Verslagen archief

 

Trinitas JO08 - BEW JO08-1

Trinitas JO08 - BEW JO08-1

 

Op deze frisse vroege ochtend gaat het de eerste 5 min mooi gelijk op. Luuk vrij en scoort, 0-1. Uit een vrije trap van geert naar Luuk en 0-2. Pauze en lekker opwarmen met een peptalk. Gelijk na de pauze de tegenaanval van trinitas en is het 1-2. Het gaat weer gelijk op. Druk van trinitas en uit een vrije situatie 2-2. Nu bew in de aanval en een kans van Luuk in de handen van de keeper. Maar nu toch in tweede instantie 2-3, door Luuk. En dan is weer een mooie kans voor Luuk, maar naast. Kans trinitas en Thomas gepakt en dan nog kans op de paal en dan 1 net over. De druk is groot van trinitas. Blijft spannend. Eindsignaal 2-3 gewonnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

BEW JO8 - Havelte JO8

BEW JO8 - Havelte JO8

Havelte staat vrij snel voor 1-0. Daarna volgt met een mooi schot de 2-0 voor Havelte. Eerste pause van 10 minute. Na de pause is een goeie kans voor BEW. We gaan de rust in met 2-0. Na de rust weer een kans voor BEW, op de paal. Daarna volgt de 2-1 door Luuk. Ben maakt de 2-2. Tegen het einde nog wat spanning door veel spel van Havelte voor het doel van BEW maar het blijft 2-2. Het was een mooie wedstrijd.

 

 

 

 

 

 

 

BEW JO8 - Trinitas JO8

 BEW JO8 - Trinitas JO8

 

Eerste 5 min gaat het gelijk op. Dilano onder de lat en Ben reserve. Al een paar mooie kansen van Luuk, nog steeds 0-0 en de eerste 10 min zijn voorbij. Na de peptalk van Robert scoort Luuk 2 x snel achter elkaar. Ben voor Judith er ingekomen. Dilano stopt de bal maar daarna toch doelpunt 2-1. Het is warm, hemden onder de shirts uit, gretig word de ranja opgedronken.3e helft Judith is de keeper en Dilano reserve. Bijna kans voor Geert vanuit positie laatste man. Bijna 2-2 maar gelukkig naast. Trinitas voert de druk op. En dat is het 2-2, 2-3 en 2-4. Waren ook genoeg kansen bij BEW. 4e helft met Twan als reserve. Helaas een foutje achterin en 2-5. Mooie lange weg voor Luuk en 3-5. En dan kan het misschien nog en scoort Luuk nog 4-5. Einde wedstrijd.

Sent from my Windows 10 device

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BEW 2 – IJhorst 3 (12-04)

BEW 2 – IJhorst 3 (12-04)

Na een lange dag werken weer op weg naar huis, eten staat klaar, snel naar binnen werken en om 18:15 aanwezig zijn bij BEW. Op 1 minuut na gelukt maar dat wordt snel vergeven op zo’n tijdstip dus snel op weg naar IJhorst.

Om 18:50 kwamen we aan, snel omkleden en na 2 minuten warm lopen begint om 19:00 de wedstrijd. Het overwicht hadden we al snel en de kansen kwamen er ook achteraan maar die werden niet afgemaakt. Met de snelheid van Daan voorin en de trage verdediging was het vaak de diepte zoeken wat goed werkte. Na een zuiver doelpunt van Daan die onterecht af werd gekeurd door de scheids gingen we vrolijk door met aanvallen.

Na een half uurtje werd er een schot op doel niet goed verwerkt door de keeper en zijn verdedigers dus de bal lag op 1 meter van doel voor het intikken. Bij toeval stond Jappie daar niet ver van af en tikte de bal over de lijn, 0-1.

Na een korte break kwam de scheids ons weer halen voor een 2de helft.

Hierin waren we weer de betere, de tegenstander kreeg niet veel kansen maar een aantal voorzetten en schoten van afstand moesten we wel toestaan. Door het jonge elftal waar we mee op het veld stonden hadden we dusdanig veel loopvermogen dat de tegenstander steeds minder initiatief nam omdat deze kapot was.

Na een aanval en een voorzet vanaf de zijkant wist Lennard deze richting de kruising te rammen en de 0-2 was ook een feit.

Verder viel nog op dat de scheidsrechter adem te kort had, vaak had hij bij een overtreding de fluit in de mond maar kon hij de lucht niet vinden om er ook daadwerkelijk een geluid uit te krijgen. Gelukkig hadden we deze wedstrijd geen hulp nodig van de scheids en konden we deze tegen 12 man ook over de streep trekken.

Ik wil graag nog even alle jonge goden die mee hebben gespeeld bedanken, zonder jullie was de wedstrijd niet zo lekker verlopen!

Groeten,

De aanvoerder

 

 

 

 

BEW JO9-2 - d'Olde Veste JO9

BEW JO9-2 - d'Olde Veste JO9 (30-03)

Afgelopen zaterdag hebben de toppers van jo9-2 een inhaalwedstrijd tegen de jongens en meiden van d'Olde Veste gespeeld. 

Al snel kwamen we 0-1 achter, maar de jongens bleven elkaar goed helpen. Bij 0-3 achterstand wist Luuk de afstand wat kleiner te maken door er 1-3 van te maken. 

Ondanks de vele tegendoelpunten die nog volgden, bleven we positief en probeerden we steeds weer goed samen te werken. Judith en Nolan hebben als keepers nog een paar moeilijke ballen weten tegen te houden!  We bleven goed proberen de ballen af te pakken. Ook bleven we goed naar elkaar overspelen. Daardoor wist Luuk er uiteindelijk nog 2-7 en 3-9 van te maken. Volgende week zaterdag gaan we naar Steenwijk. 

 

 

 

 

BEW JO11-1 - Trinitas JO11 (10-03)

BEW JO11-1 - Trinitas JO11 (10-03)

Vandaag was het de eerste wedstrijd van het seizoen. het was een spannende wedstrijd. we hebben 4-3 gewonnen. gr. Michiel

 

Michiel Zijlstra

 

 

 

BEW 2 - Oldeholtpade 3 (3-12)

BEW 2 - Oldeholtpade 3 (3-12)

BEW2 zat eens te denken,
Wat ze Oldeholtpade eens zouden schenken.

Het werden 6 doelpunten,
En daarbij ook de wedstrijdpunten.

De doelpunten werden makkelijk gegeven,
Want tijdens het verdedigen was BEW2 aan het zweven.

Na de rust ging BEW2 goed voetballen,
De verdediging van Oldeholtpade3 werd vaak aangevallen.

Vele schoten en een kopbal op de lat van René,
Het zat BEW2 niet mee.

Echter werd het goede spel van BEW2 wel beloond,
Doordat Jelle van Pijkeren een voorzet met een doelpunt had bekroond.

De eindstand was dan wel 1-6,
Maar in de tweede helft gaf BEW2 Oldeholtpade3 voetballes.

De volgende wedstrijd zal vervolgd worden met een beter resultaat,
Omdat iedereen hiervoor strijden gaat!

De aanvoerder  

 

 

 

BEW 2 – Heerenveen 5 (19-11)

BEW 2 – Heerenveen 5 (19-11)

Een heerlijk dagje “What the f*ck” voetbal…

Na de vorige avond ouderwets doorgezakt te hebben terwijl ik dat niet meer gewend was mochten we weer de wei bestieren om een balletje te trappen. Persoonlijk had ik moeite om de meters te maken en had ik besloten dat de tegenstander er simpel weg niet voorbij mocht, als dat lukte was ik een gelukkig man.

Na de aftrap zocht ik, gezien ik rechts back stond, een mannetje op maar voordat ik bij hem stond werd ik gestoord in mijn missie en moest de tegenstander opnieuw een aftrap nemen. Gezien iedereen Jelle en Remko feliciteerde nam ik aan dat we binnen een paar seconden op voorsprong zijn gekomen, 1-0.

Na de 2de aftrap werden de eerste meters gemaakt en de verdediging stond goed, ze kwamen er niet door heen. Als ze in de hoek uitkwamen had Mark alle hoge ballen klemvast en konden we weer vrolijk opbouwen. De grens van Heerenveen verdient nog een plekje in het verslag, zo actief waren er weinig, ook niet in het veld.

Gelukkig bleef iedereen lekker voetballen en na een flink aantal keer een “buitenspel” gehad te hebben wist Jelle van Pijkeren door te breken en de 2-0 te maken.

Alsof ik het nog niet lastig genoeg had begon de tegenstander telkens te praten, daar had ik geen puf voor dus heb het maar een paar keer afgekapt. Hij wist zelfs tegen z’n stille jongen als mij een discussie te beginnen waar geen einde aan kwam. Reageren deed ik niet maar dat maakte hem niet veel uit, gezien hij niet kon voetballen dacht hij daar de wedstrijd mee te kunnen winnen.

Na een korte pauze maakte Jelle Brand van achter een rush om vervolgens de bal langs de keeper te knallen, 3-0. Dit was een opluchting gezien ik gehoopt had dat de discussies een keer op zouden houden maar dat bleek tevergeefs.

Een van de weinige keren dat Heerenveen bij ons in de 16 kwam kon iemand alleen op de goal aflopen maar dat vond Rene niet zo’n goed plan. Met een tactisch tikje lag de tegenstander op de grond en tegelijk mocht te bal op de 11 meter komen te liggen. Deze werd professioneel in de kruising geschoten dus het werd plots weer wat spannend, 3-1.

De tegenstander werd ook weer actiever en mijn man begon nog meer te zeuren, ik begon ook langzaam wakker te worden en heb hem even aangegeven dat hij maar andere mensen moest gaan lastig vallen. Helaas bleek dat lastig voor hem te zijn gezien ik continu in z’n broekzak zat.

Even later werd er een onhaalbare diepe bal gegeven door Heerenveen, ik laat hem rustig achter lopen maar loop wel door om de bal nog te kunnen pakken om aan de keeper te geven. De praatjesmaker stormde achter mij aan en tegen de tijd dat de bal rustig over de achterlijn rolde vloog ik al tollend achteraan. Met mijn handen naar de hemel geheven galmde het “What the f*ck” het veld over. Het was wel duidelijk wat mij was overkomen maar zo ongelofelijk knetter hard zinloos was ik nog nooit onderuit gehaald.

Gezien de wereld nog erger draaide dan bij het uit bed stappen en ik nog nadacht door welke terroristische groep deze aanslag opgeëist zou worden bleef ik nog even liggen. De aanslag pleger kwam na een minuut nog even langs om aan te geven dat ik voorzichtiger moest zijn want ik had hem in een eerder duel geraakt, gelukkig hij mij niet…

Gelukkig bleef de wereld weer op z’n plek en konden we weer verder, na nog een aantal aanvallen kreeg Remko een hoge bal welke hij controleerde in de buik en voordat de bal de grond raakte vloog hij in de hoek. Een keurige goal, 4-1!

Henk stond al een tijdje in het veld, lekker te ballen met zijn pupillen en na een mooie schijnbeweging kwam hij op de 16 uit en loste hij een mooi schot. Tactisch hoogstaand, stuitertje en de verlossing was compleet, 5-1.

Even later had Mark weer een bal opgepakt welke de tegenstander had verspeelt en mijn man had inmiddels zijn oog laten vallen op Mark. Hij ging voor hem staan en deed zijn paringsdans, Mark keek hem afwijzend aan en liep de andere kant op. Maar net als ik niet van hem afkwam, liep hij al dansend achter Mark aan waarop Rene het geduld verloor. Na een kleine woordenwisseling kwam ook Rene erachter dat er niet heel veel intelligentie in zat, hij had op internet gekeken en “dit mocht”. Tja, een paringsdans voor de keeper zal niet in de spel regels staan maar Pieter wist het niet 100 % zeker dus  hij floot maar af.

In de kleedkamer stond een blad bier te wachten maar die ben ik maar ontvlucht, in de kantine hebben we nog een paar uurtjes lekker kunnen nazitten om deze idiote wedstrijd een plekje te kunnen geven. Maar als ik er aan terug denk, is de eerste gedachte “What the f*ck!”.

 

 

 

 

 

 

 

 

BEW JO11-2 - Trinitas JO11/1 (4-11)

BEW JO11-2 - Trinitas JO11/1 (4-11)

We hebben verloren met 3-1. We moesten tegen trinitas.

Ze stonden 2 de. Ik zelf vond deze wedstrijd wel de leukste wedstrijd Groetjes maarten


Maarten Blum

 

 

 

Jubbega JO11-4 - BEW JO11-2 (28-10)

Jubbega JO11-4 - BEW JO11-2 (28-10)

Melwin scoort in de 5e min. Mooie voorzet van Maarten waarna Bram soort 0-2. Jubbenga doet een aanval, BEW komt snel terug en Melwin scoort 0-3 . Kort daarop BEW weer aan de bal Bram scoort 0-4. Dit allemaal in de eerste 10 minuten.Jubbenga heeft in de 14e minuut een corner die niet benut wordt, BEW komt snel terug en Silke scoort 0-5 Kort erna nogmaals Silke 0-6. Silke krijgt nog een kans , deze wordt net op de doellijn gehouden door de keeper. 20e minuut Melwin scoort 0-7, Bew houdt de druk er op Bram schiet net naast. 24e minuut eerste redding van Thomas,BEW in de aanval voorzet Melwin en Bram scoort 0-8 . Melwin deed in de 25e minuut nog een schot op het doel, deze wordt gered door de keeper, ruststand 0-8 voor BEW.

