
is Myrna tijdens de eerste training geblesseerd geraakt.

 

Dit seizoen zal St Old Forward/ BEW een eigen tenue krijgen. Uit respect voor
beide clubs zullen zij spelen in het blauw van BEW en het wit van Old Forward.

 

De meiden hebben de bekerwedstrijden al achter
de rug, maar zaterdag 24 september start de competitie op het sportpark van BEW
om 14.00u, komt allen!


 

Agenda ALV 21-9-2016

De agenda voor de Algemene Leden Vergadering is bekend:

 

Op 21 september 2016 om 20.00 uur in de kantine.

Agenda:

1. Opening

2. Vaststellen agenda

3. Ingekomen stukken en mededelingen

4. Notulen vergadering d.d. 2 december 2015

5. Jaarverslag secretaris

6. Jaarverslag penningmeester

7. Verslag kascommissie en verkiezing nieuw lid kascommissie

8. Vaststellen begroting en contributie

9. Jubilarissen

Pauze

10. Statuten en Huishoudelijk Reglement

11. Bestuursverkiezing:

Aftredend en herkiesbaar: Remko Rozeboom, Patrick Prent en Klaas Schaap

Kandidaten voor een bestuursfunctie kunnen zich tot aanvang

van de vergadering melden bij het bestuur.

12. Wasmachine

13. Commissies

14. Rondvraag

15. Sluiting

 


 

Hallo, wij zijn de redactie van vv BEW

Hallo iedereen,

 

Door het gemis van de Goal werden er weinig verslagen meer geschreven en was het nieuws niet meer bij iedereen bekend. We hebben een redactie opgericht om het nieuws weer naar onze leden, sponsoren, supporters en iedereen die het wil horen te brengen.

 

De redactie zal u het nieuws van de vereniging brengen op de site vvbew.nl en via Facebook. We brengen niet alleen het nieuws maar verslaan ook evenementen, zetten vrijwilligers en sponsoren in de spotlight, delen de meningen van onze leden met de “BEW en ik” berichten en zullen alle gelegenheden pakken om u op de hoogte te houden wat er speelt bij onze club.

 

Als u een wedstrijd verslag, nieuws bericht of een evenement wilt verslaan voor de club, dan moedigen wij dit van harte aan. U kunt alle vragen en verslagen kwijt op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Als redactie van vv BEW stellen we ons graag even aan u voor:

 

Martin Rozeboom

Mijn naam is Martin Rozeboom, 27 jaar en woon alleen in de Kreuzeveen te Vledder. Al sinds mijn jeugd vind ik het leuk om verslagen te schrijven en vandaar dat ik na de benadering voor de BEW-Redactie niet lang na hoefde te denken. Op dit moment werk ik als Transport Coördinator bij DPD Nederland en voetbal ik zelf in de selectie van BEW, ook ben ik voor het tiende jaar actief binnen het bestuur van oudejaarsvereniging 'de Oliebol'. Binnen de redactie ben ik met name bezig met 'BEW en Ik' en met verslagen van de senioren, wat ik snel wil doortrekken naar de jeugd teams. Om in te haken op 'BEW en Ik' is mijn BEW-wens; Veel betrokkenheid en gezelligheid binnen de club en volgend jaar de competitiewedstrijd BEW - Old Forward terug op het programma, het liefste in de vierde klasse!

 

Marije Verlaat

Ik ben Marije Verlaat 27 jaar en ik woon in Steenwijk. Ik ben sinds mijn 14e lid van BEW en mag me nu eindelijk eens inzetten voor de club. De laatste twee seizoenen speel ik in ST Old Forward/BEW VR1 en deze samenwerking bevalt heel erg goed!

Over bevallen gesproken, ik heb een dochtertje van 2, Nina. Haar papa is René Verlaat. Hij heeft een aantal jaar geleden ook voor BEW gespeeld en er gaan geruchten dat hij weer terugkomt ;) Mijn zusje speelt bij de meisjes van BEW, mijn ouders draaien geregeld bardienst in de kantine en mijn zwager is met zijn bedrijf Kuiper & Vos Bouw sponsor van het 2e elftal van BEW. Mijn opa was vaak op de club te vinden en er is zelfs een pad op het terrein van BEW naar hem vernoemd! Ik vond het erg mooi dat toen hij overleden was, we de plechtigheid bij de club konden houden. Dit is mijn hoogtepunt maar ook mijn dieptepunt die ik bij BEW heb mogen beleven. Ik hoop ooit nog eens kampioen te worden dan is dat ook een hoogtepunt. Helaas, zijn we de afgelopen jaren iedere keer op de tweede plek geëindigd. Misschien wordt dit dan eindelijk ons seizoen!

 

Roelof Wink

Mijn naam is Roelof Wink geboren in 1958 te Wapse. Ik heb daar tot ongeveer mijn 27e gewoond. Op 16 sept. 1986 ben ik samen met Roelie in Vledder komen wonen en dat bevalt ons erg goed. Ik heb mijn actieve voetbal leven in Wapse doorgebracht als speler en keeper. Bestuurlijke ervaring opgedaan in het bestuur van Sp Wapse als secretaris. Daarnaast nog enkele jaren in het dorpsblad Sport en Samenspel gezeten. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden als allround magazijn medewerker in Meppel bij Alliance Healthcare Management Service geneesmiddelen, heb ik nog enkele jaren deel uit gemaakt van de or.

