Verslagen archief

 

BEW JO7 - De Blesse JO7

Zaterdag 12 juni mocht het team van de JO7 thuis aantreden tegen het team van de Blesse. Om half 9 stonden Fenna, Julian, Esmee, Niels, Sem en Amy klaar om de strijd aan te gaan. En dat was het zeker. De teams gingen mooi gelijk op. Julian zette al gauw de aanval in, maar miste net de goal. Maar na een paar minuten was er weer een aanval BEW en wist Fenna de 1-0 te scoren. Daarna was de Blesse aan de aanvallende kant en scoorden de 1-1 en de 1-2. Tussendoor hadden Sem en Fenna 2 mooien aanvallen, maar misten ook beide net de goal. De Blesse ging maar door met scoren en stond uiteindelijk met 1-4 voor. BEW was nu meer aan de bal. Julian zette de druk er goed op, maar weer ging de bal er net niet in. Niels kreeg bij een nieuwe aanval de bal en schoot de 2-4 er in. Daarna liet Sem zijn aanvallende skills zien en zorgde er met 2 goals achter elkaar voor dat het gelijk werd 4-4. Met nog een paar minuten op de klok kwam de Blesse weer op stoom en scoorde nog even 3 goals achter elkaar. Met een eindstand van 4-7 kijken we terug op een mooie wedstrijd! Op naar volgende week....!

jo-07

 

 

 

RKO 3 – BEW2: Driepunter en te koop aangeboden Fiat Bravo!

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen RKO 3 op het programma. Voor de mannen van BEW2 was het op voorhand onzeker of ze wel strijdbaar konden zijn. Pascal, Matthijs, Ruud, Martijn en Roy waren namelijk afwezig vanwege werk en blessures. Echter, de tegenstander van BEW3 had te weinig dus konden enkele parels ons team versterken. Waarvoor dank!

Opstelling BEW 2, tijdstip: 12.00 uur


Doel: Hylke Kemkers. Achterin: Peter Kuiper, Erwin Idserda, Bram van Koppen, Raymond Griekspoor (tot 12:03 uur).
Middenveld: Gerrit Huigen, Patrick Prent, Jeffrey Oosterhof, Efraïm van der Berg
Voorin: Pieter Pals en Martin Rozeboom


De wedstrijd was inderdaad nog maar een paar minuten bezig toen de eerste wissel aan blauwwitte kant al doorgevoerd moest worden. Raymond verrekte na een duel om de bal zijn lies en werd vervangen door Gijs van Koppen. Onze Gijs kon erg snel schakelen en ruilde zijn storingsdienst om voor een lekkere pot voetbal. Het is wat, moest ie toch nog aan het werk in het weekend. Storingen in het weekend worden bij de gemeente altijd op maandag pas opgelost. Komt maandag wel hoor, zegt Gijssie dan…
 
Gijs zat wel direct goed in de wedstrijd! Hij had zijn directe tegenstander in de tang net als de anderen achterin. De eerste 20 min waren voor BEW en grote kansen voor RKO kwamen er niet. Na een goed uitgespeelde aanval zorgde Gerrit verdiend voor de 0 – 1. Kort daarna kreeg BEW een corner die genomen werd door trucker Pieter. Onze vrachtwagenchauffeur gaf de bal mooi strak voor en daardoor kon Bram de 0 – 2 binnen werken.


Na de 0 – 2 werd het helaas wat minder met het spel van BEW. Er werd te gehaast gespeeld en ballen werden onnodig ingeleverd. Op een gegeven moment liepen we wat teveel achter de tegenstander aan en RKO kreeg enkele kansen. Deze werden allemaal gepareerd door Hylke middels knappe reddingen. De ruststand bleef dan ook 0 – 2.
 
Tijdens de theepauze werd besloten om de opstelling zo te laten. We hadden ook weinig achter de hand qua wissels. Dit was wel jammer aangezien er nog wel wat spelers in het veld liepen met pijntjes. BEW begon goed aan de tweede helft, want we lieten de bal het werk doen en creëerden aardig wat kansen. Pieter, Gerrit en Martin hadden de bal voor het inschieten en Jeffrey en Patrick waren gevaarlijk via afstandsschoten. Helaas werd er verzuimd om de score uit te breiden.


Een kwartier voor tijd was het op met de krachten en toen gingen de blauwwitten teveel over op paniekvoetbal. RKO kreeg meer balbezit en kansen waardoor Hylke aan de bak moest. Helaas voor hem scoorde RKO kort voor tijd de 1 – 2 en werd het dus nog even billen knijpen. Dit hebben we over onszelf afgeroepen aangezien we de eerdere kansen niet benut hebben. Gelukkig floot de scheidsrechter op de juiste tijd af en konden de 3 punten mee naar Vledder.

Ja, dat terug naar Vledder. Dat liet ook nog even op zich wachten. Na een heerlijke douche, op het prachtige / luxe sportpark te Rutten, kon bijna iedereen de auto starten. Helaas deed de Fiat van Peter het niet meer waardoor we het met startkabels moesten proberen. De auto kregen we met geen mogelijkheid aan de praat en ook aanduwen lukte niet. Hylke dacht dat het aan de massa lag.