2e Helft

26e minuut, rommelige aanval maar Melwin scoort 0-9.Mooie aanval van Maarten en Bram , helaas net naast geschoten. Een keurige aanval in de 6e minuut 0-10 doelpunt door Melwin na een voorzet van Bram. Na een ingooi een mooie kans voor BEW Melwin schiet over. Aanval BEW diverse kansen voor BEW zonder doelpunten. In de 11e minuut wordt er gescoord door Silke 0-11. 13e minuut schot op doel door Imre , deze wordt tegen gehouden door de keeper. Jubbenga valt aan BEW komt terug en scoort in de 41e minuut door Bram 0-12. Maarten schiet voor het doelvan Jubbenga, door een eigen doelpunt wordt het 0-13 in de 19e minuut. Door een mooie voorzet van Silke scoort Bram 0-14. Dit is de eindstand, de scheidsrechter fluit af na 20 minuten, .

 

 

 

Zandhuizen 2 - BEW 2 (22-10)

Zandhuizen 2 - BEW 2 (22-10)

De wedstrijd waarin alles tegen zat

Op zondagochtend 22 oktober moesten wij een bekerduel in en tegen Zandhuizen inhalen, waarbij de winnaar door zou gaan in de beker. Helaas verliep deze wedstrijd niet zoals wij hadden gehoopt en dit resulteerde in een geflatteerde 4-0 nederlaag.

 

De twee Friezen in de selectie, Michel en ondergetekende, hadden al aangegeven rechtstreeks naar Zandhuizen te rijden. Onderweg hiernaartoe kreeg ik de eerste tegenslag al te verwerken: na de afrit bij Wolvega word ik ingehaald door mede-Fries Michel in zijn Volkswagen en waar ik nog de navigatie nodig had, haalde Michel mij met een dusdanige snelheid in dat ik het vermoeden kreeg dat hij wel bekend was in deze omgeving, dus navigatie uit en in de achtervolging. Na een voorspoedige achtervolging van ongeveer 10 minuten bleek echter dat Michel nog eerst langs zijn schoonouders in Noordwolde moest.. dus de navigatie werd maar weer aangezet en 10 minuten later arriveerde ik, dit keer met Michel in mijn kielzog, bij de velden van Zandhuizen.

 

Dan de wedstrijd. We begonnen in een 4-4-2 opstelling waarbij Mark op doel stond, de verdedigende linie bestond uit Michel, Bram, René en Peter, op het middenveld stonden Matthijs, Stefan, Richard en Jasper en de doelpunten moesten verzorgd worden door Remko en Jelle van P. Het werd al vrij snel duidelijk dat het een zware wedstrijd zou worden; ten eerste vanwege het drassige veld, maar goed, daar hebben beide teams last van en ten tweede, Zandhuizen heeft een degelijke ploeg waarbij het gevaar moet komen van twee dynamische centrale middenvelders en een snelle spits. Na een zeer slordig begin van BEW krijgen we helaas net een doelpunt tegen op het moment dat wij iets beter in het spel komen; de spits krijgt een steekbal aan de rechterkant van het strafschopgebied en schiet hem strak in de verre hoek. Hierna gaat het spel op en neer, waarbij Zandhuizen iets makkelijker voetbalt, maar beide teams creëren geen grote kansen meer tot aan de rust.

 

In de rust worden er wissels doorgevoerd: Ronald komt erin voor René en komt op de laatste man te spelen en Jeroen komt erin voor Remko. Naast deze wissels wordt er ook een nieuw tactisch meesterplan gemaakt; we schakelen over naar 4-3-3 waarbij Jappie en Bram in de mandekking komen tegenover de twee centrale middenvelders. Jelle B., die al na een kwartier is ingevallen na een blessure van Peter, komt in de mandekking tegenover de spits. Daarnaast gaan we nu druk zetten op hun verdediging zodat het middenveld niet ingespeeld kan worden. Het vertrouwen in dit plan is zo groot dat de spelers zich al zorgen maken over hun vrije weekend die ze moeten opgeven voor de volgende ronde van de beker. Maar Führer Gijs zou geen Führer zijn geweest als hij hier geen oplossing voor had: ‘Als jullie zorgen dat we winnen, zorg ik wel dat we op papier verliezen.’

 

Deze omzetting resulteert in een goed eerste kwartier van BEW waarbij we ook enkele kansen krijgen. Bij één van de kansen gaat het echter fout voor Jeroen, bij een uiterste poging de bal te raken overstrekt hij zich raakt geblesseerd aan zijn hamstring. Omdat René eruit moest vanwege een familiedag en Remko vanwege last aan de knie hadden we helaas geen fitte spelers meer langs de kant, dus moest Peter er weer in. Zoals eerder genoemd was Peter in de eerste helft al geblesseerd geraakt aan zijn kuit, is het bewonderingswaardig dat hij het toch nog wil proberen, maar we kunnen natuurlijk niet verwachten hij nu 30 minuten vol gas druk gaat zetten. Hierdoor raken wij de grip ook wat kwijt en komt Zandhuizen toch af en toe aan voetballen toe. Wanneer Bram in een duel om de bal ook nog geblesseerd eraf moet met een knieblessure en wij met 10, eigenlijk dus 9,5, man verder moeten is de wedstrijd gelopen. Zandhuizen scoort uiteindelijk nog drie keer, maar dat deed er eigenlijk al niet meer toe. Al met al een verdiende overwinning voor Zandhuizen, maar het had nog best spannend kunnen worden als we met 11 man door hadden kunnen spelen.

 

Zoals genoemd raken er in deze wedstrijd maar liefst vier spelers geblesseerd. Het is te hopen dat de blessures niet ernstig zijn, aangezien volgende week de derby tegen Old Forward op het programma staat. Buiten dat is het helaas sowieso al een hele toer om zondags drie teams te kunnen laten spelen,  dus laten we hopen dat de blessuregolf die de seniorenteams van BEW op het moment teistert snel over is.

 

Der Kapitän

 

 

 

 

BEW 2 tegen Ijhorst 3 (15-10)

Bew 2 tegen Ijhorst 3

Zondag morgen 15 oktober werd begonnen met een samenzwering om de aanvoerder niet te laten voetballen. Bew 2 had Sander Kuiper gevraagd om tas nummer 8 mee te nemen. Beginnen met het beste elftal had volgens velen de prioriteit.

Na een goede warming up op lijn vloot Arend Hoekstra voor het begin signaal. De eerste tien minuten was het lastig voetballen voor Bew. Ijhorst was iets sterker zonder echt kansen te creëren. Het eerste wapenfeit van Bew was via Martijn Eenhoorn 2x en 2x remko met het hoofd. Hierna kwam ook ijhorst met mogelijkheden. Na een half uur schoten volgens mij Bram van Koppen en Patrick Prent. Net voor het laatste rustsignaal kreeg de toch nog opgestelde aanvoerder een niet te missen kans. Maar je raad het al MIS .!! Hadden de jongens toch gelijk de tas te verdoezelen. Jammer dat het op het laatste moment niet goed uit pakte. Direct na de grote kans kreeg IJhorst 2x de kans om op voorsprong te komen. Toch de rust in met nul nul.

In de rust werd Remko voor Jeroen gewisseld. Bew begon sterk aan de tweede helft waarin het ontbrak aan de eindpass. Na tien minuten spelen was het IJhorst dat 2x met een afstandsschot een doelpunt maakte. Dit was een zware tegenvallen voor Bew. Maar het team greep een corner van Jeroen aan om de aansluitingstreffer te maken. Het was bram in de rebound die de bal in het doel poeierde. Er was weer geloof in een goed resultaat. Niet veel later was het Jeroen Blum die hard hoog in de hoek wilde scoren. Het mislukte maar een speler ging hard door op Jeroen waardoor Arend een penalty moest geven. De overigens jarige Patrick Prent moet je zo’n kans niet geven. 2 tegen 2. Dit tot grote trots van de inmiddels gewisselde aanvoerder (toeval of niet?).
Het was bew die vanaf dit moment het meeste aanspraak mocht maken op de winst. Dit resulteerde in een doelpunt van weer Patrick Prent. Uit een ingooi van Jeroen speelde Patrick zichzelf goed vrij en schoot in de verre hoek. Bew was net voor tijd op weg naar de winst, echter gooide IJhorst roet in het eten. Moet wel gezegd worden dat ze aardig werden geholpen daar Bew. 3 tegen 3 was de uitslag. Misschien goed om te melden dat het optreden van de scheidsrechter uitmuntend was. Op naar volgende week met een inzet als vandaag moeten we spelen voor de winst.!!

Groet de aanvoerder.

 

 

 

 

 

B.E.W. 2 – Olyphia 2 Beker Wedstrijd

B.E.W. 2 – Olyphia 2 Beker Wedstrijd

Zondag, 17 September 2017

De wedstrijd begon om 10 uur met scheidsrechter Pieter Pals. 

We begonnen de eerste 10 minuten goed, maar toen kwam de 1-0 achterstand. We lieten ons natuurlijk niet kennen en gingen er weer hard tegen aan. Maar niet veel later kwam de 2-0 nog een tegenvaller het duurde niet heel lang of het werd  3-0…. En de 4-0 kwamen ook nog….. tijd voor pause na deze teleurstellende eerste helft. De eerste helft hebben zij gewonnen maar gelukkig is er nog een tweede!

De tweede helft is aangebroken we gingen er weer 100% tegen aan met zijn allen, het ging hard tegen hard maar toch scoorde Olyphia weer een goal, het is nu 5-0. Maar toen kregen we een kleine comeback Jelle Van Pijkeren scoorde de 5-1 na een prachtige actie van Jeroen Blum. Maar het mocht niet baten de tegenstander was gewoon beter ze scoorde de 6-1 en de wedstrijd was afgelopen… tijd voor een biertje in de derde helft en die wonnen we wel.    

 

 

 

Verslag BEW 2 - Oosterstreek 2

Verslag BEW 2 - Oosterstreek 2

WP 20170903 20 31 53 Pro

WP 20170903 20 32 11 Pro

 

 

 

FC Meppel JO-11-6 - BEW JO-11-2G (18-3)

FC Meppel JO-11-6 - BEW JO-11-2G (18-3)

Het was heel spannend. Zij stonden 2e en wij 1e. De eerste helft scoorden we 3x en hadden we nog veel meer kansen.Ook Meppel kwam een paar keer gevaarlijk door maar miste ook vaak. De 2e helft was heel spannend.Meppel kwam terug tot 3-2. Gelukkig scoorden wij nog 2x zodat het 2-5 werd.Ik had nog een mooi afstandsschot maar de keeper haalde hem er goed uit.

 

 

 

BEW JO9-1 - Staphorst JO9-3 (25-3)

BEW JO9-1  -  Staphorst JO9-3 (25-3)

Een wedstrijd tegen de koploper. Dus het zou geen makkelijke partij worden. Dit werd ook duidelijk na de 3-de minuut. De tegenstander schoot raak. Vervolgens 1 minuut later weer, 0-2. Het werd een beetje eenrichtingsverkeer. In de negende minuut kwam de 0-3. BEW probeerde het wel en kwam zo nu en dan tot een schotpoging. Maar wat ze niet lukte, lukte Staphorst wel. In de 15-de, 18-de en 19-de minuut kwam de stand op 0-6 te staan. Toen floot de scheidsrechter voor de rust.

 

Na een goede peptalk in de pauze werd er in de tweede helft eindelijk gescoord door BEW. Bram Vreeburg maakte dit doelpunt. Echter nauwelijks een minuut later werd het 1-7. Maar BEW kwam beter in de wedstrijd. Dit werd beloond door een klutsgoal. Maarten schopte de bal tegen een tegenstander en zo rolde hij in de goal. Dit gebeurde in de 35-ste minuut. En nauwelijks een minuut later maakte Bram Vreeburg er weer een, 3-7. Dit was nog niet de eindstand. Helaas kopte Bram Dubbelman een hoekschop in eigen goal. Zodoende werd het 3-8. Maar ze hebben zeker in de tweede helft goed gestreden. Op naar de volgende wedstrijd.

 

Jannie en Melwin van Dijk

 

 

 

Old-Forward 2 – B.E.W. 2 (12-03)

Old-Forward 2 – B.E.W. 2 (12-03)

Afgelopen zondag mochten we weer voetballen. Dit keer tegen onze gereformeerde buren, Old Forward. De thuiswedstrijd hadden we gewonnen met 2-1. Aangekomen in Willuminasoord kwam Gijsie erachter dat onze vriendelijke schapenboer nog afwezig was. Iedereen dacht dat hij nog bij zijn vrouwtje in bed lag, maar na één telefoontje werd het al gauw duidelijk dat hij al onderweg was. Zoals elke boer had hij er al een halve dag opzitten en al van alles gedaan op de boerderij. Koeien melken, voeren, kuilen, uitmesten en insemineren.  Oké nu de wedstrijd.

 

De eerste helft begonnen we met Marcel, Floris en Martijn op de bank. De wedstrijd was de eerste 20 minuten aardig gelijkwaardig en echte kansen werden er niet gecreëerd. B.E.W kwam wel op voorsprong door een afstandschot van onze laatste man Jeroen, die achterin de bal kreeg en over de middellijn dribbelde en van zo’n veertig meter de keeper verraste. 0-1.  Deze stand bleef nog een tijd zo. Kansen kregen beide teams nog steeds niet. Maar eigenlijk vanuit het niets werd er vanuit een verdekt schot toch nog gescoord door de gasten. 1-1. Dit gebeurde ongeveer in de 35e minuut. In de  laatste tien minuten hadden we nog een penalty moeten krijgen, Joris slalomde met de bal het 16 meter gebied in en kreeg hierbij een beuk van de laatste man. Waardoor Joris ten val kwam en hem een kans tot schieten werd ontnomen. De scheidsrechter zag dit meer als een schouderduw en dus geen strafschop. Dus gingen we met 1-1 de rust in.

