Verslagen archief

 

ST Diever-Wapse / BEW JO-17 tegen Flevo Boys JO17-3 fotoverslag

Uitslag 2-1

bewdieverwapse-20220326-1
bewdieverwapse-20220326-2
bewdieverwapse-20220326-4
bewdieverwapse-20220326-3
bewdieverwapse-20220326-5
bewdieverwapse-20220326-6
bewdieverwapse-20220326-7
bewdieverwapse-20220326-8
bewdieverwapse-20220326-9
bewdieverwapse-20220326-10
bewdieverwapse-20220326-12
bewdieverwapse-20220326-11
bewdieverwapse-20220326-14
bewdieverwapse-20220326-15
bewdieverwapse-20220326-13
bewdieverwapse-20220326-16
bewdieverwapse-20220326-17
bewdieverwapse-20220326-19
bewdieverwapse-20220326-18
bewdieverwapse-20220326-20
bewdieverwapse-20220326-22
bewdieverwapse-20220326-21
bewdieverwapse-20220326-24
bewdieverwapse-20220326-23
bewdieverwapse-20220326-26
bewdieverwapse-20220326-25
bewdieverwapse-20220326-27
bewdieverwapse-20220326-28
bewdieverwapse-20220326-29
bewdieverwapse-20220326-30

 

 

 

Trinitas JO15- 1JM  - BEW JO15

Zaterdag 18 september stond de uitwedstrijd tegen Trinitas JO15- 1JM op het programma. Dit was de derde wedstrijd voor de JO15. De eerste twee werden gelijk gespeeld en een overwinning zou toch wel mooi uitkomen….

De eerste helft werd er zeer goed gespeeld door onze jongens. Er werd als een team gevoetbald! Ruimte werd gezocht en gecreëerd waardoor een doelpunt niet kon uitblijven. Vaak werden de buitenspelers aangespeeld en was men zowel vanaf de linker- als de rechterkant zeer gevaarlijk. De verdediging van Trinitas speelde zeer goed op buitenspel en menigmaal liepen onze aanvallers recht in deze ‘val’. Desondanks liep BEW, mede door een eigen doelpunt uit naar 0-5. Een zeer royale ruststand.

De tweede helft gaf BEW wat gas terug waardoor Trinitas iets meer grip kreeg en zowaar enkele kansen. Je zag BEW zoeken naar de vrije man en de goede samenwerking in de eerste helft was er nu niet. Uiteindelijk scoorde Trinitas twee keer (eenmaal vanuit een penalty).

Al met al hebben we genoten, mede door het  mooie voetbalweer en bedanken we de trainer en het meegereisde publiek!

Eindstand:  Trinitas JO15- 1JM  - BEW JO15- 1  2-5

IMG6086
IMG61121
IMG6130

 

 

 

BEW 2 vs Olyphia 2

Gezien het derde op zaterdag een zuipfestijn had, hadden we deze week een jong elftal. Raymond van het derde was wel fit gebleven speciaal om zijn oude clubje te vernederen.

Jeffrey had in zijn 2de poging om iemand aan te wijzen Remko zo afgeschrikt dat hij niet durfde te komen dus plots werd de voorstopper als aanvoerder bekroond. Na de wedstrijd bedacht hij zich pas dat er ook een verslag bij hoorde, dus dit verslag staat vast vol onwaarheden maar er is tenminste een verslag :)

In de opstelling werd de laatste man ingevuld door een die hard verdediger, dat moet de pot dicht gaan houden! Het eerste half uur was BEW de betere maar Olyphia had ook een paar goede kansen. Het laatste kwartier begon Olyphia druk te zetten waardoor ze de overhand kregen maar niet konden scoren. Er werd bij BEW gevreesd voor het Emmeloord syndroom, het talent om veel kansen te missen...

Na een paar tactische meesterzetten begon de 2de helft weer goed voor BEW. Na een kwartiertje wist Koppuhs te scoren. Nog geen minuut erna volgde de 2de met een schot van Marv. Eindelijk had Olyphia de koppies hangen, het duurde niet lang of dat werd vervangen door woede en schaamte om het gedrag van de medespelers. Gelukkig is iedereen heel gebleven en wisten we nog een keer te scoren door een foutje van de Olyphia verdediging, Tjoekel kreeg hem voor het intikken.

Wat ik me verder nog kan herinneren is dat onze rooie duivel op doel er een paar onmogelijke ballen uit hield, ik erg blij was met Soul die overal was en vaak werd gepoogd om in 2en te hakken, Gerrit weer de oude Gerrit was, Hessel zijn uitschuif benen goed werkten en je Arend de pis niet snel lauw krijgt.

We werden nog verwend met een lekker biertje onder de douche, die hadden we wel verdiend.

Dit zijn weer ouderwets 3 punten waarmee we het 1ste elftal ook hebben geinspireerd!

Volgende week zal de zweiger een heel verhaal gaan vertellen zonder er een woord aan vuil te maken.