Ik ben bij BEW betrokken geraakt toen Ramon lid werd van de verening. Eerst twee jaar als begeleider grensrechter bij de D pupillen, en de laatste vijf jaren als grensrechter bij het eerste elftal.

 

Jasper Sybrandy

Mijn naam is Jasper Sybrandy, woon aan het Markepad samen met Danielle, ben 30 jaar en geboren en getogen in Vledder. Voor mijn werk ben ik ICTer bij ICT Partners en heb mijn eigen bedrijf voor het ondersteunen van kleine bedrijven in alles wat met de ICT te maken heeft. Ik ben begonnen met voetballen op mijn 21ste en speel nu in het 2de, je kunt me gerust een laatbloeier noemen dus wie weet komt de transfer naar sc Heerenveen nog op mijn 35ste.

Als vrijwilligerswerk ben ik actief bij vv BEW als secretaris in het bestuur en zit in enkele neventaken zoals toernooi organisatie en ook deze top redactie. Ik hoop dat we het nieuws in de voetbal vereniging met de site en Facebook weer actief naar iedereen kunnen brengen want het gemis van de Goal is wel merkbaar.


 

Lotenverkoop 2016-2017

De jeugd indeling van het verkoop van de loten is weer bekend, onze jonge verkoop toppers zullen zich weer vol enthousiastme op onze bezoekers storten om ze het winnende lot te verkopen.

 

De leiders zullen de informatie ook aan de kinderen geven zodat ze weten wanneer ze verwacht worden.

lotenverkoopschema

Tijdens de thuiswedstrijden van het 1e team van BEW die altijd op zondagmiddag gespeeld worden verkopen wij loten. Met deze loten kan men een leuke prijs winnen aan het eind van de wedstrijd. De opbrengst van deze lotenverkoop komt ten goede aan de jeugdteams van BEW, er worden zaken van bekostigd zoals het voetbalkamp en andere jeugdactiviteiten.

 

De traditie is dat twee spelers uit de JO11 of de JO13 samen met een jeugdleider de loeten verkopen om een zo hoog mogelijke opbrengst te verkrijgen. Ieder kind wordt één keer per jaar gevraagd om een zondagmiddag hierbij aanwezig te zijn, ze worden begeleid door een jeugdleider en krijgen ook iets te drinken.

 

Het duur maximaal 1,5 uur voor aanvang van de wedstrijd en is dus een kleine inspanning om een heleboel leuke extraatjes voor de jeugd te kunnen bekostigen.

 

Mocht je vragen hebben of bij de verkoop willen kijken dan ben je altijd welkom op de datums genoemd op de website.

 

http://www.vvbew.nl/vereniging/nieuws-archief/47-verenigingsnieuws/177-lotenverkoop-2016-2017

 

Misschien win je wel wat als je ook een lot koopt!


 

Op 21 september wordt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden in de kantine van BEW

 

Aanvang 20.00 uur

 

De agenda, notulen, jaarverslag en financieel verslag zullen ter tafel liggen.

Op de agenda staat o.a. aanpassen statuten en huishoudelijk reglement.

 

Deze documenten liggen vanaf maandag 12 september ter inzage in de bestuurskamer. Het is mogelijk om de documenten per mail te ontvangen. Stuur dan een mail naar Klaas Schaap Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Noteer 21 september alvast in uw agenda.

Het Bestuur


 

bannerliggendstil

De Rabobank heeft een actie om de clubkassen van de verenigingen te spekken. Hiervoor is er een boekje met een flayer met een unieke code verstuurd. Met deze unieke code kun je inloggen en je favoriete vereniging steunen.

Stem met je hart en laat ons vele stemmen krijgen.

Alvast bedankt voor de moeite, we kunnen het erg waarderen.


 

6

VLEDDER/HARLINGEN/MIDSLAND - Zondag 4 september 2016 startte de competitie voor vv BEW 1. De eerste selectie komt dit jaar uit in de 5e klasse C. Een onbekende competitie met enkel Oosterstreek, Sport Vereent en Diever/Wapse als tegenstanders waar vorig jaar ook tegen gespeeld zou worden. De competitie moest geopend worden met een uitwedstrijd op en tegen Terschelling. Al voor dat het programma bekend werd gemaakt was de selectie het meest blij met de uitwedstrijd naar het eiland waar veel spelers enkele jaren terug nog stonden de swingen in de rijke dansgelegenheden van hetzelfde eiland. Aangezien het de eerste wedstrijd was en deze in september gespeeld zou worden, kon het ook nog wel eens heerlijk weer zijn. Dat zou kunnen, helaas was niets minder waar.