 

De tweede helft werden Martijn en Floris gewisseld voor Paul en Peter. De gasten begonnen de tweede helft met een vier mans middenveld en twee spitsen. Hier hadden wij het eerste kwartier wat moeite mee. Echte kansen kregen ze trouwens niet. Uiteindelijk kon je merken dat het tweede (zoals elke wedstrijd) van B.E.W. over een prima conditie beschikt, want het laatste halfuur  kwam Old Forward niet meer in het spel voor. We hadden ze helemaal kapot gespeeld. Grote kansen kwamen nu dan ook, maar helaas werden deze niet benut. Of toch nog wel…….. Hands in de zestien, dat is toch een penalty? Nee zei de scheids, de speler had zijn hand langs/naast zijn lichaam(zo legde hij uit). Dus weer geen penalty.

 

De bal kwam uit een voorzet die 30 meter onderweg was, dus hoe kun je dat nou uitleggen? Volgens mij had hij een groen/witte bril op. Als de wedstrijd nog vijf minuutjes langer had geduurd hadden we zeker de winnende treffer gescoord. Maar dit wist onze scheids natuurlijk ook en floot daarom maar gauw af. Eindstand 1-1. We staan nu 5e en volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen Kuinre.

 

 

 

Kabouters 1ste wedstrijd (11-03)

Kabouters 1ste wedstrijd (11-03)

Na een lange winterse voorbereiding is de voorjaarscompetitie eindelijk begonnen voor onze mini’s. De spanning van de spelers en de leiding was om te snijden. De hele afgelopen week konden ze niet slapen en eindelijk was het zover. Afgelopen zaterdag om 9 uur vertrokken ze in de spelersbus van Brinkzicht naar Steenwijkerwold. Zwaar afgetraind, maar wel moe van de weinige nachtrust begonnen ze aan de wedstrijd.

 

Het spel ging heen en weer en opgejaagd door de onze fanatieke supporters, ook wel Blue White Army genoemd, speelden onze kleinsten de sterren van de hemel. Nolan wist in zijn debuut als keeper meteen zijn talenten te laten zien door het doel lang schoon te houden, echter  1 klein misverstand tussen de veldspelers en de keeper resulteerde in een achterstand van 1-0.

 

Meteen zag de leiding de enorme veerkracht van hun team want ze lieten zich niet uit het veld slaan. Nick en Twan bleven geroutineerd ver van hun eigen doel spelen. Dilano verdeelde het spel als een orkestmeester zodat de onze voorhoede Geert en Judith de ene aanvalsgolf na de andere op Steenwijkerwoldse doel afvuurden. Het kon ook niet uitblijven, Judith maakte op miraculeuze wijze haar eerste BEW doelpunt en daarmee haalden we een punt binnen en behielden onze leidsters Tamara en Saskia hun ongelsagen status.

 

De volgende wedstrijd zal het team aangevuld worden met Luuk, Nowelle en Ben, wat een fantastische toekomst heeft BEW.

kabouters

 

 

 

BEW – Diever/Wapse (19-2)

BEW – Diever/Wapse (19-2)

Zondag 19 februari, de eerste wedstrijd na de winterstop. Uit zijn we weg gecounterd door een effectief Diever/Wapse. We waren dus gewaarschuwd.

 

Het centrale duo was afwezig, daarom namen Jeroen en Harmen de honneurs centraal achterin waar. Daarnaast was verloren zoon Thomas Schwarzenegger weer terug. BEW begon sterker aan de wedstrijd, maar tot hele grote kansen leidde dit niet direct. Na ongeveer 20 minuten spelen onderschepte Harmen Een pass op het middenveld. Voor hem was veel ruimte en hij kon tot 25 meter ongestoord doorlopen. Daarna haalde hij verwoestend uit en met een beetje hulp van het veld en de keeper hobbelde de bal tegen de touwen aan. 1-0.

 

Diever/Wapse probeerde wat terug te doen en was vooral met de corners erg gevaarlijk. Zowel Jeroen als Mathijs moesten een keer redding brengen op de doellijn. Toch was het BEW die zich hier uiteindelijk onderuit voetbalde en prachtig scoorde. Martin was degene die het laatste zetje gaf.

 

Vlak voor rust was Sander de held. Rene Leerling van Diever/Wapse draaide handig bij zijn bewaker weg en schoot verwoestend in de kruising. Hij rekende al op een doelpunt, maar had niet op de katachtige reflexen van Sander gerekend. Met een uiterste krachtsinspanning wist hij de bal over te tikken.

 

Na de rust 2 debutanten in het veld. Thom Venema (was vlak voor rust ingebracht) en Teun Nauta  mochten met de grote mannen meedoen. Onder de indruk waren ze niet, want beiden speelden een goede pot. Stefan was er in de rust ingekomen. Hij wilde graag het ongelijk van de trainer zien en na een mooie rush verschalkte hij de keeper. 3-0

 

Een vrije bal van Diever/Wapse bracht de spanning weer terug in de wedstrijd. Martijn Wilting, de Ronald Koeman uit Diever schoot onhoudbaar op de brede borstkas van Sander. Toen hij hem niet klem kreeg was er een Diever speler die hier gretig gebruik van maakte.

 

Tim bediende in de tweede helft Thom op links. Op zijn beurt speelde hij de bal cross op Martin. Martin bediende vervolgens Teun die bij zijn debuut mocht scoren. Ook Tim pakte zijn doelpuntje mee. Hij wist een mooie voorzet van Stefan op de eerste paal achter de keeper te werken.

 

De andere debutant tekende voor het slot stuk. Zoals altijd was het mooiste voor het laatst bewaard. Tom kwam alleen op de keeper af en met een instormende verdediger in zijn rug besloot hij hem a la Bergkamp over de keeper heen te stiften. 

 

Eind uitslag 6-1.

 

P.s. Ligt het aan mij of scoren we altijd veel als ik het verslag moet schrijven. En nee das geen verzoek om het vaker te mogen doen ;-)

 

 

 

BEW/OF dames - Kraggenburg (04-02)

BEW/OF dames - Kraggenburg (04-02)

De eerste wedstrijd van 2017 is flitsend gestart voor het combi team Old Forward/ BEW. Met een juiste instelling van een ieder: scherp en 100% inzet kon Kraggenburg weinig inbrengen tegen de trefzekerheid van de vrouwen.

Overleg

Onder het genot van een kop koffie bespraken trainer Bennie en leidster Gioia de opstelling.

 

De diverse mogelijkheden afgewogen stond er een juiste opstelling.

Tijdens de 1e helft waren de dames in evenwicht. De trefzekerheid van Hilde resulteerde in een ruststand van 0-2.

Na rust en met een deels nieuwe opstelling bleek al snel dat de wedstrijd gespeeld was.

Duels waren scherp, op het middenveld waren de teams gelijk.

Damesactie 

 

Marit verdiende een pluim voor haar coaching achterin. De gehele verdediging kende een linie waar niet doorheen te breken was. Op 1 aanval na waar de bal terugsprong van de paal en net nog kon worden ingetikt. (1-3)

 

Lyanne en Rosanne scoorden beide en samen met Hilde zorgden zij voor een klinkende overwinning: 1-6

Als gevolg van deze overwinning staat het combi team nu als 1e op de ranglijst met 2 punten meer dan de nr 2, Steenwijkerwold.

 Damesnawedstrijd

Vrouwenvoetbal is een onmisbaar onderdeel geworden van een voetbalvereniging. Kijkende naar de wedstrijd van vanmiddag zie je ook duidelijk dat er vooruitgang in zit. Mooie aanvallen en scherpe duels, kortom laat u overtuigen en bezoek eens een wedstrijd.

 

 

 

 

BEW 2 - Dwingeloo 4 (27-12)

BEW 2 - Dwingeloo 4 (27-12)

Op zondag 27 november moest het tweede van BEW aantreden tegen de mannen uit Dwingeloo. Het verschil op de ranglijst vooraf was 1 punt in het voordeel van Dwingeloo, die ook een wedstrijd minder gespeeld hebben; het zou geen makkelijke pot worden dus.

 

We begonnen best aardig aan de wedstrijd en vooral Nick was met zijn snelheid een plaag voor zijn directe tegenstander, die binnen 10 minuten twee keer aan de noodrem moest trekken. Helaas bleef dit zonder consequenties, maar werd hij uiteindelijk door zijn trainer na zo'n 20 minuten naar de kant gehaald.

Beide ploegen zijn nog niet echt gevaarlijk geweest als Nick weer eens wordt diep gestuurd en de achterlijn haalt, waarna hij hem teruglegt op de inlopende Pascal die de bal keurig langs de keeper schiet; een aanval uit het boekje. Vrij snel na de 1-0 krijgt Dwingeloo een vrije trap op een meter of 25 van het doel; hoewel Sander er nog aanzit, valt de bal toch in de kruising; 1-1.

 

Blijkbaar werd Sinterklaas vroeg gevierd in Vledder, want in het laatste kwartier voor rust geven we nog twee doelpunten weg. Een slecht genomen vrije trap vanaf de eigen zestien wordt door een middenvelder van Dwingeloo naar de spits gekopt, die in zijn eentje op het doel af kan lopen en de 1-2 binnenschiet. Daarna schiet Sander een terugspeelbal ongelukkig tegen de rug van de spits aan, waarna de bal precies voor een medespeler belandt die kan binnentikken; 1-3. Vlak voor rust krijgen wij nog een grote kans op de 2-3 als Pascal wordt aangespeeld op de rand van de zestienmeter en na wat kappen en draaien een mooie steekbal geeft op Matthijs die onder druk van een verdediger de bal helaas net naast puntert.

 

In de rust komen Remko, Martijn en Henk erin voor Pascal, Jelle en Tjeerd.

 

In de tweede helft gebeurd eigenlijk vrij weinig. BEW dat meer balbezit heeft maar geen echte kansen kan creëren en Dwingeloo dat vooral op de counter loert. De spaarzame kansen die we creëren weten we helaas niet te verzilveren. Zo krijgen wij op een gegeven moment een reeks vrije trappen omdat Dwingeloo steeds vaker de botte bijl hanteert. Uit een aantal van die vrije trappen worden wij enigszins gevaarlijk; zo is er bijvoorbeeld een vrije trap van Remko die via de lat over gaat, daarna kan de Remko de bal net niet goed raken na een indraaiende vrije trap van Tim.

 

Als 10 minuten voor tijd een schot van Richard via de scheenbeschermer van Remko tegen de paal beland en de rebound van Jelle wordt door de keeper, die de bal waarschijnlijk nooit gezien heeft, gestopt, daalt het besef bij de spelers dat het er vandaag niet inzit. In de laatste minuten gebeurd dan niks noemenswaardig meer, behalve dat de linksback nog een gele kaart krijgt na 3 harde overtredingen in korte tijd waarna hij na de laatste overtreding ook nog een duw meent te moeten uitdelen. Uiteindelijk een 1-3 nederlaag dus. Onnodig helaas, maar volgende week gaan we weer voor de drie punten tegen Oranje Zwart.

 

Il Capitano

 

 

 

Kuinre 2 - vv BEW 2 (20-11)

Kuinre 2 - vv BEW 2 (20-11)

Een winderige dag met veel regen. Uitgerekend deze dag moesten wij voetballen in de polder. In Kuinre, wat meer boten dan bomen wind vangen en waar het na een beetje motregen al gauw moet worstelen wordt.
Niets was echter minder waar. De gerenoveerde grasmat lag er perfect bij. Toen de wind ging liggen hield niets een mooie pot voetbal meer tegen.


Met maar 11 spelers en 0 punten in de competitie, leek dit een makkie te worden. Kuinre startte
echter furieus en zette direct druk op de verdediging van de blauwhemden. Bew had hier moeite mee en dankte het aan Peter Kuiper, die keer op keer het been er tussen had, en Mark Hoekstra dat de 0 werd gehouden. Na 10 minuten ging de storm liggen en kreeg BEW meer controle over de wedstrijd. Zonder geweldig te spelen liep BEW uit naar een 4-0 voorsprong.
De tweede helft begon als de eerste. Zonder Peter in de verdediging kwam BEW echter minder goed onder de druk uit.
Na de tiende corner voor Kuinre, was het echter BEW die scoorde. Daarna was BEW oppermachtig. Kuinre deed niet meer mee en werd met goed voetbal met 9-0 van de mat geveegd.


Een f-jes uitslag verdiend en f-jes verslag. Dus de doelpuntenmakers waren:
Abdullah 5x
Thijs 2x
Alfred 1x
Jelle 1 x 

 

 

 

BEW1 -Sport Vereent1 (13-11)

BEW1 - Sport Vereent1 (13-11)

Er zijn kerstdagen, verjaardagen, paasdagen, Koningsdag enzovoort, maar ook ZONDAGEN waarin BEW als tegenstander Sport Vereent treft. Voor sommige bewoners uit het mooie Oldeberkoop (bijna) de belangrijkste dag van het jaar. Een wedstrijd die je vooraf toch bezig houdt…want verliezen wil je niet.

 

Afijn, het begon al goed, want normaal gesproken rijdt je ‘met de ogen dicht’ van Oldeberkoop naar Vledder, maar op deze stervenskoude zondag kwam ik in gedachten verzonken voor een omleiding in Vledder terecht met als gevolg dat ik  dwars door de nieuwbouw van Vledder werden geleid en daardoor te laat kwam op het veld, terwijl ik  normaal gesproken altijd bij Wilhelminaoord al links af sla, binnendoor. Was ik nou ook zenuwachtig????

 

Eens even gekeken waar ik het best kon staan en besloten een neutraal plekje te zoeken tussen de supporters van beide ploegen.