Na contact te hebben gehad met Bovenkamp hebben we de auto laten staan. Hij wordt als het goed is vandaag opgehaald met een autoambulance en hopelijk is dat nog nodig. Doordat hij helemaal geen stroom had kon Peter hem namelijk ook niet op slot doen. Waarschijnlijk komt het allemaal wel goed en kan Peter morgen een nieuwe auto uitzoeken. Top sponsor hoor, Bovenkamp!

Op naar volgende week, 4 oktober Oldeholtpade 3 – BEW 2

Jeffrey Oosterhof

 

 

 

BEW 2 – Scheerwolde 1

De wedstrijd van aanvullen, afvallen en tegenvallers

Zondag 20 september stond voor het tweede elftal de wedstrijd tegen Scheerwolde (1!) op het programma. Bij het eerste elftal van het Scheerwolde verdwenen aan het einde van vorig seizoen de nodige spelers waardoor de vereniging geen twee elftallen meer op de been kon houden. Het halve eerste elftal en het tweede elftal werden samengevoegd om als één elftal verder te gaan in de reserve-klassen.

Genoeg over de tegenstander; Bij BEW 2 was er dit weekend schaarste. Daar waar het normaliter om conditie, slanke medespelers en snelheid gaat was het dit weekend überhaupt een schaarste aan spelers. Gelukkig waren daar Patrick vanuit het derde en Björn en Hessel vanuit de A’s aangesloten. Verder was dit weekend na een veel te lange tijd ook Jeffrey weer te zien in het blauw-witte tenue op onze velden.

De mannen die het mochten doen deze zondag; Hylke, Roy, Erwin, Martijn, Michel, Efraim, Patrick, Jeffrey, Ricardo, Pascal en Martin. Op de bank begonnen Remko, Matthijs, Hessel en Bjorn en uiteraard strak aan de lijn met zijn sterke arm, onze vlaggenist Rene.
Super aanvulling, een heerlijke zonnetje en een strakke mat beloofden een mooie zondag-ochtend.

De vaste aanvallers van Scheerwolde 1 kwamen als een speer uit de startblokken en al snel keek BEW 2 tegen een achterstand van 0-2 aan. Even hiervoor had BEW ook al het nodige te lijden gehad door het snelle uitvallen van Jeffrey en Martijn. Jeffrey kwam ongelukkig op zijn hoofd terecht en moest na het een en ander achter laten op het tweede veld, duizelig het veld verlaten. Martijn kwam bij het uitverdedigen vervelend terecht waardoor zijn enkel het lichtgewicht niet kon houden. Niet veel na de 0-2 moest ook Pascal het veld verlaten met scheenbeenklachten. Het positieve leek even verdwenen en er moest heel wat geschoven worden. Hessel, Bjorn en Matthijs waren ingebracht en enkel Remko bleef nog paraat op de bank. Niet veel na deze consternatie kwam er een voorzet van Hessel welke verkeerd werd ingeschat door een Scheerwolde-verdediger waardoor deze prompt bij Martin terecht kwam, deze nam hem aan en schoof de bal rustig binnen (1-2). Op naar de rust, maar vlak voordat scheidsrechter Richard Wolthof het rustsignaal kon laten klinken viel helaas nog wel de 1-3, wat waren die mannen voorin bij Scheerwolde rap.

Net na rust werd het snel 1-4, waarop BEW weer antwoorde met een mooie steekbal van Efraim die Martin wegstuurde. Martin kon de bal meenemen en met een schot de keeper in de korte hoek verschalken (2-4). BEW voetbalde goed in de tweede helft en Patrick liet zien klaar te zijn voor zijn vaste rentree in het tweede. Ondanks dat BEW sterker werd kon Scheerwolde op 2-5 komen opnieuw door een snelle aanval. BEW toonde wel veerkracht maar kon er niet overheen komen. Tot overmaat van ramp was er ook nóg een uitvaller te betreuren bij BEW 2, daar waar Roy met alle macht een doelpunt probeerde te voorkomen, raakt hij geblesseerd aan zijn hamstring en moest vervangen worden door Remko.

In een redelijk snelle aanval kwam de bal voorin bij Martin terecht welke met zijn rug naar het doel stond, de keeper kwam uit en Martin bedacht het eens anders te proberen, met een hakbal schoot Martin de bal tussen de benen van de keeper door het doel in (3-5).

Of hierna de 4-5 of de 3-6 eerst viel kan deze verslaggever zich niet herinneren, waarschijnlijk is het de vermoeidheid in de wedstrijd geweest die de volgorde in zijn macht heeft genomen.
Wat vast staat is dat Scheerwolde haar sterke middenvelders en aanvallers behouden heeft, het uiteindelijk 4-6 geworden is en het vierde doelpunt uit opnieuw (relatief) snel combinatie-spel (voor het tweede) via Patrick bij Martin kwam, welke 1-op-1 met de keeper geen fout maakte. In de tweede helft werd Erwin nog vervangen, welke moegestreden was na de nodige dagen voetbal.

Een pijnlijke ochtend met veel uitvallers en een iets sterkere tegenstander dan verwacht. Hopelijk hebben we genoeg spelers tot de beschikking volgende week in en tegen Rutten. Dank aan de ondersteunde A’s en wees welkom de volgende weken. Gelukkig zal kersverse vader Jasper misschien ook terug zijn, namens de spelers van BEW 2 gefeliciteerd met de geboorte van Mayra!