 

Zondagochtend 08:00 uur werd er verzameld bij sportcomplex 'de Lange Wanden'. Voor supporters, spelers en staf was tegen een eigen bijdrage het complete vervoer geregeld; Bus naar haven Harlingen, boot overtocht Harlingen-Terschelling, busvervoer haven Terschelling naar sportcomplex Midsland Terschelling en in omgekeerde volgorde ook retour. Even voor half tien arriveerde de bus in de haven van Harlingen, waar Martijn Schaap en Remko Rozeboom het voortouw namen nadat deze vooraf al het nodige geregeld hadden samen met Roelenka Hoekstra. Na een kop koffie konden we al snel aan boord en kwamen we als 'blauw en witte trein' aan in het restaurant voor een gezellig potje kaarten, ouwehoeren en wat eten. De een ging naar het winderige dek, de ander was niet uit het restaurant te slaan en weer een ander gooide nog maar eens een troef op tafel. Zo tegen 12:00 uur was de boot aangemeerd, was 'de blauw en witte trein' van boord overgestap in blauw en witte bus van Arriva en gearriveerd bij het sportcomplex in Midsland. Aangezien de wedstrijd pas om 14:30 uur van start zou gaan werd er besloten om nog maar even het dorp in te gaan waar het Rock en Roll weekend gaande was. Een drukte van jewelste en de nodige gezelligheid al op de terrasjes. Waar de eerste supporters al een voorzichtige borrel in konden laten schenken keek de selectie jaloers toe naar alle gezelligheid rondom het rock & roll weekend van Midsland. De focus lag op de wedstrijd.

 

Er zijn maar weinig elftallen die van Terschelling punten mee weten te nemen naar het vaste land. De ene ploeg zal last hebben van het weekendje Terschelling, een ander van de lange dag, weer een ander van de zoute lucht of misschien heeft hoofdsponsor rederij Doeksen wel geen plek voor 3 punten aan boord. BEW uit Vledder wou laten zien dat het wel degelijk mogelijk was (of er nu plek op de volgeboekte boot was of niet). Omstreeks 13:00 kwam de gehele selectie terug bij het sportcomplex en een klein half uurtje later startte de wedstrijd bespreking en warming-up. Er werd gestart Hylke Kemkers, Otman, Richard Wolthof, Gerrit Huigen, Harald Janson, Martin Rozeboom, Richard Zwarts, Patrick Prent, Bart de Bruin, Erwin Idserda en Pascal Prent. Op de bank namen Abdullah, Jasper Sybrandy en Remko Rozeboom plaats naast de technische staf bestaande uit Henk Akkerman, Arend Hoekstra, Roelof Wink en Martijn Schaap (Krijn Nieuwenburg ontbrak). Op een zeer net complex met een prachtig hoofdveld werd om 14:30 uur afgetrapt door Terschelling. De eerste helft zag er goed uit, prima voetbal op een goede mat met twee gelijkwaardige elftallen. BEW zag mogelijkheden maar vlak voor rust was het toch een zeer fit ogend Terschelling dat voor 1-0 zorgde. Een prima steekbal die meerdere malen door BEW onderschept werd was dit maal perfect op maat en de eilander in de spits bleef koel.

 

In de pauze was de stemming gematigd positief, een enkeling had al veel moeten geven in de eerste helft tegen de erg fitte eilanders, maar er zat zeker meer in. Erwin Idserda werd in de pauze vervangen door Jasper Sybrandy en met enkele omzettingen ontstond er een frisse linker kant (Jasper en Otman) en schoof Martin door naar de spits. Helaas werd het redelijk vlot in de tweede helft 2-0 voor Terschelling, een communicatiefout in de achterhoede gaf de nodige ruimte en er werd eenvoudig afgewerkt. Martin werd vervangen door Abdullah en nadat de 3-0 viel leek de moed en energie verloren bij de Drenten. Later werd het 4-0 en kreeg Terschelling ook nog een penalty, penalty-killer Hylke Kemkers pakte deze en de eindstand was dan ook 4-0 in het voordeel van de eilanders. Helaas bleek het dus ook voor BEW niet mogelijk de punten mee te nemen. Nu kwam er nog een uitdaging, de bus en boot halen. Snel douchen, klein biertje en de bus in, ook de scheidsrechter reed mee om de veerboot naar het vaste land te halen.

 

De selectie van BEW stond samen met haar fans te popelen om de nederlaag weg te spoelen in de alom bekende kroeg van de 'Friesland' retour richting het vaste land. Na de heenreis en een 4-0 nederlaag ging het geheel voor de derde keer het schip in deze zondag. Laten we het er op houden dat het een zeer gezellige dag was welke lichtelijk gevierd werd op de terugweg. Ondanks het wat mindere weer en de nederlaag hoopt het grootste gedeelte van de aanwezigen toch dat er ooit nog eens weer een herhaling komt op een eiland, wat een aanrader is voor iedereen die deze memorabele voetbalzondag gemist heeft.

 

Gelukkig hebben we de foto's nog en dank aan de organisatie van het vervoer Roelenka, Remko en Martijn.

25616


 

Onze vereniging is door het COA en de gemeente benaderd om te kijken of er een samenwerking mogelijk is tussen onze voetbal vereniging en het AZC. Een aantal AZC bewoners zouden graag trainingen volgen bij BEW, de bewoners zijn gedreven voetballers en voetballen als het kan elke dag.

Er zijn 6 AZC bewoners die graag bij ons komen om de test training bij te wonen. In eerste instantie zal er door een test training gekeken worden of het de bewoners bevalt om bij BEW te trainen. Als het bevalt en BEW heeft er ook een goed gevoel bij dan worden ze lid van onze vereniging, bekostigd door de gemeente. Omdat ze lid zijn mogen ze mee trainen, als het goed gaat kunnen we in een latere fase ook bekijken of het mogelijk is om de nieuwe leden ook wedstrijden te laten spelen maar in eerste instantie gaat het om de trainingen.