 

En daar sta je dan: oei, een schot op de paal door Sport Vereent, jammer dat ie er niet in gaat en oei een kans voor BEW, wat een gemiste kans! En zo had ik het 90 minuten druk!  Met beide ploegen meelevend werd ik, althans zo voelde ik het, door sommige fanatieke aanhangers soms met medelijden aangekeken en ja, er waren er ook toeschouwers die nieuwsgierig waren en persoonlijk informeerden hoe het nou in elkaar stak.

 

Nul nul in de pauze, opgelucht  liep ik richting kantine, want ik hoopte op gelijk spel en tot nu toe leek het daar op. En dan nu het verhaal van de paraplu’s: in de kantine stonden blauw-witte en zwart-witte paraplu’s. Van diverse kanten kreeg ik vragen en adviezen om een kleur te kiezen, er werd gewed welke kleur ik bij mij zou hebben en waarom, schijnbaar hield het de gemoederen bezig haha. Op dat moment heb ik de discussies in stand gehouden en het antwoord in het midden gelaten, maar bij deze dames en heren: ik had een grote groene Heineken paraplu bij me en deze past volgens mij heel goed bij beide ploegen! Geleerden hebben mij trouwens ingefluisterd dat Hertog Jan lekkerder is..nou ja, komt op hetzelfde neer.

 

Op naar de tweede helft, een doelpunt voor Sport Vereent, wel of niet terecht, laat ik in het midden, ik was blij, maar de aanhangers van Vledder slingerden vreemde woorden naar de scheidsrechter. Kansen te over voor Sport Vereent waardoor ik woorden  als nee, aaah, hoe is het mogelijk enzovoort riep en toen ‘je zal zien dat ze dadelijk aan de ander kant het doel raken’. Hoe vooruitziend kan je zijn. BEW schoot nog drie keer raak en ook toen klapte ik in mijn handen, terwijl de aanhang van Sport Vereent toen in de mineur waren en minder fraaie woorden de lucht in slingerden.

 

Gelukkig geen of weinig tumult tijdens de wedstrijd, daar was ik vooraf wel een beetje bang voor en tsja, na de wedstrijd en een aantal biertjes kwamen mijn mannen gezamenlijk, rijdend met zijn allen in 1 auto weer naar Oldeberkoop. Ook nog op de terugweg een mooie jongedame teruggebracht naar huis, want ook al zijn 90 minuten elkaars tegenstanders, galant blijven ze!

 

Een neutrale supporter.

 

 

 

TLC1 - BEW1 (6-11)

TLC1 - BEW1 (6-11)

Zondag 6 november was het zo ver, BEW moest aantreden Tegen TLC. TLC is goed aan het seizoen begonnen en nam voorafgaand aan de wedstrijd de eerste plek in op de ranglijst, BEW echter had al punten laten liggen en was onderaan de middenmoot beland.  De mannen van BEW moesten al om kwart over twaalf aanwezig zijn aangezien Leek zeker drie kwartier rijden is. Het was even zoeken maar uiteindelijk werd het sportpark Rodenburg van TLC gevonden.  Na het uitpakken van de auto’s bleek al gauw dat de zak met ballen en waterzak in Vledder achtergebleven was, gelukkig was TLC zo sportief om de spullen van het derde elftal uit te lenen waardoor een goede warming up gewaarborgd werd. BEW begon de wedstrijd op het natgeregende veld in de vertrouwde opstelling van de laatste weken, alleen de geblesseerde Richard Zwarts werd op het middenveld vervangen door Robin Bouwhuis.

 

In de eerste helft ging het in eerste instantie redelijk gelijk op tussen de twee teams. BEW probeerde via de zijkanten de ruimte achter de verdediging te benutten en dat lukte af en toe aardig, echter kwam hier geen echt gevaar uit voort. Aan de andere kant was TLC halverwege de eerste helft wel doeltreffend na een korte steekbal kon Frank Driessen de thuisploeg op voorsprong brengen door de bal in de rechterhoek te schieten.  BEW moest nu in de achtervolging maar kon voor rust geen grote kansen meer creëren.

 

Na de rust met een bakje thee ging BEW met meer strijdlust de tweede helft in dit resulteerde in een aantal goede kansen voor uitploeg. Ramon Wink kwam na een lange bal vanaf de zijkant één op één met de keeper maar kon de bal niet om de keeper krijgen. De intussen ingevallen Martin Rozeboom die Othman verving in de spitspositie kreeg een zelfde soort kans maar ook hij kreeg de bal niet in de verre hoek en schoot net voorlangs. Aan de andere kans had TLC een paar gevaarlijke schoten maar Keeper Hylke Kemkers had de handschoenen goed aangetrokken en hield het doel  leeg de tweede helft, ook de paal en de lat hielden TLC van de twee nul af. Uit een door Robin Bouwhuis goed genomen corner vanaf de rechterkant had Patrick Prent de bal voor het inkoppen bij de tweede paal, echter ging deze bal net naast. In het verloop van de tweede helft viel Stefan Worst nog in voor Bart de Bruin Jasper bleef op de bank, hij had s ochtends de drie punten al gehaald in de derby tegen Old forward.

 

Al met al had BEW gezien het vertoonde veldspel zeker een puntje verdient, maar zoals dit seizoen al vaak gebleken is scoren het probleem bij de ploeg uit Vledder. Aankomende zondag zal BEW opnieuw een poging wagen om de drie punten te pakken ditmaal thuis tegen Sport Vereent.

 

 

 

 

BEW JO11-2G-FC Oldemarkt 3G

BEW JO11-2G-FC Oldemarkt 3G (29-11)

Het was een spannende wedstrijd en ik heb 1 keer gescoord. Tijdens rust was het ongeveer 4-1 voor ons. Uiteindelijk was het 10-4 voor ons.

 

Michiel Zijlstra

 

 

 

BEW 2 – v.v. Heerenveen 7 (23-10)

BEW 2 – v.v. Heerenveen 7 (23-10)

Na de winst van vorige week was ik zo van streek dat ik de halve week ziek ben geweest, na volledig schoon te zijn gespoeld voelde het weer vertrouwd om het veld op te stappen. Om het vertrouwen ook weer op pijl te brengen gaf de Führers de aanvoerdersband ook nog aan de zwakste speler.

 

Omdat het lijkt dat onze massale aantreding met 16 man van vorige week indruk heeft gemaakt doen we het vandaag met 15 spelers. Dit leek gelijk al te helpen gezien de tegenstander maar 11 man had en zonder grensrechter de wedstrijd moest spelen. Het bleek dat ze net als ons een aantal nieuwe Nederlanders in het team hadden maar bij hun kwamen ze vaak niet opdagen, zo ook vandaag. Onze 3 toppers waren er vandaag als altijd wel bij, netjes op tijd en top fit voor een mooie pot voetbal.

 

Iedereen heeft goed uit kunnen slapen gezien het om 13:00 de scheids voor de aftrap floot. Na wat voorzichtig aftasten begonnen we wat in het spel te komen en dat vertaalde zich na 15 minuten spelen in een schot van Tim die tot zijn eigen verbazing over de keeper en onder de lat vloog, 1-0. Met de voorsprong begonnen we steeds lekkerder te tikken en kwam Heerenveen weinig in het spel voor. Na wat rond tikken in en rond de 16 kwam de bal voor de voeten van Pascal, hij wist de bal langs de keeper te tikken en voor de 2-0 te zorgen. We vonden een voorsprong van 2 mooi genoeg en wisten dit goed vol te houden tot de rust.

 

In de rust speelde op het veld naast ons sc Heerenveen tegen Heracles, hier stond het andere Heerenveen team ook ruim achter. "Onsere rote Führer" had hier geen oog voor en bedacht een meesterplan met alle 4 de wissels die we nodig hadden om de 3 punten mee naar Vledder te kunnen nemen. Zelfs de aanvoerder moest eraan geloven maar ik kreeg wel de belangrijke taak om met de stok in de hand BEW naar de overwinning te dirigeren.

 

In de 2de helft stonden we binnen de kortste keren met 4-0 voor door Pascal die 2 keer met het hoofd de bal in de netten wist te werken. Met deze riante voorsprong welke we niet gewend waren zijn we rustig verder gaan tikken, Robin was inmiddels in het middenveld gekomen en was daar samen met Paul heer en meester, met Tjeerd achterin was het een getik welke in het 2de ongekend was. Heerenveen liet ons maar lekker tikken want alle pogingen om te jagen werden krachtig omgetoverd tot counters en kansen.

 

Helaas was Tjeerd door een ongelukkige botsing wat geblesseerd geraakt en werd hij vervangen, door de verschuivingen stond het even niet goed en waren de taken niet duidelijk, dit resulteerde gelijk in een aanval van Heerenveen welke door de aanvoerder van Heerenveen gelijk werd afgestraft tot een doelpunt. We beseften ons dat we weer aan onze effectiviteit moesten werken en in de eerste aanval vanaf de aftrap wist Thijs gelijk weer te scoren, 5-1, weg hoop en welkom 3 punten!

 

Bij de 15de corner kwam de bal hoog achter onze Remko. Hij bedacht zich geen moment en met de rug naar de goal gooide hij het lichaam in de lucht en zwaaide zijn beruchte linker been naar de bal, raakte deze volop en de bal vloog in de verre kruising. Een goal zo geniaal, zoals hij die op z’n 18de maakte, onze jonge god (in gedachten) kan het nog steeds!

 

Na het douchen in de kantine waar Ajax - Feijenoord op de TV aan stond hebben we even met sc Heerenveen en Heracles een biertje genomen maar zijn natuurlijk als laatst overgebleven. Pas toen de hooligans van Heracles voor de deur stonden zijn we de kant van Vledder weer op gegaan.

 

Vannacht zal ik nog wel een aantal keren dromen van de 3 punten, het dirigeren van het spel, de overmacht die we hadden en natuurlijk de ongelofelijke goal van onze jonge goddelijke voorzitter.

 

Der Spiel Führer

 

 

 

Kraggenburg 2 - BEW 2 (16-10)

Kraggenburg 2 - BEW 2 (16-10)

Zondag 16 oktober moesten we voetballen tegen het 2e van Kraggenburg.

We verzamelden om kwart voor 10. Snel de koppen tellen voor vertrek, 16 man, ja echt waar, 16 man en op tijd ook. Dus dat was helemaal mooi.

Eenmaal aangekomen in Kraggenburg moesten we snel in de kleren om na een korte maar intensieve warming-up te kunnen beginnen aan de wedstrijd.

Het spel ging een beetje op en neer zonder echt veel grote kansen voor beide teams.

De eerste goede kans was voor BEW, Remko werd aangespeeld voor het doel maar hij lag voor zijn verkeerde been, zijn been waar hij alleen op kan staan en mee kan lopen.

Verder waren er nog een paar schoten van afstand op het doel van BEW, maar die had onze keeper klem vast, geen problemen dus voor de blauw-witten.

In de pauze werd er flink gewisseld door de Fuhrers van BEW 2 zodat iedereen aan speelminuten kwam.

Ook werd er besproken dat er iets te halen viel tegen deze ploeg en dat we er vol voor moesten gaan strijden.

Vol goede moed begonnen we aan de 2e helft.

Na een tijdje spelen kwam de bal bij Martin en die schoot hem koel langs de uitkomende keeper, 0-1 voor BEW.

Toen volgde er een periode waarin BEW oppermachtig was en de kansen stapelde zich op voor BEW.

Martijn Blum kon de bal net niet in een leeg doel tikken en Jelle vond de keeper op zijn pad.

Even later vond Jelle de keeper van Kraggenburg weer op zijn pad, de keeper besloot om door Jelle heen te lopen.

Een doorgebroken speler, dus rood, dachten alle spelers van BEW, maar de scheids vond een vrije trap voldoende.

Toen begon Kraggenburg er weer een beetje in te geloven en ze stuurden een extra speler naar voren, wat voor de nodige problemen zorgde.

Een van richting veranderd schot kon nog net door Sander tegen de lat getikt worden.

Uiteindelijk floot de scheids voor de laatste keer en waren de 3 punten voor BEW.

Man of the match is in mijn ogen Sander. Die heeft toch weer het doel schoon weten te houden.

Deze zondag wacht Heerenveen, het eerste is vrij dus we hoeven geen spelers af te staan.

Hopen dat we weer punten kunnen pakken.

 

De aanvoerder

 

 

 

SV Olyphia J.O. 15 - VV B.E.W. J.O. 15

SV Olyphia JO 15 - VV B.E.W. JO 15

We begonnen de wedstrijd en na zo’n 20 minuten voetbalen scoorde Olyphia de 1-0. De eerste aanval na rust van ons bracht gelijk tot een doelpunt, 1-1. Zo’n 10 minuten later scoorde Olyphia de 2-1. En kort daarna de 3-1. Maar wij hadden ook veel aanvallen en wij scoorden de 3-2. Kort daarna kregen we een penalty mee, omdat iemand van ons werd vastgehouden, 3-3. Nog zo’n 5 minuten scoorden we de winnende goal. Eindstand 3-4 voor B.E.W.

 

Bjorn Trompetter

 

 

 

BEW 2 - Joure 2

BEW 2 - Joure 2

Zondag 2 oktober moesten de manschaften van het twadde aantreden tegen joure 2, na een pittige warming up verloren we de tos. De eerste helft was van onze kant zeer laf, Joure kom daar iets meer tegenoven stellen. De kansen die ze kregen stelden niet veel voor tot een kwatier voor rust een zondag schot via sander en de lat het doel in vloog. Daarna begonnen sommige van onze spelers last te krijgen van blessures. Erwin en Harmen konden de zware zaterdagavond niet van zich af spelen en vroegen om een wissel. Na gewissel door het hele elftal werd er wel weer aardig gespeeld.