 

 

 

SC Emmeloord 6 - BEW 2

Kansenregen, een scorende debutant en dat allemaal op kunstgras

Zondagmorgen 10 oktober trad de BEW 2 formatie aan tegen het zesde elftal van Sportclub Emmeloord. Gezien de resultaten uit het verleden bleek het altijd lastig om de volle drie punten mee naar Vledder te nemen.

Met een zo goed als complete groep vertrokken we richting de polder. Helaas staat Martijn Schaap een tijd aan de kant vanwege een hamstring blessure, maar door twee fysiotherapeuten te bezoeken (één in een praktijk, en de vrouw des huizes) hoopt hij er snel weer bij te zijn. Verder werd de formatie van het tweede versterkt door Patrick Prent en Nils van der Helm, waarvoor dank!

Aangekomen in Emmeloord werd al snel duidelijk dat de wedstrijd op kunstgras gespeeld moest worden. Een aantal spelers, die het vooral van de duels moeten hebben, zagen hier tegenop. Aan de andere kant, technische wondervoetballers spelen nooit in het tweede van BEW en al helemaal niet in het zesde van Emmeloord. BEW begon goed aan de wedstrijd en dat mensen last hadden van het plastic veld was niet te merken. Er werd aardig gecombineerd en dit resulteerde in de nodige afstandsschoten en kansen. Helaas bleef alles onbenut en kwam juist SC Emmeloord op 1-0. De bal werd door Jeffrey maar half weggewerkt op het middenveld. Na dit balverlies schakelde BEW niet snel genoeg om en in de counter lag de bal in het net. Totaal onnodig en onverdiend.

BEW liet zich niet gek maken en bleef hetzelfde spel spelen. Discutabel moment was een actie van Ruud toen hij met de bal aan de voet de zestien in dribbelde. Onderweg werd hij beetgepakt en uiteindelijk onderuit getrokken. In onze ogen binnen de zestien, maar de scheids gaf een vrije trap. Die vrije trap werd overigens goed genomen, maar evengoed gepakt door de keeper van Emmeloord.

Vervolgens waren er nog dotten van kansen voor Hylke en Patrick kort voor de rust, maar ook die gingen er niet in. Tijdens de thee pauze zeiden we tegen elkaar dat we dit nooit mochten verliezen en dat die gelijkmaker er zo gauw mogelijk in moest. Dat gebeurde gelukkig ook, want BEW kwam goed uit de kleedkamer. Via een aanval over rechts werd de eindpass gegeven naar Patrick, die in één keer koel afrondde (1-1). BEW ging door, want die drie punten moesten mee naar Vledder. Via een terecht gegeven penalty kwamen wij kort na de 1-1 ook op 1-2, want Ruud schoot de bal binnen.

Er leek niet veel meer aan de hand te zijn, maar helaas pindakaas. Emmeloord kwam langszij door wederom een snelle tegenaanval. De BEW defensie was niet scherp genoeg en we lieten Emmeloord terugkomen in de wedstrijd. Er ging op één of andere manier een knop om of een lichtje uit bij BEW. Hoe je het ook wilt noemen, het kwam neer op paniekvoetbal. Het snelle combineren was er niet meer bij en er werd teveel gelopen met de bal. Uiteindelijk kregen we nog wel goede kansen en raakte Hylke de lat en er werd nog een keer op de paal geschoten. Onze midvoor had helaas zijn dag niet en werd gewisseld voor Nils van der Helm.

Nils gaf zijn invalbeurt glans door knap te scoren van afstand (2-3). De goal viel naar schatting een kwartier voor tijd en gezien het wedstrijdverloop hadden we de wedstrijd over de streep moeten trekken.  Emmeloord zette nog één aanval op en je raad het al, 3-3. Kort daarna volgde het eindsignaal. Dit werd overigens wel gegeven op het moment dat Patrick nog in een kansrijke positie voor de goal kon komen. Maar goed, de scheidsrechter floot af en de gifbeker kon leeggedronken worden richting Vledder.

Tot slot: Dit verslag zou geschreven worden door de zwaarste speler in ons team, maar door zijn extreem drukke baan is hem dit ontschoten. Vandaar dat de lichtste speler zo vrij is geweest om dit wedstrijdverslag uit te werken (in de pauze op de vrijdagmiddag…).

Voor diegene die het overigens niet meer weet: De selectie traint op de dinsdag en de vrijdag van 20.00 uur tot 21.30. De laatste weken valt de opkomst behoorlijk tegen en het zou mooi zijn dat we dat weer oppakken met elkaar. Met vijf of zes man trainen is geen donder aan en voor de conditie en scherpte op zondagochtend is het nooit verkeerd!

De volgende wedstrijd zal de inhaalwedstrijd zijn tegen Olyphia 2. Hopelijk dan weer een keer een driepunter voor ons! Om de trend door te zetten zal Remko Rozeboom deze wedstrijd voor jullie verslaan. De ex-voorzitter is terecht in het zonnetje gezet vorige week, maar heeft nu weer tijd over…

Op naar zondag!