Op 2 augustus zal de test training plaatsvinden, dit zal gebeuren met Henk Akkerman tijdens een training van de selectie. We hopen dat iedereen de nieuwe leden met open armen ontvangt.


 

seizoensafsluiting5


Op de dag dat normaliter in Assen de Dutch TT in Assen verreden werd, de laatste zaterdag van juni, werd er door een afvaardiging vrijwilligers van vv BEW een seizoensafsluiting georganiseerd. Daar er in Assen 'enkel kwalificatie-wedstrijden' verreden werden was de verwachting voor de opkomst naar wens. Overdag zou er een mixtoernooi plaats vinden tussen leden van BEW (zowel jeugd, dames en senioren) met aansluitend een gezellig BBQ met muzikale ondersteuning. In de gesponsorde tent van 'Tentverhuur Vledder' en een vrijwillige bijdrage van een van onze leden voor de muziek was de sfeer al snel gezellig.

Deze seizoensafsluiting is in plaats van de vrijwilligersavond gekomen. Een fijne dag samen met leden en vrijwilligers is het idee. De deelname aan het toernooi is gratis, de BBQ wordt ook geheel door de club verzorgd, enkel de drankjes moeten een avond als deze afgerekend worden. Op deze manier probeert de vereniging leden te betrekken en de vrijwilligers in het zonnetje te zetten voor een ieder die BEW een warm hart toe draagt (het zonnetje was zaterdag 25 juni ver te zoeken, maar de woorden van de voorzitter waren warm en stralend).

De deelnemers aan het mix-toernooi werden opgedeeld in ploegen van 5 personen, met als een naam een favoriete voetbalploeg (o.a. Ajax, Barcelona, sc Heerenveen en vv BEW kwamen voorbij). Alle ploegen speelden tegen elkaar en op basis van punten en doelsaldo kwam hier een winnaar uit, natuurlijk was dit vv BEW. Ze kregen een geldprijs gesponsored door de supportersvereniging. Het belangrijkste was het plezier die bij iedereen op de gezichten terug te lezen was.

Voor de BBQ waren zo'n 100 opgaven, helaas kwam niet alle 100 personen naar sportcomplex 'de Lange Wanden' doordat het de gehele dag regende. Ondanks dat was het een geslaagde BBQ, met prima vlees, de nodige gezelligheid en vrolijk makende borrels! Nadat iedereen was uitgegeten stapte Martin Rozeboom achter de draaitafel om de leden en vrijwilligers te vermaken met praatjes en plaatjes. Het naast het BEW complex afspelende jeu-des-boules toernooi genoot mee en bij beide verenigingen word er terug gekeken op een geslaagde middag en avond.

Tekst: Redactie vv BEW
Foto's: Jos Alta

seizoensafsluiting1seizoensafsluiting2seizoensafsluiting3seizoensafsluiting4


 

hegje

Greenfixx heeft samen met de woensdag morgen ploeg bij de entree van het eerste veld een beukenheg gepland. Daarnaast heeft Greenfixx ook de bemesting van ons veld geleverd. Dit alles met gesloten portomonee voor de club en hier zijn we als vereniging erg blij mee. 


 

Woont u in de gemeente Westerveld en heeft u minderjarige kinderen? Dan biedt de gemeente een aantal regelingen waar u als ouder gebruik van kunt maken als u een lager inkomen heeft. Eén van die regelingen is het jeugdsportfonds.

Het jeugdsportfonds betaalt de contributie, kleding en eventuele attributen voor uw kind. Hiervoor is in het jeugdsportfonds een bedrag van maximaal €225,- per kind per jaar beschikbaar. U kunt dit bedrag aanvragen via een tussenpersoon. Kim Dijkstra, beweegcoach van de gemeente Westerveld is één van die tussenpersonen. U kunt contact met haar opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

damestrainer

Bennie van't Klooster nieuwe trainer St Old Forward/BEW vrouwen 1.

De vrouwen combinatie Old Forward/BEW zal getraind en begeleid worden in het
seizoen 2016-2017 door Bennie van't Klooster.
Na het vertrek van trainer Jaap Strik moest het team op zoek naar een nieuwe
trainer/coach.
Van't Klooster is geen onbekende, diverse jeugdteams heeft hij in het
verleden al getraind bij Old Forward.
In het vrouwenteam ziet hij een sportieve uitdaging. Met het huidige team en
toekomstige jongere dames vanuit de jeugd ziet hij goede kansen om op
sportief vlak resultaten te boeken.
De beide besturen hebben veel vertrouwen in deze nieuwe samenwerking. Het
team speelt afwisselend een half seizoen bij Old Forward en op het terrein
van BEW uit Vledder.
Dames die het plezierig vinden om sportief op een leuke wijze te sporten
kunnen contact opnemen met zowel BEW als Old Forward voor nadere info.

Op de foto:
Marinka van der Helm (leidster), Gideon Perton (TAC Old Forward), Gioia
Haveman (leidster)
Zittend, Bennie van't Klooster.