 

In de tweede helft hadden we nog een wissel nodig die snel zijn kleren had gehaald (thanks Bart). Bew zette de tegenstander aardig vast, wat eigenlijk tot weinig kansen leidde. Ook joure had niet veel creativiteit om tot kansen te komen. Corners waren alles wat we kregen, misschien voor sommigen toch een reden om te gaan trainen zodat we weer eens gaan beleven wat winnen is.

 

Grüßen fon der spiel fuhrer

 

 

 

BEW 1 – Diever/Wapse 1

BEW 1 – Diever/Wapse 1

Zondag 25 september mocht het eerste van BEW thuis aantreden tegen Diever/Wapse. Na 2 nederlagen had BEW de week ervoor eindelijk de eerste punten van het seizoen gepakt. Vandaag wou BEW tegen het eveneens laagstaande Diever/Wapse hier een vervolg aan geven.

 

In zijn beste Engels sprak Henk de groep toe: “Never change a winning team”, dus Gerrit mocht wederom in de spits beginnen. Ongetwijfeld zou dit het tactisch plan van Jan volledig in de war gooien.

 

Na de aftrap was het BEW dat voornamelijk het balbezit had. Het eerste kansje was dan ook voor BEW maar Ramon Wink schoot naast. Na een klein kwartiertje kreeg BEW een ingooi aan de rechterkant. De bal belande bij Gerrit die met een steekballetje de opkomende Harald bediende. De aanname was niet optimaal maar de bal belande toch in de zestien waar Patrick geheel vrijstaand mocht uithalen. Hij schoof de bal dan ook beheerst binnen.

 

Na dit doelpunt bleef BEW lekker voetballen en Diever/Wapse kwam er in deze fase niet aan te pas. Ramon Wink stoomde op de linkerkant op en gaf een goede voorzet op Gerrit. Deze nam de bal goed aan en kwam 1 op 1 te staan met de keeper. De keeper wist echter met een mooie duik een doelpunt te voorkomen. Een paar minuten later was het Harald die na een afgeslagen bal een doelpoging mocht proberen. Hij schoot echter recht in de handen van de keeper.

 

Hierna ging het voetbal van BEW wat minder en kon Diever/Wapse wat meer in hun spel komen. Net voor de rust leverde hun eerste echte kans dan ook gelijk een doelpunt op. Een hoge voorzet kon door een speler van Diever/Wapse worden binnengekopt. Met deze 1-1 stand werd ook de rust bereikt.

 

Na de rust kwam BEW goed uit de startblokken. Al snel kwam BEW weer op voorsprong. Ramon Wink omspeelde een speler en was net iets sneller dan de uitkomende keeper die ook het nakijken had. Vanaf de achterlijn gaf hij een voorzet op Gerrit die beheerst tussen twee verdedigers binnenschoot. Even later kwam Ramon Wink weer op en gaf een harde voorzet. Eindstation was wederom Gerrit die zijn tweede doelpunt al in gedachten had. Dit werd echter voorkomen door de verdediger van Diever/Wapse die maar in eigen goal schoot.

 

Na deze 3-1 kwam Otman in het veld. Hij mocht in de spits en Gerrit werd terug na de verdediging gedirigeerd. Op het eind van de wedstrijd werd het nog 4-1. Gerrit kwam op met de bal en met een goede combinatie werd Patrick bereikt. Deze gaf een uitstekende steekbal op de doorgelopen Gerrit die met een geplaatst schot de eindstand op het bord zette.

 

Met vriendelijke groet,

Gerrit

 

 

 

ODV 1 - BEW 1

ODV 1 - BEW 1

Zondag 18 september stond de tweede uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Nadat de eerste twee wedstrijden waren verloren moest er weer eens gewonnen worden om onze plek op de ranglijst wat meer aanzien te geven. Met 13 man gingen we op pad naar Wijnjewoude. Wederom onbekend terrein, maar de mat lag er keurig bij. De opstelling was iets gewijzigd ten opzichte van de eerste twee wedstrijden. Ramon was terug van zijn trip door de US en Gerrit mocht plaats nemen in de spits. Gerrit wat volgens enkele online bronnen ook wel synoniem staat voor Speer en/of Dapper moest ons helpen aan de welkome doelpunten. Onze dappere speer is in ieder geval met zijn verschijning een heuze schrik voor elke spits, maar zondag de 18e dus voor de verdedigers van ODV. De wijzigingen pakten in ieder geval goed uit, de eerste helft en zeker het eerste half uur legde BEW goed spel op de mat. Voetballend waren we ODV de baas en dat leidde zo nu en dan tot goeie aanvallen. De eerste goal was een prima voorbeeld van het goede voetbal van BEW. Sjors wist op het middenveld de bal te veroveren en opende op de centraal vrij staande Richard Z. Richard wist met een goede half hoge pass tussen de verdediging door Bart diep te sturen. Met een afgemeten voorzet wist Bart de meegespurtte Ramon te vinden. Deze kon de bal in de loop binnen schieten. Een terechte 0-1 tussenstand. Voetballend wist BEW zijn stempel te blijven drukken en via goed combinatie spel werd spits Gerrit bereikt. Onzelfzuchtig als Gerrit is gaf hij de bal perfect mee in de zestien meter aan Ramon. Deze wist met een lage schuiver in de hoek de keeper volstrekt kansloos te laten. Na de 0-2 nam BEW wat gas terug en probeerde ODV iets meer druk naar voren te genereren. BEW werd wat minder dwingend en ODV wist bijna wat halve mogelijkheden te creeeren, maar vaak zat er net weer een blauw wit been tussen. Dit betekende wel dat we met een 0-2 tussenstand de rust in gingen. Een terecht tussenstand en afspiegeling van de verhoudingen.

 

In de rust waren er weinig op- en aanmerkingen en het doel was om het goede voetbal van het eerste half uur voort te zetten. Vrij vlot in de tweede helft kregen we een corner welke onder druk van Ramon werd binnengekopt door een verdediger van ODV. 0-3 een luxe deze competitie waar we niet aan gewend waren. Helaas kon het hoge niveau van de eerste helft niet helemaal vast gehouden worden. ODV probeerde iets oppertunistischer en wat meer vooruit te voetballen. Er kwam iets meer druk op de blauw witte verdedigers en dit leidde uiteindelijk tot de 3-1. ODV probeerde het vervolgens wel om de aansluitingstreffer te maken, maar zover kwam het gelukkig niet meer. In de omschakeling had er mogelijk nog wel wat meer ingezeten voor BEW, maar al met al waren de eerste drie punten zeer welkom. Op het sportpark van ODV werden na de tijd nog de welverdiende biertjes genuttigd in de aangename zon die deze middag voorzag van een zomerse warmte.Het spelbeeld van deze wedstrijd toonde dat BEW zeker mee moet kunnen komen in deze 5e klasse C. Na wat opstart problemen is de weg omhoog in gang gezet.

 

 

 

Meppel FC JO11-6G - BEW JO-11

Meppel FC JO11-6G - BEW JO-11

In plaats van training stond deze avond een wedstrijd tegen FC Meppel op de planning.

 

Meppel wist direct tegen wie ze moesten strijden toen Michiel na 1 minuut al de 0-1 schoorde. En iets later scoorde hij met een mooi schot van een behoorlijke afstand de 0-2.

 

Meppel probeerde met een uitbraak de stand wat bij te werken maar Thijs stond zijn mannetje in het doel en hield de bal tegen.

 

In de 20e minuut vond de bal met pingpong beweging en via de voet van David het doel 0-3 Inge maakt nog een mooi schot maar helaas was deze net naast. Tim zorgt ervoor dat er niemand bij het doel van BEW komt en kan met een krachtige schop de bal weer helemaal naar de andere kant van het veld krijgen. Martijn maakt vervolgens de 0-4.

 

Sander maakt met zijn magische punter de 0-5 en vlak voor de rustfluit met een voorzet van Martijn schiet David de 0-6.

 

In de tweede helft heeft de ranja even tijd nodig om de zakken want Meppel breekt uit en scoort 2 maal. Thijs staat een enorm goede wedstrijd te keepen maar helaas draaide de bal er toch nog in 3-6.

 

Maar BEW komt terug en nu met een voorzet van Michiel kan Martijn er voor ons weer een puntje bij noteren 3-7.

 

Ook Meppel kan nog een keer scoren en maakt de eindstand op 4-7

 

Inge Bouwhuis

 

 

 

Bew 2 – olyphia 2

Bew 2 – olyphia 2

Zondagmorgen 18 september ’16 mochten de mannen van Gijs van koppen alias red Fuhrer weer
aantreden dit maal tegen Olyphia 2. Na een goede tactische voorbespreking van
de red fuhrer. Konden de we beginnen met de warming up.

 

10 uur floot de scheids (ons Mich) om te beginnen. De eerste 20 minuten ging redelijk gelijk op
aan beiden kant wat kleine kansjes. Maar helaas trok olyphia na 30 minuten aan
het langste eind 0-1.

 

We hoorden de red fuhrer schreeuwen en tieren we wisten allemaal dat ie niet blij was en deden er
een extra schepje boven op. We probeerde wat door te drukken hierdoor kregen we
in het laatste kwartier meerdere kansen helaas werd er een hele grote kans op
de gelijkmaker gemist door de linksbuiten van Bew. Maar gelukkig 3 minuten voor
de rust schoot onze rechtsbuiten Abdul de 1-1. Dus we gingen met een goed
gevoel de kleedkamer in 1-1. In de kleedkamer kwam de red fuhrer weer aan het
woord en die zei dat de laatste 20 minuten van de eerste helft goed waren en
als we de 2 helft zo door deden dat we een kans hadden op de overwinning.

 

Zo gezegd zo gedaan wij na de thee (die wat te laat was) vol goede moed het veld weer in. 2e
helft begon weer gelijkwaardig beiden kant wat kansjes. Geen echte uitgespeelde
kans aan beide kanten. Halverwege de 2 helft verscheen de vedette van olyphia
voor het doel van onze keeper (Sander Kuiper ) en schoot randje 16 de bal
beheerst in de touwen 1-2 voor olyphia. Daarna probeerde Bew nog wel aan te
zetten maar konden niet meer tot een doelpunten komen. Zo’n 10 minuten
voor het einde van de wedstrijd kwam de vedette van olyphia halverwege de helft
van Bew aan de bal en zag Sander iets te ver voor het doel staan en schoot de
bal beheerst over Sander in de touwen 1-3 voor olyphia. Daarna probeerde de red
fuhrer met nog tactische wissel wat te forceren. En dat lukt Jeroen blum schoot
de 2-3 tegen de touwen. Bew probeerde er alles aan te doen om nog de 3-3
te maken maar helaas was er te weinig resterende tijd. Dus eindigde de
wedstrijd 2-3 in het voordeel van Olyphia.

 

Volgende wedstrijd van Bew 2 is:

Diever/wapse 2 – Bew 2 in wapse 25 september’16

 

 

 

Zandhuizen 2 – BEW 2

Zandhuizen 2 – BEW 2

Op woensdagavond 7 September 2016 stond de derde bekerwedstrijd voor de blauw en witte brigade uit Vledder op het programma. Ditmaal werd er gespeeld op sportpark “t Bliekein te Zandhuizen.

 

Rond de klok van kwart voor zeven verzamelden de blauw witten zich op sporpark de lange wanden, waar zij een interim leider tegen kwamen. Martijn Schaap nam de honneurs waar voor Gijs van Koppen die vanwege werk deze avond niet aanwezig kon zijn. Om half acht zou er afgetrapt gaan worden in Zandhuizen waardoor er (gelukkig) een niet al te lange warming up gehouden kon worden. De mannen van BEW waren niet helemaal compleet waardoor er ook een beroep werd gedaan op A junior Gijs van de Belt.

 

Na een goed begin van BEW met de nodige kansen kwamen de mannen uit vledder toch enigzins tegen de verhouding in op achterstand. Een goede counter van de thuisploeg werd prima afgemaakt door de spits van Zandhuizen en zo keken we na 25 minuten tegen een achterstand aan 1-0. BEW speelde bij vlagen goed voetbal en liet de bal goed rond gaan. Een sterk spelende Thijs Duiker bediende in de 42 ste minuut de mee opkomende Gerrit en zijn voorzet werd door de voorstopper van Zandhuizen gepromoveerd tot een eigen doelpunt 1-1. Met een goed gevoel zochten de mannen van interim leider Martijn de kleedkamers op. In de pauze werden een aantal wissels doorgevoerd en zo werd er gestart aan de tweede helft. Een aantal goede mogelijkheden voor de spitsen van BEW werden helaas niet omgetoverd tot een doelpunt en halverwege de tweede helft stond nog steeds de -1 op het scorebord.

 

Tot de 75 ste minuut, de mee opgekomende Tjeerd zocht de combinatie met Remko en na een goede combinatie wist laatstgenoemde de bal in de verre hoek te schieten 1-2. Nu was het taak om zo snel mogelijk de genadeklap uit te delen en de 1-3 op het scorebord te zetten, wat je vaak ziet in het voetbal viel de goal aan de andere kant. Een combinatie van BEW werd onderschept en wederom via een vlijmscherpe counter werd de rappe spits van Zandhuizen weggestuurd. Met een bekeken schot zetten de spits van Zandhuizen de 2-2 op het bord.

 

Helaas was er te weinig tijd om de overwinning alsnog mee te nemen naar Vledder waardoor de derde bekerwedstrijd in 2-2 eindigde.

 

Rest mij als verslaggever Martijn te bedanken voor het invallen als leider en als BEW 2 op deze manier blijft voetballen wordt het een mooie competitie.

 

Laten we er met zijn allen een mooi en gezellig seizoen van maken!