Jeffrey Oosterhof

 

 

 

Steenwijkerwold 3 – BEW 2

Zondag 26 september 2021

Anders dan anders speelden we deze keer om 14:00, voor velen iets wat alweer een tijdje geleden was. Met een paar uur meer slaap voor de meeste verzamelden we ons om 12:45 op sportpark de Lange Wanden, uiteindelijk met 14 man op papier dankzij Dennis en de weer opnieuw ingeschreven Soul. We vertrokken met 13 man want Jappie moest nog snel even voor de wedstrijd een nieuw paar schoenen halen, voor maar €24 kan hij er weer een seizoen tegenaan. Door een appje van Peter werd Hessel op het laatste moment nog meegevraagd om mee te doen met het eerste omdat er een geblesseerde was, dus uiteindelijk gingen we op pad met maar liefst drie verdedigers. Remko moest nog even langs Het Meer om de voetbalkleding op te halen snel door naar Steenwijkerwold, tenminste dat dacht hij. De medeweggebruikers hadden niet zo’n haast dus werd al snel de sportstand in de auto aangezet en net zoals Max Verstappen die later op de middag moest racen maximaal gebruik gemaakt van elke moment dat er ingehaald kon worden. Nog even een stukje snelweg met 165 km/h meepakken en we waren gearriveerd. Daar kwamen we er alleen achter dat dit niet nodig was geweest aangezien we onze kleedkamer nog niet in konden.

In de kleedkamer was het redelijk krap met zo’n grote selectie. Er waren een paar die het zweet al op hun voorhoofd hadden staan na het aantrekken van de sokken. Nadat er even was gekeken in de kleedkamer of de tegenstanders net zoals gezegd een jong team hadden kwamen we erachter dat dus ook het geval was. Toen iedereen de kostbare spullen in het tasje had gedaan en de Rolex horloges aan Jappie had gegeven konden we het lang gemaaide hoofveld betreden.

De scheid blaaste op zijn fluitje en de wedstrijd kon beginnen, Steenwijkerwold begon meteen met hoogdruk zetten en kwamen al snel met een paar grote kansen. Na ongeveer 10 minuten kwam hierdoor ook de 1-0 door een scherpe voorzet die bij de 2e paal ingetikt kon worden. Nadat Soul eerder een bal net langs de paal schoot mocht hij aantekenen voor de 1-1 door een schot over de grond. Toen soul even later een diepte bal van Hylke kreeg gaf hij deze voor en kon Ruud hem rustig in de verre hoek. BEW ging verder en Steenwijkerwold had steeds minder te vertellen. Toen Efraïm de bal ingespeeld kreeg en onze vaste grensrechter aan de zijlijn aan het schreeuwen was dat hij moest schieten legde hij de bal goed opzij waardoor Hylke de bal mooi in de verre kruising kon krullen, waarna de reactie van René was dat Efraïm dit uitstekend had gedaan. Ondertussen werd de bank van Steenwijkerwold steeds beter gevuld met spelers die aan kwamen lopen. Toen de scheidrechter afvlood voor de eerste helft kon iedereen weer even bijkomen in de kleedkamer met de warme thee.

De tweede helft kon weer beginnen met een enkele wissel aan de kant van BEW, Erwin moest eruit en werd vervangen door Dennis. Aangezien Dennis een aanvaller is werd Hylke in overleg met de leider en de rest van het team op de laatste man positie gezet. Steenwijkerwold deed het iets minder aan met de wissels en er stonden 4 ‘verse’ krachten in het veld. Het meest opvallende was dat de aanvoerder en spits er af was, wie overigens niks te vertellen had omdat hij in de broekzak zat bij Gerrit. Steenwijkerwold begon weer sterk en liet zien dat ze er geloof in hadden om nog te kunnen winnen. Steenwijkerwold kreeg een hoekschop en deze werd door de langste aan de kant van de rood-zwarte met een boogje in de kruising over Jens heen gekopt. BEW nam de aftrap en al gauw was te zien dat we het zwaar hadden. Niet veel later werd een speler van Steenwijkerwold 1 op 1 gezet deze inzet kon nog in eerste instantie gestopt worden met de voet maar bij het tweede schot was Jens kansloos. Aan de andere kant van het veld werd er een overtreding gemaakt door de keeper van Steenwijkerwold in de 16 meter. De scheidsrechter gaf hierom ook een penalty alleen de grens was het hier niet mee eens en stak de vlag de lucht in, na een kort gesprek tussen de scheid en grens werd de penalty geannuleerd en werd de wedstrijd hervat door de keeper. Na een voorzet vanaf de linkerkant kreeg de linksbuiten van Steenwijkerwold vrij voor het doel gezet en schoot zo hard de 3-4 binnen. Nadat BEW besloot om achterin 1 op 1 te gaan spelen in de hoop om te scoren werd er gescoord alleen aan de verkeerde kant hierdoor eindigde de wedstrijd met een stand van 5-3.

Na de wedstrijd ging Patrick even langs de scheidsrechter om te vragen waarom het geen penalty was, tot heden hebben we hier nog geen duidelijk antwoord op. In de kleedkamer werd er ook verteld dat het eerste met 4-1 achterstond tegen RKO en dat er een rooie kaart was gevallen voor BEW. Al snel werden kwamen we tot de conclusie dat het Joris of Tim moest zijn geweest, al moesten we Hessel ook niet onderschatten was het antwoord van René. Al snel werd bekend dat inderdaad Joris was die een directe rooie kaart had ontvangen.