 

Aanstaande zondag 12 juni vind onze jaarlijkse fietstocht weer plaats! We verzamelen om 13.00 bij de kantine om dan gezamenlijk deze mooie route te gaan fietsen.

Na de fietstocht is er nog de gelegenheid om gezellig met z'n alle aan te schuiven bij de Barbecue. Alleen mee doen met de BBQ? Ook dat is mogelijk we verwachten je dan graag om 17.00 bij de kantine! Voor €7.50 p.p. ligt er een
heerlijk pakketje met vlees voor jullie klaar. We zien jullie allemaal graag aanstaande zondag!


 

jeugdinstuif


 

Vanuit het bestuur zagen we sinds het stoppen van ons clubblad al langere tijd een afnemende betrokkenheid bij het verenigingsnieuws en wedstrijdverslagen. We proberen hier weer nieuw leven in te blazen door een redactie in het leven te roepen die het clubnieuws verslaat en interviews maakt met sponsoren, spelers en vrijwilligers. We kunnen natuurlijk niet verwachten dat een redactie alle evenementen en wedstrijden van de hele vereniging te verslaan dus de redactie zal ook stimuleren om wedstrijd en andere verslagen te maken.

De redactie zal bestaan uit de volgende fanatiekelingen:

- Martin Rozeboom

- Roelof Wink

- Marije Verlaat

- Jasper Sybrandy

Als u zelf een verslag heeft gemaakt dan kunt u deze via de website naar ons opsturen maar er bestaat ook een mail adres waar alle verslagen en artikelen heen gestuurd kan worden, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Laten we de club weer levendig maken met elke week weer een nieuw artikel en van elke wedstrijd een prachtig verslag!

In de zomerstop gaat de redactie zich voorbereiden en na de zomer gaan ze los om u het verenigingsnieuws te brengen!


 

De gemeente heeft gevraagd of wij als voetbal club iets voor het AZC kunnen betekenen.

Gezien wij jaren lang voetballen en wel eens oude kleding of schoenen ongebruikt jaren lang in de kast hebben liggen is de vraag of we als BEW een inzamel actie kunnen houden voor de mensen die in het AZC wonen. Zo kunnen ze ook op goed materiaal een balletje trappen in plaats van afgetrapte gympies.

De kleding en schoenen kunnen achter de bar worden afgegeven zodat wij kunnen zorgen dat er mensen weer gebruik van kunnen maken.

Alvast bedankt voor de medewerking!


 

Hallo,

Vanmorgen heb ik een filmpje gemaakt van de wedstrijd BEW F1 tegen Staphorst F3. Zou onderstaande link doorgestuurd kunnen worden naar desbetreffend team? Waarschijnlijk wel leuk voor de jongens om zichzelf terug te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=jS_FhNGgjBg

hartelijke groet,

Rensje Vos

vv Staphorst F3


 

Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen van het eerste elftal is er in de 10e minuut van de wedstrijd officieel een einde gekomen aan 10 jaar leiderschap van Klaas. Klaas is in het tijdperk van trainer Isak de Vries begonnen als leider van het tweede elftal. In geval van nood haalde hij destijds zijn vijftienjarige zoon Martijn uit bed om ervoor te zorgen dat er met voldoende man op pad werd gegaan. Een uitdaging die hoort bij het beroep van leider van voetbal vereniging BEW. Na zijn periode als leider van het tweede is Klaas gestart als leider van het eerste elftal, dit is inmiddels ruim 10 jaar geleden. In geval het tweede in nood zat met begleiders dan schoof Klaas bij.

Inmiddels zijn we 10 jaar verder en heeft Klaas 5 trainers mee gemaakt bij de club. Een vierde plaats is de hoogste notering die het eerste elftal in die tijd heeft kunnen bewerkstelllingen. Het zouu mooi zijn als BEW ooit nog eens een stapje hoger zou kunnen maken, maar dat zal gaan gebeuren zonder de begleiding van Klaas. Samen met zijn compaan Arend is het eerste elftal de afgelopen jaren bijzonder verwend geweest. Niks werd aan het toeval overgelaten alles werd iedere wedstrijd en ieder seizoen tot in de puntjes geregeld. Onsinziens is dit ook altijd met veel plezier gebeurt en begrijpen wij als selectie de keuze van Klaas om het stokje na 10 jaar over te dragen.

Daarom wilde de selectie Klaas hartelijk danken voor zijn ruime inzet de afgelopen 10 jaren. Iedere vrijdagavond en iedere zondag was Klaas aanwezig op het voetbal veld. Omdat dit door de selectie zeer gewaardeerd werd en we Klaas hier graag aan willen herinneren hebben wij als eerste en tweede elftal een afscheidkado overhandigd.

Naast Klaas werden er ook een aantal afscheidnemende spelers in het zonnetje gezet en ook werd er een dankwoord uitgesproken naar de begeleiding van het eerste en tweede elftal.


 

Thomas was zondag 15 mei pupil van de week.