 

 

 

BEW 1 OPENT SEIZOEN EN GAAT 'HET SCHIP IN'

BEW 1 OPENT SEIZOEN EN GAAT 'HET SCHIP IN'

VLEDDER/HARLINGEN/MIDSLAND - Zondag 4 september 2016 startte de competitie voor vv BEW 1. De eerste selectie komt dit jaar uit in de 5e klasse C. Een onbekende competitie met enkel Oosterstreek, Sport Vereent en Diever/Wapse als tegenstanders waar vorig jaar ook tegen gespeeld zou worden. De competitie moest geopend worden met een uitwedstrijd op en tegen Terschelling. Al voor dat het programma bekend werd gemaakt was de selectie het meest blij met de uitwedstrijd naar het eiland waar veel spelers enkele jaren terug nog stonden de swingen in de rijke dansgelegenheden van hetzelfde eiland. Aangezien het de eerste wedstrijd was en deze in september gespeeld zou worden, kon het ook nog wel eens heerlijk weer zijn. Dat zou kunnen, helaas was niets minder waar.

 

Zondagochtend 08:00 uur werd er verzameld bij sportcomplex 'de Lange Wanden'. Voor supporters, spelers en staf was tegen een eigen bijdrage het complete vervoer geregeld; Bus naar haven Harlingen, boot overtocht Harlingen-Terschelling, busvervoer haven Terschelling naar sportcomplex Midsland Terschelling en in omgekeerde volgorde ook retour. Even voor half tien arriveerde de bus in de haven van Harlingen, waar Martijn Schaap en Remko Rozeboom het voortouw namen nadat deze vooraf al het nodige geregeld hadden samen met Roelenka Hoekstra. Na een kop koffie konden we al snel aan boord en kwamen we als 'blauw en witte trein' aan in het restaurant voor een gezellig potje kaarten, ouwehoeren en wat eten. De een ging naar het winderige dek, de ander was niet uit het restaurant te slaan en weer een ander gooide nog maar eens een troef op tafel. Zo tegen 12:00 uur was de boot aangemeerd, was 'de blauw en witte trein' van boord overgestap in blauw en witte bus van Arriva en gearriveerd bij het sportcomplex in Midsland. Aangezien de wedstrijd pas om 14:30 uur van start zou gaan werd er besloten om nog maar even het dorp in te gaan waar het Rock en Roll weekend gaande was. Een drukte van jewelste en de nodige gezelligheid al op de terrasjes. Waar de eerste supporters al een voorzichtige borrel in konden laten schenken keek de selectie jaloers toe naar alle gezelligheid rondom het rock & roll weekend van Midsland. De focus lag op de wedstrijd.

 

Er zijn maar weinig elftallen die van Terschelling punten mee weten te nemen naar het vaste land. De ene ploeg zal last hebben van het weekendje Terschelling, een ander van de lange dag, weer een ander van de zoute lucht of misschien heeft hoofdsponsor rederij Doeksen wel geen plek voor 3 punten aan boord. BEW uit Vledder wou laten zien dat het wel degelijk mogelijk was (of er nu plek op de volgeboekte boot was of niet). Omstreeks 13:00 kwam de gehele selectie terug bij het sportcomplex en een klein half uurtje later startte de wedstrijd bespreking en warming-up. Er werd gestart Hylke Kemkers, Otman, Richard Wolthof, Gerrit Huigen, Harald Janson, Martin Rozeboom, Richard Zwarts, Patrick Prent, Bart de Bruin, Erwin Idserda en Pascal Prent. Op de bank namen Abdullah, Jasper Sybrandy en Remko Rozeboom plaats naast de technische staf bestaande uit Henk Akkerman, Arend Hoekstra, Roelof Wink en Martijn Schaap (Krijn Nieuwenburg ontbrak). Op een zeer net complex met een prachtig hoofdveld werd om 14:30 uur afgetrapt door Terschelling. De eerste helft zag er goed uit, prima voetbal op een goede mat met twee gelijkwaardige elftallen. BEW zag mogelijkheden maar vlak voor rust was het toch een zeer fit ogend Terschelling dat voor 1-0 zorgde. Een prima steekbal die meerdere malen door BEW onderschept werd was dit maal perfect op maat en de eilander in de spits bleef koel.

 

In de pauze was de stemming gematigd positief, een enkeling had al veel moeten geven in de eerste helft tegen de erg fitte eilanders, maar er zat zeker meer in. Erwin Idserda werd in de pauze vervangen door Jasper Sybrandy en met enkele omzettingen ontstond er een frisse linker kant (Jasper en Otman) en schoof Martin door naar de spits. Helaas werd het redelijk vlot in de tweede helft 2-0 voor Terschelling, een communicatiefout in de achterhoede gaf de nodige ruimte en er werd eenvoudig afgewerkt. Martin werd vervangen door Abdullah en nadat de 3-0 viel leek de moed en energie verloren bij de Drenten. Later werd het 4-0 en kreeg Terschelling ook nog een penalty, penalty-killer Hylke Kemkers pakte deze en de eindstand was dan ook 4-0 in het voordeel van de eilanders. Helaas bleek het dus ook voor BEW niet mogelijk de punten mee te nemen. Nu kwam er nog een uitdaging, de bus en boot halen. Snel douchen, klein biertje en de bus in, ook de scheidsrechter reed mee om de veerboot naar het vaste land te halen.

 

De selectie van BEW stond samen met haar fans te popelen om de nederlaag weg te spoelen in de alom bekende kroeg van de 'Friesland' retour richting het vaste land. Na de heenreis en een 4-0 nederlaag ging het geheel voor de derde keer het schip in deze zondag. Laten we het er op houden dat het een zeer gezellige dag was welke lichtelijk gevierd werd op de terugweg. Ondanks het wat mindere weer en de nederlaag hoopt het grootste gedeelte van de aanwezigen toch dat er ooit nog eens weer een herhaling komt op een eiland, wat een aanrader is voor iedereen die deze memorabele voetbalzondag gemist heeft.

 

Gelukkig hebben we de foto's nog en dank aan de organisatie van het vervoer Roelenka, Remko en Martijn.

 

De foto's komen nog in een galerij te staan maar hier alvast een paar mooie shots:

25611

 

 

 

BEW JO11-2G - HZVV JO11-9

BEW JO11-2G - HZVV JO11-9

1-0 Sander

Schot David in de handen van de keeper

Indy 2-0

Redding Thijs

Voorzet Stefan, goal Martijn 3-0

Kans Stefan, naast

Chaos voor de goal, door Tim net geen goal tegen Stefan maakt 4-0 Michiel schiet, naast Indy maakt 5-0 Geweldige actie van David 6-0 Samen met Martijn maakt Stefan 7-0 Stefan op afstand 8-0 Rust Na de rust net nog 6 doelpunten gemaakt. Ik heb er ook 2 gemaakt waarvan 1 schot van afstand.

Dit was de laatste wedstrijd van Indy. We hebben nog een leuke foto gemaakt. Groet Michiel

Michiel Zijlstra

 

 

 

BEW 2 - Oldeholtpade 2

BEW 2 - Oldeholtpade 2

Een flitsende start van het nieuwe seizoen!

 

Na een heftige nacht vol onweer en bliksem was de ochtend mooi en vrolijk. Perfect weer om te voetballen. De bekerwedstrijden zijn weer aangebroken, altijd een goed moment om te kijken hoe het team er voor staat. In de vakantie is het lastig een team op de been te krijgen dus het derde was weer paraat met Floris, Roel en Ronald waarvoor dank !

 

Dat perfecte weer was van korte duur. Nog net droog aangekomen kwam de eerste rolwolk al aandrijven met behoorlijk wat regen erin. Ach, goed voor het veld riepen we nog en renden naar de kleedkamer. Los van de gebruikelijke grappen moest Gijs in zijn eentje het team daar op scherp krijgen. De onacceptabele aanvoerdersband werkte hier niet aan mee. Gelukkig was de aanvoerder standvastig en liet hij zich niet overhalen deze wanstaltige kleuren te dragen. De tegenstander was ondertussen al op het veld en deden met zijn allen een gezamenlijke warming-up. Dit baarde ons al enige zorgen. Toch kwamen we de eerste helft ongeschonden uit de strijd, sterker nog, wij waren stukken beter......

 

Ook de tweede helft verliep soepeltjes. Pas in de derde helft begonnen de problemen. Met de scheids was overeengekomen de derde en vierde helft in een keer te spelen. Ja, u leest het goed. BEW is gevraagd door de KNVB en NOC/NSF middels een pilot mee te doen met het moderniseren van het voetbal door net zoals bij hockey te spelen in kwarten. Wij waren daar minder goed in dan onze tegenstander, die speelden na elk kwart steeds beter. Uiteindelijk hebben we het veld zonder doelpunten moeten verlaten alhoewel Patrick (zijn eerste wedstrijd voor BEW), Abdullah en Jeroen heel dicht bij waren. Tim moest helaas in het 4e kwart de wedstrijd verlaten na een harde tik op zijn enkel. Oldeholtpade scoorde wel (en meer dan één) zodat zij de punten kregen. De scheids had het buiten het weer niet moeilijk en floot prima. Donderdag naar Olyphia, misschien dat we daar traditioneel 2 helften kunnen spelen.....

 

Heinz Georg Kramm

 

 

 

Uffelte C1 - BEW C1

Uffelte C1 - BEW C1

We hadden zaterdag onze eerste bekerwedstrijd. We moesten al vroeg op. Sjors en Krijn waren onze leiders.

In het begin van de wedstrijd had Uffelte meer balbezit maar wij kwamen goed terug en scoorden 3 keer, allemaal door Bas. In de rust waren we allemaal moe en bezweet. In de 2e helft scoorden zij nog een paar keer en wij ook nog.

Maar we hadden de wedstrijd goed onder controle en wonnen met 3-6.

Gr. Hessel

 

 

 

BEW E1 - MC Meppel E6

BEW E1 - MC Meppel E6

Daar gaan ze de jel is gezegd, weer gaan van start. De eerste 2 minuten en daar is het eerste doelpunt van Reinout 2 tegen doelpunten. Mooi uitbrak doelpunt Reinout. FLIPPERKAST bij het doelpunt bew. 3-2. Ze vechten om elke meter om de bal vast te houden. Sten mooie redding AHH Chris blokt een bal vol op zijn borst even bij tanken. 3-2 pauze stand Ajee Amber krijgt vol een bal in haar gezicht. Mooi doelpoging. Maar helaas. Sten wederom mooie reddingen. Het gevecht gaat door, corner genomen helaas naast. Aaah mooie voorzet Chris helaas naast. Mooie voorzet merel naar Reinout, helaas mis. Voorzet Nils via de lat mis. Jammer tegen doelpunt 3-3 Mooie uitbrak via de keeper op de lat Door Reinout jammer De spannend is niet te houden de ouders zijn niet te houden. 3-4 helaas tegen Mooie doelpoging Reinout. Ze blijven Door vechten in de laatste minuten nog 4-4 mooi doelpunt Reinout. Een top wedstrijd met een mooie afsluiting. Toppers van E1 namens de klas,
de ouders en alle supporters aan de kant SUPER GEDAAN.

namens de ouders

 

 

 

12/03/2016

FC Wolvega F5G -BEW F2

Het was vroeg op de zaterdag buitentemperatuur 1°C, eerste wedstrijd van de competitie ( de vorige was afgelast). FC Wolvega en BEW zijn gelijkwaardig en er wordt op het veld actief heen en weer gerend, de beide zijden komen er kansen om te scoren. FC Wolvega heeft geluk uit een aanval ontstaat een doelpunt waarmee de stand op 1-0 komt voor de rust. Direct na de aftrap door fC Wolvega wordt de bal overgenomen door BEW en wordt de aanval ingezet en Thomas scoort een doelpunt waardoor de stand op 1-1 komt. Beide teams blijven aanvallen maar de overhand ligt bij BEW dat die wat sterker is, helaas wordt er niet gescoord. FC Wolvega krijgt en kans en die maken hier goed gebruik van en komen voor met 2-1. Er volgen weer een aantal aanvallen over en weer maar bij een aanval van FC Wolvega waarbij er goed word verdedigd door BEW vond de scheidsrechter het nodig om een penalty aan FC Wolvega toe te kennen. De penalty wordt benut waardoor de stand op 3-1 komt wat tevens de eindstand is. Lekker potje gevoetbald tegen een gelijkwaardig team.

Martin van der Weij

 

 

 

12/03/2016

BEW E1-FC Meppel E5

Het was mooi weer om te voetballen. We kwamen achter met 0-1 het ging toen niet zo goed. Maar we werden beter want Reinout scoorde de 1-1. Reinout scoorde ook de 2-1. Uiteindelijk scoorde Merel de 3-1. De tegenpartij maakte ook nog de 3-2. Toen scoorde Amber de 4-2. De tegenpartij scoorde ook nog de 4-3. Maar toen scoorde Merel weer de 5-3. De wedstrijd was toen afgelopen. We hebben gewonnen! JIPPIE!!!