Hopen dat we volgende week het niveau van het laatste half uur van de eerste helft kunnen doorzetten. De volgende tegenstander is het tweede van Olyphia om 10:00 op sportpark de Lange Wanden. Wat overigens niet ver weg is van de plek waar veel te vinden zijn op de zaterdag avond, dan alleen met een ander pakje aan en in plaats van een bidon een pul bier.

Tot volgende week,

De aanvoerder van volgende week is onze spits en laatste man: Hylke Kemkers

 

 

 

SJO HUC’21 JO15-1JM tegen BEW JO15-1

Zaterdag 25 september 2021

Om 10.30 uur was het weer zover. Onze eigen JO15-1 mocht aantreden in en tegen Uffelte. Iedereen was aanwezig en volop inzetbaar.

Uffelte was in de eerste helft de betere ploeg. Zij speelden de bal beter rond en voetbalde meer als een team. Dit resulteerde in een iets beter veldoverwicht maar beide teams hadden hun kansen. Het was toch Uffelte die scoorde en zodoende gingen zij de rust in met 1-0.

De tweede helft zakte Uffelte in en was de wedstrijd redelijk in evenwicht. Toch scoorde Uffelte nogmaals waardoor het 2-0 stond. BEW kwam echter snel terug en scoorde de 2-1. Dit was ook de eindstand en helaas gingen we naar huis zonder punten.

Na de wedstrijd deden enkele ouders hun nabeschouwing: Uffelte had meer de wil om te winnen en voetbalde beter samen. Misschien iets om mee te nemen in de volgende wedstrijd…..

De fotograaf 📷📷📷

3jo15-1
5jo15-1
2jo15-1
4jo15-1
6jo15-1
7jo15-1
8jo15-1
9jo15-1
jo15-1
IMG6086

 

 

 

Trinitas JO-15 - BEW JO-15

Zaterdag 18 september stond de uitwedstrijd tegen Trinitas JO15- 1JM op het programma. Dit was de derde wedstrijd voor de JO15. De eerste twee werden gelijk gespeeld en een overwinning zou toch wel mooi uitkomen…. De eerste helft werd er zeer goed gespeeld door onze jongens. Er werd als een team gevoetbald! Ruimte werd gezocht en gecreëerd waardoor een doelpunt niet kon uitblijven. Vaak werden de buitenspelers aangespeeld en was men zowel vanaf de linker- als de rechterkant zeer gevaarlijk. De verdediging van Trinitas speelde zeer goed op buitenspel en menigmaal liepen onze aanvallers recht in deze ‘val’. Desondanks liep BEW, mede door een eigen doelpunt uit naar 0-5. Een zeer royale ruststand.

De tweede helft nam BEW wat gas terug waardoor Trinitas iets meer grip kreeg en zowaar enkele kansen. Je zag BEW zoeken naar de vrije man en de goede samenwerking in de eerste helft was er nu niet. Uiteindelijk scoorde Trinitas twee keer (eenmaal vanuit een penalty). Al met al hebben we genoten, mede door het mooie voetbalweer en bedanken we de trainer en het meegereisde publiek!

Eindstand : Trinitas JO15- 1JM 2-5 BEW JO15- 1

jo15-1
jo15-2
jo15-3
jo15-4
jo15-5
jo15-6
jo15-7
jo15-8
jo15-9

 

 

 

 

Wedstrijdverslag BEW 2 – Havelte 3                                                                

Uiteindelijk 13 spelers, lekker voetbalweer en een grensrechter op klompen

Op zondag 19 september stond de tweede competitiewedstrijd op het programma voor BEW 2, maar de voorbereiding er naar toe begon op de vrijdagavond al. Onze leider Matthijs de Haan was niet al te vrolijk, omdat het een behoorlijk gepuzzel was in de bestuurskamer om een elftal bij elkaar te krijgen. Een aantal die niet konden en helaas ook al een aantal geblesseerde spelers. Op papier zijn de teams groot genoeg, maar als het weekend voor de deur staat blijkt dit toch tegen te vallen.

Laten we hopen dat het de rest van het seizoen wat makkelijker zal gaan om de teams vol te krijgen, want daar doen we alle leiders en onszelf een groot plezier mee! Maar goed, eind goed al goed.  Uiteindelijk stonden er op zondag een aantal jonge honden, gretige tijgers en (knuffel)beren in het veld. Patrick Prent, Ronald Bosma, Alfred Have en Richard Haveman (alias ‘’De Zaag’’) kwamen het tweede ondersteunen, waarvoor dank!

BEW begon net als vorige week in een 4-3-3 formatie en dit pakte wederom goed uit. Matthijs had de boel in tactisch opzicht erg goed op orde. In de eerste helft kwam BEW al redelijk snel op voorsprong via Patrick na een fraai afstandsschot. Vlak daarna werden er een aantal kansen gecreëerd, maar die bleven onbenut. Aanvallen door het midden en over de flanken, maar de score werd niet uitgebreid. De beste kansen waren voor Martin en Patrick, maar de keeper stond goed op zijn post.