Van tevoren was hij al meerdere keren naar toilet geweest van de zenuwen want met het eerste mee trainen en de aftrap doen is toch bést spannend. Onderweg op de fiets vertelde hij wat hij tegen de mannen van het eerste zou gaan zeggen en welke tactiek ze moesten opvolgen. In de bestuurskamer was hij nog wat stilletjes en in de kleedkamer voelde hij zich stoer maar toen er werd gevraagd of Thomas nog wat wilde zeggen kwam er alleen uit...dat ze hun best moesten doen! De spelers waren het hiermee eens en vonden dat de trainer ook niet zo'n lang verhaal had hoeven houden want op deze manier was hij ook eerder klaar!

Thomas mocht meetrainen, de keeper inschieten, tossen en de aftrap nemen en als klap op de vuurpijl de het eerste doelpunt scoren. Na afloop was hij zo blij, trots en groots op wat er die middag allemaal was gebeurd. Prachtig om te zien. Supportersvereniging en het eerste team, dank jullie wel voor deze mooie middag.

Trea & Martin van der Weij


 

Seizoensafsluiting


 

Het amateurvoetbal staat aan de vooravond van een aantal belangrijke veranderingen. Deze passen in het streven van de KNVB naar verbetering van kwaliteit en aantrekkelijkheid van het voetbal, spannende competities en het ontzorgen van de wedstrijdsecretaris. Al deze elementen zijn terug te vinden in de toekomstige uitwerking van de nieuwe aanduidingen voor de jeugdcompetities. Wat betekent dit voor verenigingen?

Internationaal gebruikelijke aanduidingen
De aanduidingen A- tot en met C-junioren en D- tot en met F-pupillen verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen de internationaal gebruikelijke aanduidingen Onder 20 (jaar) tot en met Onder 6 (jaar). Zie ook het schema onderaan dit nieuwsbericht. C-junioren worden dus bijvoorbeeld Onder 15. Dit was altijd al de leeftijdsgrens van de C-junioren. Feitelijk verandert er dus niets.

De huidige Onder 8-, Onder 10-, Onder 12- en Onder 14-klassen, die op verschillende plaatsen in het land al worden aangeboden, worden dus ook in het komende seizoen op dezelfde wijze georganiseerd. De opgave van teams gaat op dezelfde manier als de jaren hiervoor. Alleen heet het B1-elftal straks het O17-1 elftal en het D4 team het O13-4 team. Ook de indeling gaat niet anders zijn dan in voorgaande jaren.

J staat voor jeugdcompetitie
Nieuw is ook de toevoeging van een J in de aanduidingen voor de jeugd. Niet de J van jongens, maar de J van jeugd. Jeugdklassen waarin zowel jongens als meiden gezamenlijk in één team of als teams tegen elkaar kunnen uitkomen. Naast deze gemengde jeugdcompetities komt er, net als nu, bij een aantal leeftijdsgroepen ook een specifieke meidencompetitie, die wordt aangeduid met een M in plaats van een J.

Waarom veranderen de aanduidingen?
Als er verder niets wijzigt, waarom dan toch deze nieuwe aanduidingen? Omdat deze aanduidingen nodig zijn om verbeteringen in de toekomst mogelijk te maken. Deze aanpassing geeft de KNVB de mogelijkheid om bijvoorbeeld geboortejaarcompetities aan te bieden (O14, O12, etc.). Dit moet de kwaliteit van het voetbal ten goede komen.

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND


 

Zoals jullie weten heeft BEW sinds enige tijd een eigen wasmachine en wasdroger. Deze worden nu al gebruikt voor het wassen van de tenues van het 1e en 2e elftal en de dames. Roelenka Hoekstra die al veel ervaring heeft met de wasmachine en wasdroger is zeer positief over het gebruik en bedieningsgemak van de apparatuur. Alle denkbare wasprogramma’s zijn voorgeprogrammeerd.

Vanaf het nieuwe seizoen willen wij alle teams de mogelijkheid geven om hiervan gebruik te maken.

Dit kan alleen als er voldoende vrijwilligers zijn die op een zaterdag en/of zondag willen helpen met het wassen, drogen en kleding opvouwen. Ook voor deze activiteit geldt: “Vele handen maken licht werk”

Lijkt het je leuk om hierbij te helpen geef je dan op bij Roelenka Hoekstra, telefoon 0521 – 382543 of per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als je eerst nog meer informatie wilt neem dan gerust contact op met Roelenka Hoekstra of Klaas Schaap.

Wij rekenen op je!

Het bestuur


 

klaas

Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen van het eerste elftal is er in de 10e minuut van de wedstrijd officieel een einde gekomen aan 10 jaar leiderschap van Klaas. Klaas is in het tijdperk van trainer Isak de Vries begonnen als leider van het tweede elftal. In geval van nood haalde hij destijds zijn vijftienjarige zoon Martijn uit bed om ervoor te zorgen dat er met voldoende man op pad werd gegaan. Een uitdaging die hoort bij het beroep van leider van voetbal vereniging BEW. Na zijn periode als leider van het tweede is Klaas gestart als leider van het eerste elftal, dit is inmiddels ruim 10 jaar geleden. In geval het tweede in nood zat met begleiders dan schoof Klaas bij.

