De promotie naar de 4de klasse door de ogen van Henk Akkerman

Een prachtige dag………..

Het eerste elftal won afgelopen donderdag met 0-3 van SVMH en speelt hierdoor komend seizoen na lange tijd weer in de vierde klasse.

 

Een goede tweede seizoenshelft leverde de derde periode op, hierdoor mocht BEW meedoen aan de nacompetitie. Te beginnen met een tweeluik tegen SVMH.

 

Bij de thuiswedstrijd bleek na een lastige eerste twintig minuten dat we absoluut een goede kans hadden om te promoveren. De eindstand van 2-2 gaf het krachtsverschil helaas niet juist weer.

 

Afgelopen donderdag reisden we dan ook vol vertrouwen richten Niebert, de zon deed zijn best om er een prachtige dag van te maken. Bij de bespreking en de warming-up merkte je al snel dat het geen normale wedstrijd was. Is dat wat ze noemen gezonde spanning?
Vanaf het begin van de wedstrijd was van spanning weinig te merken. BEW liet gelijk zien dat ze de dag wel heel graag wilden afsluiten met promotie. Onze supporters deden dit via de trommel, de sirene en de oe’s en aa’s. Met zelfs in Niebert de blauw witte vlag in top kon het vandaag bijna niet misgaan.
 

SVMH had wat aanpassingen moeten doen door afwezigheid van een aantal spelers, maar de grootste aanpassing was de speelwijze. Waar ze de thuiswedstrijd vooral het eerste kwartier veel op onze helft waren, zijn ze deze wedstrijd  sporadisch op onze helft geweest. Die enkele keer dat ze er wel waren, stond de verdediging zijn mannetje.
 

Na een aantal gevaarlijke corners, mooie aanvallen en een afgekeurde goal maakte Bart de 0-1. Toen Ramon halverwege de tweede helft de 0-2 maakte begon het geloof in een goede afloop bij de spelers en het in grote getale meegekomen publiek helemaal te groeien. Na de 0-3, wederom door Bart, was na het eindsignaal van de goed fluitende scheidsrechter de promotie een feit. Spelers en supporters die elkaar in de armen vallen blijft dan altijd een mooi gezicht, er waren zelfs vreugdetranen te zien.

 

Alhoewel de flesjes bier in Niebert prima smaakten wilden we toch wel heel graag naar de eigen kantine, hier werden we opgewacht door onze enthousiaste supporters. Tussen de prima muziek van de DJ en de speech van de voorzitter door, kon onze eigen Billy Joël Hylke met zijn geweldige uitvoering van The Pianoman op zo’n dag niet achterblijven. Het bleek dat alle spelers nog goed bij stem waren want na de prachtige rit met de platte kar kan het niemand in Vledder (en omstreken) ontgaan zijn dat BEW gepromoveerd is. Deze prachtige dag werd tot in de late uurtjes afgesloten in het café.

 

Op zo’n dag merk je de betrokkenheid van velen bij BEW. De vreugde van de promotie dat is dan prachtig  om te zien.

 

Het is een geweldige afsluiting van een wisselvallig seizoen, toen we in de winterstop ergens in de middenmoot stonden durfden we niet te denken aan zo’n afloop. Door diverse redenen (motivatie, stage, blessures etc…) was tevens het aantal beschikbare spelers niet groot. Maar zoals altijd  “wanneer de nood het hoogst is, is de redding nabij”, en lukte het toch nog om elke zondag een goede selectie te hebben. De goede trainingsopkomst, de wil om zich  verder individueel en als team te ontwikkelen begon langzamerhand zijn vruchten af te werpen. Tegen de bovenste ploegen konden we uitstekend partij bieden, wat ons vertrouwen gaf dat we op de goede weg bezig waren. Na verliespartijen tegen Oldeholpade en TLC bleven we heel lang ongeslagen wat uiteindelijk de periodetitel opleverde.

 

We willen met name onze (vaste) supporters bedanken, naast de thuiswedstrijden konden we ook bij de uitwedstrijden vaak veel supporters verwelkomen. Soms waren er meer supporters met een blauw-wit hart dan supporters van de thuisclub. De selectie waardeert dit enorm en dit geeft toch elke wedstrijd een extra motivatie.

 

Naast het bestuur, de technische staf willen we ook de vele vrijwilligers bedanken. Die toch elke keer er voor zorgen dat we kunnen trainen, wedstrijden kunnen spelen en een leuke en gezellige derde helft hebben.

 

Wij wensen ieder een prachtige vakantie toen en hopen een ieder volgend seizoen in de vierde klasse weer te ontmoeten.
 

Henk Akkerman & staff