Het spel golfde mooi op en neer en ook Havelte kreeg de nodige kansen. Ze waren dichtbij de gelijkmaker na een schot op de paal en gevaarlijke corners. Net voor rust kwam de gelijke stand op het scorebord te staan, doordat BEW na een eigen aanval niet snel en fel genoeg omschakelde. Door een fraai afstandsschot lag de 1-1 in het net en was het tijd voor de thee.

In de rust voerde Matthijs de wissels door. Ronald kwam erin op de laatste man positie en Richard kwam op linksbuiten te staan. BEW kwam goed uit de kleedkamer en kwam via een goede aanval weer op voorsprong. De bal werd van achteruit naar voren gebracht en Patrick gaf de eindpass op Martin, die de bal langs de keeper schoof. Lang kon BEW niet van de voorsprong genieten. Jens mag naast keepen ook graag naar volleybal kijken en hij haalde beide sporten door elkaar. Met een mooie achterwaartse opslag lag de bal in zijn eigen doel, 2-2.

Beide ploegen bleven mooi aan elkaar gewaagd. Het tempo lag gedurende de hele wedstrijd niet hoog, want de grensrechter van de tegenpartij kon het spel op zijn klompen prima belopen. Toch was het BEW die wederom op voorsprong kwam. Een strakke voorzet van Martin werd knap binnengekopt door Richard. Vervolgens was BEW nog een aantal keren gevaarlijk. Na een paar lange ballen van Ronald op Jeffrey en Efraïm kwam er gevaar voor de goal, maar de voorzetten werden niet binnen gewerkt door de voorhoede van BEW. Havelte kwam toch weer gelijk door een zondagsschot vanuit een corner waar veel geluk bij kwam kijken, maar ja die goals tellen ook!

In de laatste secondes van de wedstrijd trok BEW bijna aan het langste eind, maar een scrimmage voor de goal van Havelte werd niet afgerond door Pascal of Patrick. Er was enige twijfel tussen beide wie er af zou werken en bovendien waren de krachten op na het vele gesjouw. Het bleef 3-3 en toen de keeper de bal in de handen had werd er afgefloten door Arend Hoekstra, die de wedstrijd prima leidde.

Het duel eindigde dan wel onbeslist, maar de derde helft was voor BEW. In Havelte houden ze op zondag zeker niet zo van gezelligheid, want ze zaten gauw weer in de auto richting huis. Na een lekkere biertraktatie van Jens, een snack inclusief hartkleppenvet en nog een aantal goudgele vrienden werd een sportieve dag afgesloten door de BEW atleten. Volgende week staat de uitwedstrijd naar Steenwijkerwold op het programma. Jens van der Helm zal deze wedstrijd voor jullie verslaan.

Op naar volgende week!

Jeffrey Oosterhof

 

 

 

 

BEW 2 – vv Steenwijk 2

Zondag 12 september 2021

Sportpark de Lange Wanden, Vledder

We mogen, we willen en we kunnen weer; voetballen met je teamgenoten ofwel maten op zondagochtend. Althans zo dachten de meesten voor dit weekend, want er waren toch iets minder spelers om 09:15 aanwezig dan verwacht en helaas was dit ook bij ons derde elftal het geval. Grotendeels hetzelfde elftal als vorig jaar staat op papier, een enkele uitschrijving en met een paar afmeldingen, maar ook enkele verrassende afwezigen waren we toch genoodzaakt om hulp in te roepen. Joeri stond op papier om met het eerste elftal mee te gaan in de middag, maar werd met toestemming van de trainer bereid gevonden om ingevlogen te worden vanuit Vledderveen (Joeri dank hiervoor en het snelle aanwezig zijn).

Een beetje dikker, een beetje kaler, de shirtjes wat gekrompen en de kousen te strak was wat opviel bij het betreden van het hoofdveld (wat er overigens zeer goed bij lag deze ochtend). En voor deze ingrediënten was veel belangstelling, het nodige publiek zocht zijn plek en moet toch hier en daar gelachen hebben. Gelachen dat werd ook snel in de wedstrijd, want na 6 minuten voetballen lag de bal er aan de juiste kant in; Een prima aanval waarbij de bal bij Efraïm terecht kwam, deze kon hem klaar leggen voor Richard (Zwarts red.) welke hem heerlijk in de verre hoek achter de keeper van Steenwijk legde.

Een snelle 1-0 en toch was het wennen, voor zowel Steenwijk als BEW om weer een beetje wedstrijdgevoel te krijgen. Veel ballen die bij de aanname net te ver van de voeten springen, passes die net niet aankomen en soms helemaal niet. Wel was het BEW wat meer in de aanval was.