Inmiddels zijn we 10 jaar verder en heeft Klaas 5 trainers mee gemaakt bij de club. Een vierde plaats is de hoogste notering die het eerste elftal in die tijd heeft kunnen bewerkstelllingen. Het zouu mooi zijn als BEW ooit nog eens een stapje hoger zou kunnen maken, maar dat zal gaan gebeuren zonder de begleiding van Klaas. Samen met zijn compaan Arend is het eerste elftal de afgelopen jaren bijzonder verwend geweest. Niks werd aan het toeval overgelaten alles werd iedere wedstrijd en ieder seizoen tot in de puntjes geregeld. Onsinziens is dit ook altijd met veel plezier gebeurt en begrijpen wij als selectie de keuze van Klaas om het stokje na 10 jaar over te dragen.

Daarom wilde de selectie Klaas hartelijk danken voor zijn ruime inzet de afgelopen 10 jaren. Iedere vrijdagavond en iedere zondag was Klaas aanwezig op het voetbal veld. Omdat dit door de selectie zeer gewaardeerd werd en we Klaas hier graag aan willen herinneren hebben wij als eerste en tweede elftal een afscheidkado overhandigd.

Naast Klaas werden er ook een aantal afscheidnemende spelers in het zonnetje gezet en ook werd er een dankwoord uitgesproken naar de begeleiding van het eerste en tweede elftal.

afscheidnemende spelers


 

Elke thuis wedstrijd word er een voetballer of voetbalster gevraagd om pupil van de week te zijn. Een middagje meelopen met het eerste van B.e.w. De jonge voetballers worden dan ook mee genomen vanaf het begin tot het einde van deze wedstrijd. Zo mogen zijn samen met de selectie warm lopen, schieten. Daarna trekken zij zich terug in de kleedkamer voor een goed gesprek. Zo dat als de klok 14.00 slaat ze er met zijn alle tegen aan kunnen. De pupil van de week moedigt het eerste aan samen met de andere bankleden. Een middag voor in de boeken, eentje om niet snel te vergeten!

Aanstaande zondag speelt B.E.W. tegen Scheerwolde, Thomas zal het eerste van B.E.W aanmoedigen tijdens deze spannende wedstrijd!


 

bewjasje

Door een tip vanuit de jeugdcommissie om kleding te verkopen vanuit BEW is er gekeken naar mogelijkheden om op een makkelijke manier een breed assortiment kleding te kunnen verkopen. Door interne contacten zijn we bij Sjouke van der Heide uitgekomen welke ons verraste met een mooie laagdrempelige optie, een webshop met daarop een kant en klaar assortiment voor een lage prijs.

Na een aantal weken is nu alles geregeld en is de webshop online, in het hoofdmenu kunt u nu klikken op de webshop waardoor u naar de pagina van de webshop word begeleid. Het assortiment gaat van standaard shirts, broeken en sokken tot ballen handschoenen en andere handige accessoires.

U kunt de producten thuis laten bezorgen, ophalen in bij het bedrijf in Oosterwolde of bij BEW ophalen (als er producten klaar liggen zullen deze eens in de zoveel dagen opgehaald worden door ons waardoor er geen verzend kosten berekend worden).

Veel plezier met de nieuwe webshop en we hopen veel mensen in omgeving Vledder met de prachtige blauw witte kleding te zien, de borst vooruit met het BEW logo.


 

17 april tijdens de laatste kaartavond van dit seizoen, werd bekend gemaakt dat Jan Frans de winnaar van het klaverjas seizoen 2015/2016 is. Van harte gefeliciteerd Jan!


 

Inge Bouwhuis is pupil van de week;

Elke thuis wedstrijd word er een voetballer of voetbalster gevraagd om pupil van de week te zijn. Een middagje meelopen met het eerste van B.e.w. De jonge voetballers worden dan ook mee genomen vanaf het begin tot het einde van deze wedstrijd. Zo mogen zijn samen met de selectie warm lopen, schieten. Daarna trekken zij zich terug in de kleedkamer voor een goed gesprek. Zo dat als de klok 14.00 slaat ze er met zijn alle tegen aan kunnen. De pupil van de week moedigt het eerste aan samen met de andere bankleden. Een middag voor in de boeken, eentje om niet snel te vergeten!

Aanstaande zondag speelt B.E.W. tegen Oranje Zwart, Inge zal het eerste van B.E.W aanmoedigen tijdens deze spannende wedstrijd!


 

Kaartverkoopgebouw

Op 6 maart heeft vv BEW een nieuw kaartverkoop gebouw in gebruik genomen en heeft daarmee de modernisering van haar gebouwen afgerond. Nadat in 2013 het nieuwe kleedgebouw is opgeleverd zijn er nog diverse werkzaamheden geweest. Er is een nieuwe ingang naar het hoofdveld gemaakt en de parkeermogelijkheden zijn fors uitgebreid.

In 2015 is begonnen met de bouw van het kaartverkoop gebouw en al het werk is verricht door vrijwilligers. Door sponsering van diverse bedrijven zijn de kosten voor het realiseren van het gebouw laag gebleven. Als vereniging willen wij de sponsoren en alle vrijwilligers bedanken. Dankzij hun heeft BEW een gebouw kunnen realiseren waarmee de vereniging nog jaren vooruit kan.

Op de foto een aantal leden van de woensdagmorgenploeg van vv BEW en enkele sponsoren. De woensdagmorgenploeg verricht al jarenlang iedere woensdagmorgen hand en spandiensten op het BEW complex. Ook de realisatie van het kaartverkoop gebouw is aan deze groep te danken.