Sam Groen

 

 

 

6/02/2016

Finale Europa League

Zaterdag 6 februari speelde de F1 de finale Europa league wedstrijd in de zaal in Wolvega. Helaas met 3 spelers minder door ziekte. Het team liep het veld op en Iedereen stond direct op zijn of haar positie, alsof het afgesproken was. Vanaf het begin lag het tempo hoog en de volledige aandacht op de bal. Het kon dus ook niet uitblijven en David maakte een mooie 1-0. Oldeholtpade had geen schijn van kans want Michiel en Inge hielden de verdediging strak in de hand/voet.
Na een mooi staaltje overspel met Indy schoot Martijn nogmaals op doel, hij leek naast te gaan maar bleek zo'n strakke actie dat hij vlak voor de paal het doel in ging en zo maakte hij de eindstand 2-0
De tweede wedstrijd was tegen Wolvega. Nogmaals zeer mooi spel. Ook Thijs heeft in deze wedstrijd erg zijn best gedaan om het doel leeg te houden. Maar wat Vledder ook probeerde, de bal wilde er gewoon niet in.
Helaas kreeg Wolvega wel een gelukje en maakte een doelpunt. Het bleef bij 1-0 voor Wolvega.
De kleedkamer in om te wachten op de uitslag. Waar we volledig tegen onze verwachtingen in hoorden dat we wel degelijk met een prijs naar huis gingen! Nadat ze hoorden dat het de eerste prijs was, was dat gejuich in heel Wolvega te horen.
De verwachtingen van de spelers is ineens hoog, ja de verwachtingen voor BeW, dat die een extra prijzenkast gaan maken voor de vele overwinningen die nog gaan komen. Want de beker van deze Europa league ging mooi mee naar huis!

 

 

 

07/02/2016

BEW 2 - fc Assen

Na een lange winterstop mochten we weer het veld betreden om een potje te ballen tegen FC
Assen, maar voordat je het veld op kan moet je wel eerst opstaan. Na een zware
nacht viel dat niet mee dus kwam ik 5 minuten te laat. Helaas was Stefan mijn
gezeur van zijn laatkomers nog niet vergeten dus na een belofte van bier na de
wedstrijd kon ik rustig verder wakker worden. Dit houd natuurlijk wel in dat het
iedereen die vanaf nu 5 minuten of langer te laat komt een blad bier kost...

Op het veld was ik inmiddels wakker en toen Pieter floot was iedereen er klaar voor. Na een
goed controlerend begin waarin we weinig weg gaven maar ook weinig creeerden
gaf Assen een bal diep waar ik alle tijd voor had om hem weg te werken, mijn
gedachte was om hem de bossen in te trappen maar helaas bleef de bal door
rollen terwijl ik grandioos mis trapte. De tegenstander ging ermee vandoor en
voordat ik mijn ego weer wat bij elkaar geraapt en op kon staan hoorde ik ze al
juichen, 0-1.

Gelukkig gingen de koppies niet hangen maar gingen we lekker door, niet veel later loste Tjeerd
een shot welke de keeper niet klem had. Leroy stond scherp en kon de 1-1 erin
trappen. Even later werd het feest nog groter door Rene die de bal bij een
corner in kon knieeen. Het feest werd gevierd met een goed sterk bakkie thee.

In de 2de helft gingen we lekker door met voetballen, we hadden controle en kwamen met
regelmaat voor de goal. De tegenstander kon achterin de bal rond tikken maar
werd niet gevaarlijk doordat we scherp op de man stonden. Met een gekraakt
schot van Jeroen kwamen we zelfs op 3-1 te staan, tergend langzaam rolde de bal
in de goal maar ook die tellen! Het feest werd compleet toen ik in een mooie
combinatie met Paul Posthumus 1 op 1 met de keeper kwam te staan en de bal
tussen zijn benen in de goal wist te werken, 4-1! Iedereen dacht dat de buit
binnen was maar met een schot van afstand waar Sander geen grip op kon krijgen
werd het nog 4-2 en toen Harmen nog met een asociale en afschuwelijke
overtreding zijn tegenstander (sarcastisch) naar de grond werkte kregen ze ook
nog een penalty, 4-3. Gelukkig was het daarna ook gelijk tijd waardoor we met
een goed gevoel een lekker biertje konden drinken.

Ik hoop met dit verslag een traditie in te hebben gezet zodat we vaker mogen genieten van mooie
poëzie van het veld van BEW.

Groet’n,

Van ’n vrolijke Jappie

 

 

 

12/12/2015

BEW E1 - Oldemarkt E3

Zaterdag 12 december de laatste wedstrijd van dit jaar buiten gevoetbald BEW E1 - Oldemarkt E3 uitslag 8-0. We hebben goed gespeeld en veel doelpunten gemaakt. We zijn tweede geworden in de competitie.

Groetjes Sam Groen.

 

 

 

05/12/2015

FC Meppel F4 - BEW F1

5 december, voetballen in Meppel vandaag Maar de dag begon wat traag.
De ochtend begon met een streek van zwarte Piet Want de tas met shirtjes en broekjes, die was er niet.
En hoe we ook zochten achter iedere deur we moesten uiteindelijk voetballen in een andere kleur.
Het werd ons direct lastig gemaakt en Meppel heeft de 1-0 gemaakt.
Vanaf toen zag BeW het voetballicht en werd er op het doel gericht.
Lang bleef de nul er dus ook niet de 3-1 werd gemaakt door David.
Meppel kon ook weer een doelpunt scoren maar daarna lieten wij gejuich voor de 4-2 van Indy horen.
Het doel werd door Meppel wel heel erg makkelijk gevonden waardoor we al snel met 5 punten achter stonden.
De scheids vloot al bijna voor einde wedstrijd toen David nog in de laatste secondes van de tijd
Het laatste doelpunt scoorde en meteen daarna het eindsignaal hoorde.
De wedstrijd eindigde in een 7-3 dus die andere kleur shirtjes dat wordt 'm nie!

Inge Bouwhuis

 

 

 

7/11/2015

BEW F2 tegen Diever-Wapse F2

Het was een spannende en leuke wedstrijd. Eerst scoorde BEW de 1-0. Daarna kwam de tegenpartij op gelijke hoogte 1-1. Door een penalty kwam echter Diever-Wapse op voorsprong. Maar door het goed doorzetten van Bram Dubbelman stond het al snel weer gelijk 2-2. Na de pauze waren er nog heel veel kansen voor BEW, toch wou de bal er niet meer in. De tegenpartij had nu een betere keeper in het doel. Zo eindigde deze wedstrijd in 2-2. De ploeg raakt steeds beter op elkaar ingespeeld, mooi om te zien.

Jannie en Melwin van Dijk

 

 

 

31/10/2015

BEW E1 tegen DESZ

Begin aan de slag mooi aanval mirthe. Mooi samenspel hierdoor doelpunt van Chris.

1-0 bew Khris
2-0 bew mooi Schot van Nils
3-0 bew Khris
3-1
Een aantal goeie reddingen van Sten.

2e helft

4-1 reinout

Mooie redding van Sten.
Mooi actie van Sten oprijd uitgelopen en keurig op de bal.

5-1 Sam
6-1 reinout
7-1 Merel

Groetjes Dennis en Merel

 

 

 

24/10/2015

BEW E2g - FC Meppel E5g

Gisteren gevoetbald tegen FC Meppel. Vorige week zaterdag ook al tegen gespeeld en verloren met 7-1. Nu de thuiswedstrijd tegen hetzelfde team. We hebben er allemaal geen goed gevoel over maar de eerste helft scoort BEW al met 2 doelpunten. Leon brengt het, direct na de goal van de tegenpartij, op 1-1 en het tweede doelpunt werd gescoord door Keo. De mannen moeten flink aan de bak! In de tweede helft was de tegenpartij beduidend sterker en scoorden de een na andere doelpunt. We hadden een aantal mooie kansen maar de ballen gingen niet in het doel, helaas. Uiteindelijk hebben we verloren met 13-3. We gaan deze wedstrijd gauw achter ons laten en volgende week weer met frisse moet er tegenaan.

Lars en Trea van der Weij

 

 

 

24/10/2015

Rouveen SC F4G-Bew F2

Het is een mooi weer om te voetballen, het sportcomplex van Rouveen ziet er erg goed uit . De F-jes hebben een kunstgrasveld tot hun beschikking.
Als de wedstrijd start heeft BEW de druk goed op het het doel van de tegenpartij staan, er zijn veel scoringspogingen een schot van Jurre op de paal in de 5e minuut een mooi schot van Imre in de 8e minuut mocht helaas nog niet leiden tot een doelpunt. Bew bleef maar aanvallen Bram Vreeburg maakte in de 14e min 0-1 en andermaal in de15e minuut 0-2. Een mooie doorbraak van Melwin zet de score in de 16e minuut op 0-3. Er wordt goed overgespeeld en Maarten maakt voor de rust nog een doelpunt wat de score op 0-4 komtt.
In de Tweede helft is Bew sterker , Rouveen komt nagenoeg niet op de helft van BEW en als zij er we komen krijgen zij geen schotkans op het doel. Hoe goed Bew zijn best ook doet er wordt niet meer gescoord in de 2e helft waardoor de einstand dan ook 0-4 is.

Martin van der Weij

 

 

 

10/10/2015

BEW F1 - Staphorst F2

Het was heel goed gegaan maar we hadden ook een tegen doelpunt. Alleen na rust was er nog geen tegen doelpunt . Sander stond de eerste helft op keeper. Calvin en Michiel stonden goed in de verdediging. Indy scoorde het eerste doelpunt. Davìd scoorde daarna 2 keer. En Indy maakte de 4e treffer. Dat bracht de stand in de pauze op 4-0. Na de rust kwam Thijs op doel. Martijn en Davìd stonden op het middenveld. Michiel maakte een mooie pass naar Indy, waarop Indy scoorde, 5-0!! In de 2e helft scoorde ook nog Tim en Davìd. Tijdens een zwak moment brak Staphorst door en scoorde een tegendoelpunt. Dit bracht de eindscore op 7-1. We hebben een lekker potje gevoetbald!!! ☺

Martijn

 

 

 

10/10/2015

B.E.W. F2 - Zandhuizen

Afgelopen zaterdag 10 oktober 2015 moesten we een competitiewedstrijd spelen tegen Zandhuizen. We hebben dit seizoen al een spannende bekerwedstrijd tegen Zandhuizen gespeeld die eindigde in een gelijk spel. We kenden dus de tegenstander en wisten dat we weer zwaar aan de bak moesten. Om 10 uur was de aftrap. Na enkele minuten scoorde Zandhuizen al (1-0) maar wij lieten ons niet kennen en dat werd halverwege de eerste helft door een goede aanval van Maarten en Bram V. beloond met een doelpunt van Bram V. (1-1). Het ging over en weer en van beide zijden werden diverse schoten op het doel gelost. Keeper Thomas deed een paar hele mooie reddingen. Vlak voor rust scoorde Zandhuizen weer (2-1). Pauze. De Ranja en een bemoedigend woord van de trainer deed wonderen. Direct na de pauze werd er door Bram D. gescoord.
Het was een schitterde goal vanuit de korte hoek! (2-2). Er werd goed overgespeeld en al snel werd er door Bram V. weer gescoord (2-3). De eerste keer op voorsprong! En daar viel de vierde GOOOOAAAL, Bram D. scoorde (2-4). De tegenstander liet het er niet bij zitten en ging vol in de aanval. Onze verdediging stond goed en Melwin kon twee ballen wegtrappen en Imre en Jurre wisten een paar ballen af te pakken. De eerste twee aanvallen werden dan ook gekeerd maar in de derde aanval scoorde Zandhuizen (3-4). De laatste minuten van de tweede helft waren heel spannend maar we hebben gewonnen!!! Het team bestond uit: Bram D, Maarten, Melwin, Bram V, Ruben, Imre en Jurre met in het doel Thomas. Rob was helaas geblesseerd. Hij heeft te fanatiek getraind en heeft hierbij zijn duim gebroken. Wij allen wensen hem veel beterschap en hopen dat hij ons heel snel weer komt versterken.
Bent u nieuwsgierig hoe wij het doen, kom dan eens kijken of bekijk de uitslagen en standen.

Ruben Kuik

 

 

 

03/10/2015

DVSV F1 - BEW F1

Met douw op het gras en de zo'n in de rug begonnen we aan de wedstrijd.
Sander eerste helft op keep en 2e helft thijs.

0-1 Martin
1-1
1-2 martijn
2-2
2-3 martijn

2e helft

2-4 Sander
2-5 martijn
3-5

2 maal mooie redding van thijs in het doel.

3-6 martijn
3-7 martijn
3-8 martijn
3-9 martijn

Mooie wedstrijd geweest een ieder goed gespeeld.

Fijne weekend ,

Sander en dennis

 

 

 

5/9/2015

Zandhuizen E1 tegen BEW E1

We waren met ons voltallige team richting Zandhuizen gereden, we waren er klaar voor, de eerste competitiewedstrijd! Het leek ons makkelijk af te gaan, in de eerste minuut scoorde Sam gelijk de 1-0. Maar het werd toch moeilijk in de eerste helft, we moesten echt knokken. De tegenstander had vooral een super goede keeper die altijd op de goede plaats stond en echt heel veel ballen tegen hield!!!! Reinout maakte nog bijna een doelpunt maar oei tegen de lat. In de pauze was het 6-4, we moesten er dus nog hard tegen aan. Maar gelukkig in de tweede helft herstelden wij ons Het werd uiteindelijk 11-6 voor ons!!!! Afwisselend maakten Sam en Reinout de doelpunten in combinatie met super goede voorzetten van Demian, Merel, Amber en Myrthe. Kris liet supergoede verdediging zien, 1 tegenstander hield hij tegen in het strafschopgebied dus dat was helaas een penalty tegen en dat werd een doelpunt voor de tegenstander. Nils deed super goede hoekschoppen ! En Sten stond op doel. Gelukkig gewonnen!! Klaar voor de volgende wedstrijd tegen Staphorst E4--

Groetjes

Merel en Wilma Wagenaer

 

 

 

5/9/2015

BEW E1 – Oosterstreek E1

Het ging vandaag heel erg goed met overspelen. Ik mocht invallen voor Sten en stond op doel. Zo kon ik alles goed zien hoe ze speelden. Er werd vaak via de zijkanten overgespeeld naar voren. Zo kon er weer iemand snel doorlopen. Het was leuk om te zien hoe goed iedereen speelde. De eerste helft had ik het niet zo druk. De tweede helft had ik meer te doen, maar gelukkig heb ik er heel wat tegen kunnen houden. Doordat wij met z'n allen zo goed hebben gevoetbald zijn wij door naar de volgende ronde van de bekerwedstrijd.
Uiteindelijk is het 8 – 2 geworden.