In de 28e minuut was dan daar ook het moment dat er een doelpunt uit één van de BEW-aanvallen kwam. Ruud werd de hoek ingestuurd en met een voorzet op maat kon Efraïm via de onderkant van de lat als een ervaren  kopper de bal binnen werken, 2-0. VV Steenwijk had wel een buitenspelmoment gezien (of een stuk of drie), echter de grensrechter van vv Steenwijk was afwachtend en niet duidelijk in zijn besluit wat geen overtuigende situatie opleverde, maar wel een goedgekeurd doelpunt.

Het thuispubliek werd vermaakt met doelpunten, een zonnetje en klagende Steenwijk-spelers. En het vermaak van het publiek werd groter toen een niet al te beste corner op een rommelige manier op de achterlijn terecht kwam waar de razendsnelle spits Hylke ineens opdook, deze kon de bal terugleggen op de inlopende Bram welke af kon werken op het Steenwijk-doel, 3-0 na 34 minuten! Opnieuw hadden vv Steenwijk spelers buitenspel geconstateerd, maar hier was zeker geen sprake van concludeerden zowel grens- als scheidsrechter ook. Steenwijk werd iets minder vriendelijk in de duels en BEW besloot om even geen risico’s te nemen, het stond tenslotte 3-0, geen reden voor rare acties en op naar de rust.

In de rust was het moment daar om twee verse krachten in te brengen, Pascal Pannenborg en Joeri Veldhuizen waren warm en mochten de plaatsen van Efraïm en Martijn innemen, met de afspraak dat de vervangen spelers halverwege de tweede helft er weer in mochten of ballen mochten zoeken. Efraïm mocht er in voor Martin en Martijn mocht ballen zoeken, zoals afgesproken. De tweede helft had van alles in petto; De nodige kansen maar geen doelpunten, buitenspel of ruimere shirts waarna besloten werd om de derde helft te laten starten.

Voordat het cholesterol weer op pijl werd gebracht ontstond er nog een bidon-enquete, ingezet door onze vaste grensrechter, waar uiteraard geen duidelijk besluit op werd genomen. Een eigen bidon voor de wedstrijd vullen is het advies voor diegene die nog op duidelijkheid wacht.

Onze sponsor zal na de afgelopen derde helft volgende week  weer net zo goed uitgedrukt op het shirt te zien zijn als deze week, in een thuiswedstrijd tegen Havelte 3. Laten we hopen dat er een speler van Havelte niet in de rol van Lewis Hamilton terecht komt, onder de bandjes van de tegenstander.

Tot volgende week en groet,

De aanvoerder van deze week

PS: De aanvoerder van volgende week zal het volgende verslag schrijven, voorkeur kandidaat is Jeffrey Oosterhof.

 

 

 

BEW 2 - Wacker 2 (10-11)

Zaterdag 9 november was een deel van ons tweede aanwezig ter inspiratie bij  de wedstrijd SC Heerenveen – Sparta. Veel meer dan gesprekken over een opvallende paniek-piet, gure wind, kouwe klauwen en een warme FeanPlaza met koude bieren leverde dit niet op. Hierna nog maar even het balgevoel testen bij de plaatselijke bowling, ook dit niveau was niet om over naar huis te schrijven en ook hier waren de koude bieren het genot en vermaak. Dan maar gauw naar bed en op tijd Wacker worden, wakker worden natuurlijk.

09:15 uur en bij sportcomplex de Lange Wanden is het druk, de klootschieters bereiden zich voor met een historische touringcar, het derde elftal bereid zich voor op hun reis naar Wapse en de mannen van het tweede zien dat hun tegenstander Wacker ook al vroeg wakker was.

Na wat sterke koffie en verhalen mogen we het veld op, hier zien we een tegenstander een iets andere warming up doen dan de meeste ploegen in de spreekwoordelijke ‘Kelderklasse’. Waar het kratje voor de waterflessen en de alcohollucht om enkele spelers heen nog wel Kelderklasse doet vermoeden lijkt de warming-up veelbelovend. Waarschijnlijk was dit nodig om BEW 2 ook Wacker, shit wakker te maken. Wacker 2 stond namelijk stijf onderaan in onze competitie, dat zou wel te doen zijn was de eerste gedachte.

Met Stefan schoongeveegd van stikstof terug op de bank, Efraïm en Martijn terug van een blessure en door een ATV dag Tim terug op het veld beloofde het een swingende ochtend te worden. Geen verrassingen in de opstelling, Jens speelde alweer zijn vierde wedstrijd bij het tweede onder de lat waardoor het potige spitsenduo Hylke en Pascal opnieuw in de punt mocht aantreden. Dit spitsenduo mist dan misschien wel wat snelheid en diepgang, binnen een minuut was het al raak! Pascal stak de bal tussen de verdediging door en Hylke kon in koele bloede (dat kan door de BEW 2 warming-up nog niet warm geweest zijn) afronden onder-kantje-lat, 1-0. Goed voetbal van BEW volgde, Wacker was iets minder wakker en het leek zelfs een beetje te gaan swingen, de 2-0 van Hylke bleef dan ook niet lang uit.