 

St Old Forward/BEW zoekt Trainer-Coach Dames 1 voor seizoen 2016-2017. De damesafdelingen van vv BEW en vv Old Forward hebben een sportieve samenwerking sinds 2014.
Deze enthousiaste groep dames is voor komend seizoen op zoek naar een Trainer/Coach Dames 1. St Old Forward/BEW Dames 1 komt uit in de 5e klasse en speelt op zaterdag.
OF/BEW verwacht dat de nieuwe trainer-coach een bijdrage levert om het damesvoetbal verder te ontwikkelen.

Functie-eisen:

• Ervaring met trainerschap en met dames/meiden voetbal is een pre, (geen must)

• Goede sociale vaardigheden

• De Trainer Coach is een stevige persoonlijkheid, iemand met pit. Dient zich positief op te stellen binnen en buiten de voetballijnen.

• De Trainer- Coach heeft een positieve en actieve houding en een stimulerende rol richting alle speelsters;

Verplichtingen:

• Verzorgen van 2 trainingen doordeweeks in de avond;

• Coachen tijdens (oefen)wedstrijden op zaterdag en andere dagen;

• Meedenken/kijken bij betrekken jongere speelsters

Voor deze werkzaamheden wordt in overleg een passende vergoeding beschikbaar gesteld. Bij interesse voor deze sportieve uitdagende functie kunt u een sollicitatie richten aan:
P. van Buuren
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 06-20592258
Reacties graag voor 11 april 2016.
Namens beide besturen: Paul van Buuren (BEW) en Jan Puper (Old Forward)


 

Op zaterdag 5 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur komt de jeugd van BEW weer bij u langs voor de jaarlijkse snertaktie.


 

Jan Postema

Op zaterdag 30 januari 2016 is na een afnemende gezondheid Jan Postema overleden.

Jan is jarenlang actief geweest als vrijwilliger bij onze vereniging.

Hij was jarenlang kaart verkoper bij de thuiswedstrijden van het 1e elftal en is vele jaren actief geweest bij de jaarlijkse rommelmarkt.

Ook voor de vele andere werkzaamheden, zoals schilderwerk, konden wij altijd een beroep doen op zijn kennis en kunde.

Wij zijn dankbaar voor wat Jan voor onze vereniging heeft betekend.

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Anna, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Wij wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

Het bestuur, leden, donateurs en vrijwilligers vv BEW.


 

Henk Akkerman blijft ook volgend seizoen trainer bij vv BEW. Het bestuur van de voetbalclub is blij het contract van de trainer uit Oldeberkoop te mogen verlengen met een seizoen. Akkerman is bezig aan zijn eerste jaar als trainer bij vv BEW. Het eerste team staat momenteel op de vijfde plek in de competitie die voor de helft is gespeeld. De weg die ingeslagen is, bevalt van beide kanten goed en staat in het teken van doorontwikkeling van de selectie van de club uit Vledder en de doorstroming van de A junioren.


 

 

Wat is Vrienden van B.E.W.?


Vrienden van B.E.W. is bedoeld om geld in te zamelen voor voetbalvereniging B.E.W. voor uitgaven
en investeringen die niet vanuit subsidies, reguliere sponsoracties of lidmaatschap kunnen worden
gedaan, maar die de club wel kan gebruiken. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een
investering in de kantine, om de velden van de club etc. Meedoen kan als bedrijf en als particulier. De
jaarlijkse bijdrage is € 25,- en wordt eind mei automatisch afgeschreven van je rekening. Uitgaven
van Vrienden van B.E.W. worden in overleg met het bestuur gedaan. Ideeën van leden zijn uiteraard
altijd welkom! Er komt een bord in de kantine te hangen waarop alle namen van de Vrienden van
B.E.W. komen te staan, hier wil je natuurlijk bij komen staan!


 

f2-zaalkampioen 640x480

Afgelopen zaterdag zijn de F2 pupillen kampioen geworden in de zaalcompetitie. In de sporthal in Dwingeloo speelden de door Otten Infra BV gesponsorde pupillen de eerste wedstrijd tegen Dwingeloo F4. Deze wedstrijd werd met 4-0 gewonnen. In de tweede wedstrijd van deze middag moest er aangetreden worden tegen de nummer twee van de ranglijst Diever Wapse F3. De winnaar van deze wedstrijd zou het kampioenschap gaan vieren. In de beginfase van de wedstijd ging het gelijk op waarna BEW F2 in het tweede gedeelte van de wedstrijd toch nog wist uit te lopen na een 5-0 overwinning.Nu het kampioenschap in de zaal een feit was kon het feest beginnen. In de kantine in Dwingeloo stond een speciale BEW taart klaar voor de jonge kampioenen. Deze, bij COOP Simonides verkrijgbare speciale BEW taart, lieten de spelers, trainers, ouders en overige familieleden zich goed smaken.

Martin en Tjeerd


 

Rabobank clubactie

De Rabobank Clubactie begint 27-09-2019 weer, als vv BEW worden we erg blij van alle stemmen die we ontvangen dus neem even de tijd om de actie in te vullen.

Alvast bedankt trouwe BEW fan!