Groetjes
Amber Meinders

 

 

 

29/8/2015

Dwingeloo E3 - BEW E2

Vandaag moesten we voetballen tegen Dwingeloo. Al bij het begin van de wedstrijd werd er een goal gescoord voor de tegenpartij. Daarna bleef Dwingeloo een hele grote druk zetten bij BEW. Maar gelukkig hadden we Stan, onze keeper. Hij heeft heel veel ballen tegengehouden. Ook Leon, Stefan en Lars hebben veel ballen afgepakt van Dwingeloo. Dwingeloo had later weer een doelpunt. Er werd wel veel geduwd, dat was moeilijk. We hadden ook wel een paar mooie kansen. Hidde schoot een keer bijna in het doel en ik ook. Linde stond ook steeds voorin, maar helaas geen doelpunt. Op het eind was er nog een soort eigen doelpunt, maar die telde gelukkig niet. We hebben met 2-0 verloren.
Groetjes van Keo Sieders

 

 

 

5/9/2015

BEW F2 - Olyphia F2

Op 5 september een bekerwedstrijd, ditmaal tegen Olyphia F2. Om 11 uur was de aftrap. Er waren over en weer veel kansen, maar de doelen bleven leeg. Het was nog steeds 0-0 bij de rust. Een spannende wedstrijd. Na de limonade scoorde echter Olyphia al snel. En na tien minuten was het zomaar 0-3. Wij lieten het er niet bij zitten en door hard werken kon Martijn een mooi doelpunt scoren. Nu doorzetten dus. De tegenstander kreeg echter ook weer een opleving en scoorde nog 2 maal. De eindstand was dus helaas 1-5. Wij hebben wel goed gespeeld volgens coaches Ben en Martin.
Het team bestond uit: Bram D, Maarten, Melwin, Thomas, Ruben, Imre en invaller Martijn met in het doel Rob.

Melwin van Dijk

 

 

 

22/02/2015

BEW 1 - Kraggenburg 1

Zondag 22 februari was het zover, de wedstrijd BEW – Kraggenburg gaat vandaag gespeeld worden. Het was droog, het zonnetje was er soms even bij, prima voetbalweer. Kraggenburg is de nummer één in de competitie, dat betekend dat het een pittige wedstrijd zal worden. Ik heb uit betrouwbare bron begrepen dat Kraggenburg 'niet helemaal in zijn doen' is. Afijn, eerst terug naar het begin, de spelers van BEW kwamen aan bij het sportcomplex, ik denk maar ik benadruk denk dat iedereen wel een beetje gespannen was voor deze wedstrijd (goede spanning is gezond). De domper van de uitwedstrijd tegen Kraggenburg is denk ik niet vergeten en de trainer plus spelers wilden laten zien wat BEW nou eigenlijk waard is.
Er zal voor de wedstrijd besproken zijn wat de tactiek zal gaan worden, iedereen even opfrissen en elkaar pushen om zo gemotiveerd mogelijk aan de wedstrijd te gaan beginnen. In ieder geval de schouders eronder en voor de winst gaan. De spelers die waren opgesteld zijn: Hylke, Nick, Bart, Tim, Gerrit, Martijn, Pascal, Patrick, Harald, Richard S en Ramon. De reserve spelers waren: Robin, Richard H en Paul. Ik weet niet wie waar staat, dus heb de namen gewoon opgenoemd. Ja, Hylke weet ik te staan, die is keeper.
De wedstrijd begon en het was meteen volle bak ervoor gaan, dit gold voor beide partijen. Het was spannend, de bal ging van de ene kant van het veld naar de andere kant van het veld. Beide partijen kwamen voor het doel, maar kansen werden niet afgerond. Een mooie bal op Pascal die net naast ging, een schot van Tim die over ging. Maar er waren ook hele mooie combinaties en goed voetbal te zien, bijvoorbeeld een hakje van Patrick die precies aankomt, Ramon die een speler uit dolde. Wanneer je je ogen iets te lang dicht hield, waren Harold en Nick alweer aan de andere kant van het veld. Ik verbaas mij nog elke keer over de longinhoud en de conditie van deze twee spelers. Hoe verder de wedstrijd zich vorderde hoe beter BEW werd. Er groeide steeds meer vertrouwen in de groep. De trainer hield zich aardig rustig aan de kant, dit is meestal een goed teken. BEW bleef goed voetballen en hield het hoofd koel in tegenstelling tot de tegenstander die begon te vloeken en te tieren (vooral op elka
ar). De scheidsrechter bleef wat lang doorspelen maar dit was in het voordeel van BEW. In de laatste minuut kreeg BEW een vrije trap, deze werd door Martijn genomen, belandde op het hoofd van Ramon en die kopte hem mooi in het doel. Daarna floot de scheids af voor de rust, met een 1-0 voorsprong de rust in gaan is altijd prettig. Aan de kant is mij verteld dat de trainer van Kraggenburg voor de wedstrijd in de kantine kwam voor suikerklontjes, dit was niet voor in de koffie maar voor de spelers, als die wat 'slapjes' werden. Nou die zullen tijdens de rust het glazuur van hun tanden gegeten hebben.
In de rust zullen er nog wat dingen besproken zijn, maar ik denk dat de trainer tevreden was over het spel van BEW. Maar de winst was natuurlijk nog niet binnen, dus de concentratie moest niet verslappen, maar dit vul ik zelf in. Er heeft één wissel plaatsgevonden, Robin kwam in het veld voor Pascal.
De tweede helft begon en BEW pakte de wedstrijd op net zoals ze geëindigd waren, fanatiek. Maar het bleef echter nu ook bij kansen die helaas niet benut werden. Maar het was goed en leuk om te zien dat iedereen zich voor 100 procent in zette. Op een gegeven moment kreeg Kraggenburg een beetje een opleving en ze begonnen druk te zetten op BEW, maar gelukkig liet BEW zich niet kennen , Martijn riep nog: 'we moeten uitstralen dat we willen winnen'. Dus niet verslappen, concentreren en blijven voetballen. De eindstand is uiteindelijk 1-0 gebleven, terecht, BEW was de betere ploeg. De spelers liepen het veld af met een glimlach, er werd een blaker bier gehaald voor in de kleedkamer, verdiend jongens, ik hoop dat het jullie gesmaakt heeft.
Daarnaast heeft de scheidsrechter een goede wedstrijd gefloten. Deze man blijkt ziek te zijn, longkanker en hij is ook al geopereerd. Het gaat niet super goed met deze man, maar hij wil graag zijn hobby zolang mogelijk blijven uitoefenen, dit is toch mooi, daar draait voetbal ook om!
En Bart, iedereen heeft wel eens zijn mindere dag, dat het gewoon niet gaat. Maar wees niet te streng voor jezelf, je bent een prima voetballer en volgende week sta je er gewoon weer! Volgende week moet BEW uit tegen DVSV, dit belooft een hele andere wedstrijd te worden. Zet hem op jongens! Wie het verslag de volgende keer moet gaan schrijven zoeken jullie zelf maar uit, ik heb namelijk geen flauw benul wie hem al eens geschreven heeft of niet. Dit verslag is in opdracht van de trainer geschreven. Met vriendelijke groet, Malou, voor wie mij niet kent, de dochter van de trainer.

 

 

 

15/02/2015

BEW 1 - Wapserveen 1

De winterstop is afgelopen zondag officieel ten einde gekomen. Werd voorgaande weekenden het veld nog afgekeurd vanwege de sneeuw, dit keer mochten de matadoren van trainer JK er weer aan geloven. Op bezoek kwam 'buurman' Wapserveen. Keurig in colonne kwam de gasten met de auto aan op sportcomplex De Lange Wanden. Mogelijk hadden we hier te maken met 'mooi weer voetballers'. Mentaal stond BEW dus al 1-0 voor, al jaren gaat de Blauw Witte colonne per fiets naar Wapserveen weer of geen weer. Eigenlijk kon de overwinning BEW niet meer ontlopen. Ontspannen werd er dan ook toegeleefd naar de warming up. Eenmaal op het veld begon toch ook de zon er steeds meer door te komen. Het werd zowaar nog aangenaam qua temperatuur, net zoals in de wagens van de Wapvenigers. Was het voordeel dan toch plotsklaps de andere kant opgedraaid? Trainer JK gaf daarom gedurende de warming up nog mee dat deze extra fanatiek ondergaan moest worden. De vonken spatte daadwerkelijk van de warming up af. De spelers
van trainer JK waren duidelijk gretig na twee maanden winterstop. Alvorens het fluitsignaal klonk was er nog de gebruikelijke pasjescontrole. Vanuit het perspectief van de scheidsrechter stonden namens BEW de volgende veertien spelers op een rij van links naar rechts: Paul, Richard H, Robin, Bart, Pascal, Patrick, Ramon, Tim, Richard Z, Nick, Gerrit, Martijn, Harald, Hylke. Als verslaggever zijnde heb ik besloten om de bijnamen of pokemonverwijzingen achterwege te laten. Indien goedgekeurd door alle belanghebbende mag dit schrijven dan ook gepubliceerd worden op alle daarvoor beschikbare media. Zo niet, dan niet! Opvallende statistiek van afgelopen zondag was de gemiddelde leeftijd van de Blauw Witte spelers. Vergeleken met de gemiddelde leeftijd op Voetbalnoord zien we een aanzienlijke daling van het gemiddelde. Mocht deze trendt zich blijven voortzetten dan zullen we later dit seizoen ook de uitwedstrijd naar Wanneperveen op de fiets aandoen. Uiteraard mag Ekkels ook dan met ons me
e reizen! Afijn, dan de wedstrijd. Vanuit het veld vertekend het beeld toch ten opzichte van langs de kant(daar waar de beste stuurlui staan). Toch zal ik proberen het wedstrijdbeeld zo objectief en goed mogelijk te verwoorden. BEW begon goed aan de wedstrijd. De aggressieviteit van de warming up werd door BEW meegenomen in het eerste deel van de wedstrijd. Getracht werd voetballende de diepste mensen te bereiken en zo uiteindelijk de flanken in stelling te brengen. Een aantal keren werd deze opzet ook succesvol uitgevoerd. Al ontbrak het hem soms in de eindfase aan nauwkeurigheid of was er een te hoge moeilijkheidsgraad waardoor de aanval strandde. Bovendien stonden de aanvallers vaak te scherp en werd er afgevlagd vanwege buitenspel. Al met al werd er mijnsinziens redelijk gevoetbald, waarbij af en toe wat vaker de ruimte op het middenveld wat meer benut had kunnen worden. De lange bal werd iets te vaak gehanteerd al was de lange bal wel de aanleiding van de eerste Blauw Witte tref
fer. Ramon werd diepgestuurd door een op maat gegeven bal vanuit achteruit door Martijn. Een twintigtal meters over middellijn controleerde Ramon de bal en ging hij op de doelman af. Oog in oog met de doelman faalde Ramon niet en zo stond het terecht 1-0. Wapserveen probeerde ver van eigen goal af te spelen en daarbij de buitenspelval te hanteren. Al met al lukte dat ook aardig, maar bij de 1-0 wist BEW te profiteren van het risico van dit spel. Na de 1-0 zakte het spel aan BEW kant wat weg. Wapserveen kwam wat meer in balbezit. Veel verder dan een rare zwabber schot van een meter of dertig kwamen de gasten overigens niet. In de rust deed trainer JK de gebruikelijke analyse van het door BEW tentoongespreide spel. De spelers van BEW waren weer bij de les. De tweede helft ving BEW aan met dezelfde 11 spelers. Geen idee of Wapserveen nog gewisseld had eigenlijk. De tweede helft nam BEW de wedstrijd weer in handen. In bal bezit werd de bal langer in de eigen ploeg gehouden en geprobeerd
werd om de tweede treffer te maken. Dit lukte wederom door vanuit achteruit een opening te vinden in de verdediging van Wapserveen. Vanaf eigen helft kwam Martijn opgelopen en kon hij de bal door de verdediging van de tegenstander steken naar Bart. Bart wist de keeper te verschalken door beheerst de bal lang hem te plaatsen. Het was 2-0 en voor BEW geen vuiltje aan de lucht. Er werd rustig door gevoetbald waarbij BEW door een intikker van Patrick op 3-0 kwam. Dit naar goed voorbereidend werk van Ramon en Robin. Robin was het veld ingekomen voor Pascal. Later kwamen Richard H en Paul nog het veld binnen voor Richard Z en Harald. Richard H was nog tweemaal dichtbij een treffer, maar de keeper bleek een sta in de weg. Door de wisselingen in het veld werd het nog wel wat rommelig aan het eind van de wedstrijd maar al met al een goede overwinning. Ondanks het jonge elftal een solide overwinning. Tim speelde vandaag zijn eerste wedstrijd in de basis en speelde een prima pot. Goed om te wet
en dat er vanuit de jeugd ook doorstroming aankomt die ook prima ingepast kan worden. Dit zal ongetwijfeld ook voor trainer JK de extra mogelijkheden bieden. Volgende week wacht de koploper. BEW lijkt er klaar voor! Wie is er dan het bokje om de volgende keer verslag te schrijven. Laten we degene nemen wiens naam het vaakst naar voren komt in dit verslag. Bij gelijke stand stel ik voor dat we diegene nemen wiens voorletter als eerste in het alfabet voorkomt.