Daar waar een bank met vier wisselspelers een luxe lijkt, is dit soms eerder noodzaak dan luxe. Tussen de 9e  en 11e  minuut moesten helaas 3 spelers van BEW vanwege blessureleed het veld verlaten. Paul die zijn haar beter in elkaar had steken dan zijn hamstring, Gerrit waarvan zijn kuit zich meer uitsprak dan Gerrit zelf en Martijn die helaas zijn knie en niet zijn fysio gelijkt moest geven verlieten het veld en werden vervangen door Efraïm, Stefan Stikstof en onze tank Michel. Dit betekende dat onze voor-/nazitter als enige verse kracht over bleef op de bank, het zal toch niet?

BEW bleef frivool voetballen en gaf Wacker meermaals het nakijken. Nog voor het halve uur verstreken was gaf Erwin een mooie steekpass tussen de verdediging door en zelf kon ik door een ietwat afgeknepen linkerarm (de reden dat ik dit verslag mag schrijven) nog een tandje versnellen om tussen de laatste verdediger en de eerste keeper te komen, hierna snel voorbij deze keeper schuiven en de 3-0 was een feit gezien er niet nog een tweede keeper was. Niet veel later een vrije trap voor BEW op zo’n 20 meter afstand van het Wacker-doel, Tim ging achter de bal staan, de keeper van Wacker koos voor een muur, om hier vervolgens uit de wind achter te gaan staan waardoor Tim de bal uiterst rechts in de hoek kon plaatsen, 4-0 en het is nog geen rust! Voor rust wordt ook nog Efraïm doorgestuurd en deze komt één op één met de stand-in keeper van Wacker en laat deze met een perfect geplaatst schot de keeper volkomen kansloos, althans daar houden ze het bij Wacker op denk ik.

Met een 5-0 ruststand de kleedkamer in, koppie thee en vol goede moed de tweede helft in. Hierin bleek nog het een en ander naar voren te komen; Wacker was wel wakker, wij werden wat slordiger en vermoeider, kregen nog wel wat kansen maar deze vielen er ondanks dat het er leuk uit zag net niet in. Tot de bal over links doorkwam bij Efraïm en er nog wat tijd en ruimte was voor een speler om vanaf rechtsback positie door te stomen met een afgeknepen linkeram, flink aangemoedigd door de bank en zijkant kwam deze speler aan in de zestien om de bal binnen te werken. Op dat moment wordt de bal precies op tijd voorgezet en de doorgestoomde speler was ook nog eens precies op tijd, om mee te juichen met doelpuntenmaker Hylke die de bal voor zijn neus binnen werkte (6-0). Verder valt nog te vermelden dat de voor-/nazitter Remko in het veld kwam voor Pascal om ook nog de nodige aanvallen en zijn nodige kansjes mee te pakken, of zoals ze bij het turnen zeggen, voor de afsprong een 8 en voor de landing een… 

De kantine bracht warmte, opnieuw koude bieren, verhalen over ‘Hoe wordt Stefan Stikstof vader’ en wat heeft Lijanne moeten doorstaan. Verder bleek de te gebruiken beker voor de pot te klein te zijn voor onze gezellige zondagen. Een grotere beker zit er met bowlen waarschijnlijk niet in, Heerenveen zal hem ten eerste niet gaan behalen en dan ten tweede niet afstaan, dus moeten we zelf maar eens kijken hoe we dit gaan realiseren. Op tijd wacker zijn en het plezier en voetbal houden zoals de eerste 45 minuten van zondag 10 november helpen altijd.

Havelte 3 – vv BEW 2 (27-10)

 

Na een avondje halve liters Grolsch achterover gooien werd ik verrassend fit wakker, of dit nu kwam door het uurtje extra of door de motivatie wist ik niet maar ik werd wakker als een gelukkig man.

 

Met de wedstrijd van vorig jaar nog in gedachte was er geen gebrek aan motivatie, het zal ons niet weer over komen dat we in de laatste minuut verliezen door een verzonnen penalty door de scheids. Tot mijn vreugde was er een plekje op het middenveld vrij gekomen omdat Tok met het eerste mee ging, daarna kreeg ik ook nog een bandje met “spielführer” toe geworpen door Chicken.

 

Na een veel te lange warming up begon de wedstrijd gelijk goed, na een aanval schoot Tjoekel vlak langs de goede kant van de paal en de keeper was verslagen, 0-1. 10 minuten later viel de 2de goal ook al door een bal van Tjoekel, 0-2. De combinaties liepen goed en de spitsen werden vaak bereikt. Ook Havelte had er af en toe een leuke aanval tussen zitten, zo scoorden ze ook de 1-2. Door steekballen en diepteballen kwamen ze nog een paar keer gevaarlijk door maar onze laatste man Idsi met onze voorstopper Koppuhs wist nog veel weg te werken.

 

De dominante stijl konden we redelijk volhouden, na een aanval werd er door Marv een voorzet gegeven bij de 2de paal kon Tjoekel de bal terugkoppen en Passie kon vanaf 1 meter de bal binnen koppen 1-3. Verdedigend was Havelte niet heel scherp, daar was ik erg blij mee maar dit was ook onze verdedigers opgevallen en deze begonnen tot mijn spijt medeleven te tonen. De zwijger kopte een voorzet strak in onze eigen kruising welke onze Lange slungel kansloos liet om er nog iets aan te doen, 2-3.

 

Na een pauze waar we onze voorsprong en speelstijl nog even lieten beschrijven door Ko, Opa en Chicken, kwamen onze Soul en Kuipertje binnen de lijnen voor Marv en de Tank.

 

De 2de helft begonnen we minder doordat Havelte continu een man naar voren schoof, dat betkende flink wat extra meters voor het middenveld. Idsi wist niet meer waar hij het moest zoeken met al die opkomende tegenstanders dus hebben wij een spits terug getrokken op het moment dat Havelte de bal had. Met een oneindig loopvermogen kon Soul wel 2 of 3 plekken tegelijk belopen en daarmee ook 3 tegenstanders achter elkaar passeren. Tot veel goals leidde dit niet maar het was een genot om naar te mogen kijken.

 

Bij een van de aanvallen draaide Passie zich mooi vrij en toen iedereen plots bij hem weg liep werd de bal rustig in een hoekje gelegd, 2-4. Toen ook hij zich schuldig begon te voelen tikte hij met een corner even later de bal in eigen doel, 3-4.

 

Toen Havelte er weer wat in begon te geloven dacht Passie toch maar een goal erbij te prikken want de 3 punten moeten natuurlijk wel mee naar Vledder.

 

Met deze wedstrijd kunnen we weer 7 dagen met een goed gevoel naar de volgende wedstrijd toeleven.

 

Moraal van het verhaal, toch maar eens vaker aan de Grolsch beugels…

 

Groeten,

De spielführer

IJhorst 2 - BEW 2 13-10-2019

Zondagochtend half negen, de ogen gaan open en eerst maar eens kijken of het voetbal wel door
kan gaan met al die regen het hele weekend. Hmm, nog geen appje. Snel uit bed en een bakkie
koffie. Lekker weer een balletje trappen zo. Onderweg naar de voetbal Jasper inhalen. Die heeft
waarschijnlijk niet geslapen en wel veel gezopen. Dan snap je meteen weer waarom je altijd ruim
om fietsers heen moet rijden. Top dat hij er is! Gelukkig moeten we naar IJhorst dus kan Jasper nog
een half uurtje slapen onderweg.


Bij aankomst nog maar een bakkie, voor de liefhebber een peukie en snel de kleren aan. De
tactische bespreking doornemen, puntjes op de i noemen ze dat. De staf en selectie hadden de
koppies dezelfde kant op, vooral richting het eigen doel. Je zou zeggen dat dit niet mis kon gaan.
Een ruime selectie, sterke bank en de beste 11 in het veld. Toch ergens, waarschijnlijk tijdens de
warming up, kwam het “Jasper” niveau naar boven of zoiets. Pudding in de benen, een slappe hap
en “ik kon er wel elf wisselen”, waren enkele van de uitspraken die gekscherend werden
uitgewisseld door de staf op de bank. In het veld was het wat tam. Of het leek zo, we hadden
natuurlijk ook een hele goede tegenstander. Moet gezegd worden dat ze dan ook een paar prima
doelpunten wisten te maken. En 1 niet zo`n mooie. Maar daar wist vlagger Zijlstra een stokje voor
te steken. Een eeuwenoud cliche, een goede vlagger pakt 9 punten per seizoen! Bedankt Rene! De
eerste helft bracht ook nog een tactische wissel, Martijn werd gewisseld voor Pascal. En om het nog
maar iets te laten lijken, werd er een blessure gefaked. Misschien dat een kopje thee wat extra
kracht geeft voor de tweede helft.


Nog 2 wissels voor de tweede helft, even wat verse kracht. Paul werd vervangen door Ruud en
Martin werd vervangen door Raymond. Tactisch plan werd omgegooid en in een nieuwe 4-4-2
formatie werd IJhorst vast gezet. Begin tweede helft gaf een paar kansen en uiteindelijk leverde het
een penalty op. Deze werd onberispelijk door Hylke binnen geschoten. Het opportunisme was
helaas van korte duur. Ondanks dat de eerste van BEW een mooie was, kwam de mooiste van deze
middag op naam van Bram. Hij promoveerde een matige voorzet van IJhorst tot een mooie goal.
Helaas is Bram vaker in de buurt van zijn eigen goal te vinden dan bij die van de tegenstander.
Helaas luide dit het einde in van het “haags kwartiertje” van BEW en kon IJhorst een aantal keer
aanleggen voor een paar mooie doelpunten. Een lobje, een droge knal en een keurig afstand schot in
de kruising zijn wel weer genoeg veren in de kontjes van de IJhorstenaren.


Gelukkige hadden we de derde helft nog. Alle aandacht ging uit naar de bijzondere verhalen van
Steef Stikstof. Ook werden de balletjes van IJhorst nog even gekeurd en bleven er een groot aantal
hangen om het 1ste smiddags nog even aan te moedigen! Bedankt mannen, we waren er weer een
zondag op uit! Tot gauw.